?>

Türkiye geleceğin muharebe ortamına hazırlanıyor

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Demir, Türkiye'nin savunma sanayisinde artık bir pazar değil, aktör konumuna dönüştüğünü belirterek, geleceğin muharebe ortamının en önemli unsurları için de çalışmalar yürüttüklerini bildirdi.

Ekonomi - 4 yıl önce

Ankara

Defence Turkey Dergisi tarafından Milli Savunma Bakanlığı, Genelkurmay Başkanlığı, Savunma Sanayii Başkanlığı, Savunma ve Havacılık Sanayi İmalatçılar Derneği (SaSaD) desteği ve ODTÜ Teknokent-Teknokent Savunma Sanayii Kümelenmesi iş birliğiyle gerçekleştirilen Uluslararası Geleceğin Askeri Konferansı etkinliğinde, bu alanda dünya genelinde devam eden programlar ve teknolojik seviye ile sektörel kabiliyetler ele alındı.

Vefat eden Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Özdemir Bayraktar'ın cenaze töreni dolayısıyla etkinliğe katılamayan İsmail Demir, mesajlarını video ile iletti.

Askeri kabiliyetlerin, savunma teknolojilerinin ve savaşa dair stratejilerin gelişiminin teknolojiyle doğrudan bağlantılı olduğunu ifade eden Demir, şu değerlendirmede bulundu:

"Savaşın yakın ve uzak gelecekte nasıl cereyan edeceği, muhtemel çatışma ortam ve koşulları ile hasımların elde etmeleri muhtemel kabiliyetlerin önceden kestirilmesi, etkin bir savaş gücü bulundurmak için şarttır. Geleceğin muharebe ortamının en önemli unsuru olacağını düşündüğümüz, sürü insansız hava-kara-deniz araçları, büyük veri, siber güvenlik ve uzay, uydu teknolojileri, yapay zeka ve robotik, insansız kara ve deniz araçları, lazer ve elektromanyetik silahlar gibi konularda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Artık Türkiye’nin savunma sanayisinde dünyanın gerisinde kalma lüksü olmadığının bilinciyle hareket ediyoruz."

Teknoloji sayesinde dünya rekabet gücü yarışında

Dünyada her an gelişen teknoloji sayesinde büyük bir rekabet gücü yarışı yaşandığını, bu yarışın en önemli aktörlerinden birinin de savunma alanındaki Ar-Ge ve inovasyon çalışmaları olduğunu vurgulayan Demir, bu nedenle teknoloji odaklı Ar-Ge, Ür-Ge ve inovasyon stratejilerinin belirlenmesinin, teknoloji projelerinin yönetilmesinin Başkanlık için stratejik önem taşıdığını söyledi.

"Küresel bir güç olma yolunda hızla ilerlemekte olan ülkemiz, savunma sanayisi alanında da özellikle son yıllarda ciddi bir atılım içinde." diyen Demir, bu doğrultuda yürütülen projelerle sanayinin geliştiğini, ihracatın arttığını, bu alanda dışa bağımlılığın gün geçtikçe azaldığını dile getirdi.

Bu projelerin çıktıları olan platform ve sistemlerin sahada kullanıldığını ve güvenlik güçlerinin görevlerini güvenle icra etmelerine yardımcı olduğunu aktaran Demir, şunları kaydetti:

"Bütün bu başarılar, başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın güçlü liderliği ve karar alma süreçlerindeki desteği ve savunma sanayisi ekosisteminin gayretleri sayesinde elde edilmiştir. Bugün Türkiye ürettiği platformlar ve alt sistemlerinin yetenekleri sayesinde savunma sanayisinde artık bir pazar değil, aktör konumuna dönüşmüştür. Geleceğin teknolojilerine bugünden başlayan yolculuğumuz sayesinde, yakın gelecekte bugünkü konumundan daha ileride olan bir Türkiye göreceğimize olan inancım tamdır."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Savunmanın 5 kat büyüyen SAHA'sı kapılarını dünyaya açıyor

2021-10-15 17:39 - Ekonomi

TRT'nin yeni mini dizisi "Akif"in çekimleri devam ediyor

2021-10-18 15:41 - Kültür Sanat

Yahudi yerleşimciler zeytin toplayan Filistinlilere saldırdı: 3 yaralı

2021-10-15 21:46 - Dünya

Türkiye'nin dünya ihracatından aldığı pay ilk kez yüzde 1'in üzerine çıktı

2021-10-19 13:21 - Ekonomi

Türk mühendislerince üretilen 'hayalet motor' suda 'iz' bırakmayacak

2021-10-14 16:56 - Teknoloji

BM, Yemen'de 35 bin kişinin çatışmalardan mahsur kaldığını açıkladı

2021-10-15 20:02 - Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan AK Parti Milletvekili İsmet Uçma'nın cenazesine katıldı

2021-10-12 20:31 - Siyaset

9. Boğaziçi Film Festivali sinemanın usta isimlerini sinemaseverlerle bir araya getirecek

2021-10-13 13:56 - Kültür Sanat

Türkiye'nin ilk silah test merkezi Konya'ya kuruluyor

2021-10-18 18:11 - Ekonomi

Evlilik yıl dönümlerini Meclis'te kutladılar

2021-10-13 15:06 - Çevre-Hayat

İlgili Haberler

Küresel savunma şirketleri 9 ayda yatırımcısını sevindirirken ASELSAN performansını artırdı

12:57 - Ekonomi

Tarımda dijital dönüşümle gençler çiftçiliğe teşvik edilecek

12:42 - Ekonomi

Avrupa’da şirketler yavaşlayan ekonomi karşısında iş gücünü azaltmayı sürdürüyor

12:18 - Ekonomi

Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi 8 yılda 11 bin girişimciyi destekledi

11:47 - Ekonomi

Devlet taşınmazlardan gelecek yıl 31,1 milyar lira gelir bekliyor

11:37 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Büyükçekmece'de devrilen tır nedeniyle D-100 kara yolu Edirne istikameti trafiğe kapatıldı

13:17 - Gündem

Küresel savunma şirketleri 9 ayda yatırımcısını sevindirirken ASELSAN performansını artırdı

12:57 - Ekonomi

Tarımda dijital dönüşümle gençler çiftçiliğe teşvik edilecek

12:42 - Ekonomi

Sıcak hava ve kuraklık Van Gölü'nde buharlaşmayı artırdı

12:38 - Gündem

TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan Nuri Pakdil için anma mesajı

12:32 - Siyaset