?>

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Balcı'dan ramazan pidesi fiyatı açıklaması

Balcı, geçen yıl kilogramı 60 lira olan ramazan pidesinin azami satış fiyatının 2025'te 81 liranın üzerine çıkmayacağını ve hiçbir ilde ortalama fiyat artışının yüzde 35'ten fazla olmayacağını bildirdi.

Gündem - 7 ay önce

Kocaeli

Balcı, Kocaeli Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği'nde düzenlediği basın toplantısında, ramazan pidesi fiyatlarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

"Geçen yıl kilogramı 60 lira olan ramazan pidesi azami satış fiyatı, bu yıl 81 liranın üzerinde olmayacak." diyen Balcı, Ankara, İstanbul ve Antalya'da geçen sene 250 gramı 15 liraya satılan ramazan pidesinin bu yıl 20 liradan, Bursa ve Kocaeli'de 330 gramı 20 liradan satılan pidenin bu yıl 370 gramının 30 liradan satışa sunulacağını belirtti.

Balcı, "Ortalama yüzde 33 ila 35 fiyat artışı olacak. Bazı illerde yüzde 28 veya 30 olarak gerçekleşebilecek ancak hiçbir ilde artış yüzde 35'ten daha fazla olmayacak." dedi.

Ramazan pidesinde kullanılan unun fiyatının yüzde 40 arttığına değinen Balcı, işçilik ücretlerinde yüzde 45 ve işletme giderlerinde yüzde 40 artışın söz konusu olduğunu anlattı.

Balcı, mevcut artışın altında fiyat artışıyla karşı karşıya olduklarına işaret ederek, "2024 enflasyon oranının yüzde 45 dolayında gerçekleştiğini görüyoruz. Dolayısıyla pide fiyatlarına yapılan fiyat artışı, enflasyon altında oluyor. Bunu yaparken halkımızın alım gücünü göz önünde bulundurmamız gerekiyordu. Ekmek fiyatlarında olduğu gibi 1 aylık sürede pide fiyatlarının en makul seviyede kalması için gerek kurumlarımız gerekse esnafımız gerekli özveriyi gösterdi. En makul şekilde, her vatandaşımızın ramazan pidesi alabilmesi için bu şekilde belirlenmiş oldu." değerlendirmesinde bulundu.

Bir gazetecinin sübvanse yapılıp yapılmayacağına ilişkin sorusunu Balcı, şu şekilde yanıtladı:

"Geçen yıllarda sübvanse oldu ama belirli sürede hazine destek verdi. Kovid-19 döneminde halkımızın daha uygun fiyata ekmek alabilmesi için yapılması gerektiği zaman söz konusu oldu ama bundan ziyade girdilerimizdeki artış yani gereksiz artışların önüne geçmek için çalışmalar yapılıyor. En son yapılan onu gösterdi ve bundan da fayda sağladığımızı düşünebiliriz. Yani un fiyatları 630 bandından birden 800'e çıktığında bu duracak gibi değildi ama ilgili kurumlar ve bakanlıklarla yapmış olduğumuz görüşmeler neticesinde şu anda durulma söz konusu. Un fiyatları 800 küsur bandında seyretmekte."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Japonya Veliaht Prensi Akishino ile görüştü

2025-02-17 09:12 - Siyaset

ABD’li gazeteci Hinkle’ye konuşan Rusya KGT Başkanı Karahan: Türkiye ile Rusya, Suriye konusunda mutabık kaldı

2025-02-17 09:33 - Özel Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye dış politikada başarı hikayesi yazmaya devam ediyor

2025-02-19 13:12 - Siyaset

Süper Lig'de 25. hafta mücadelesi yarın başlayacak

2025-02-20 10:48 - Spor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İnsanlık ittifakının bu kritik süreçte Gazzelileri yalnız ve sahipsiz bırakmayacağına inanıyorum

2025-02-13 16:16 - Siyaset

Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev, TDT Aksakallar Konseyi Başkanı Yıldırım'la görüştü

2025-02-19 08:55 - Siyaset

Mert Hakan Yandaş, Fenerbahçe formasıyla Süper Lig'de "dalya" demeye hazırlanıyor

2025-02-14 12:43 - Spor

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy: Rusya-ABD görüşmesi bizim için sürpriz oldu

2025-02-18 18:41 - Siyaset

İletişim Başkanı Altun'dan, muhalefetin Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik sözlerine ilişkin

2025-02-17 13:38 - Gündem

Libya’nın başkenti Trablus'ta 17 Şubat Devrim kutlamaları büyük ilgi gördü

2025-02-17 23:42 - Dünya

İlgili Haberler

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı: Söz konusu özel bakım merkezine yönelik kapatma kararı alınmıştır

08:01 - Gündem

Kartalkaya'daki otel yangınıyla ilgili 9 bakanlık personeli hakkında soruşturma izni

21:10 - Gündem

Ankara Büyükşehir Belediyesinin konser harcamalarına ilişkin 9 şüpheliye tutuklama talebi

19:56 - Gündem

Esenler'de 15 bin esnaf bir günlük gelirini Gazze'ye bağışlayacak

19:03 - Gündem

İstanbul'da haftanın son iş gününde trafik yoğunluğu yüzde 74'e ulaştı

18:52 - Gündem

Günün Manşetleri

Kolombiya Cumhurbaşkanı Petro: Gazze'de olanlar kelimenin tam anlamıyla soykırımdır

08:01 - Dünya

Küresel Sumud Filosu'nun İtalyan katılımcıları Gazze'ye ulaşmak için kararlı

00:36 - Dünya

Trabzon'da sağanak hayatı olumsuz etkiledi

00:12 - Asayiş

İsrail basınına göre, ABD, Netanyahu'ya Gazze savaşını sona erdirme isteğini iletti

23:52 - Medya

İtalya ve Fransa'da Filistin'e destek gösterileri düzenlendi

23:32 - Dünya