?>

'Türkiye'de yetenekle ilgili bir sıkıntımız yok'

Beşiktaş Teknik Direktörü Avcı, Türkiye'nin yetenekli genç futbolcu anlamında sıkıntısı bulunmadığını söyledi.

Spor - 6 yıl önce

İstanbul

İstanbul Bilgi Üniversitesinden yapılan açıklamaya göre, santralistanbul Yerleşkesi'nde düzenlenen "Nuri Şahin: My Master Game Plan" etkinliğine katılan Beşiktaş Teknik Direktörü Abdullah Avcı, doğru yönlendirme ile Türkiye'deki yetenekli genç futbolcuların önemli yerlere gelebileceğini aktardı.

"Türkiye'de yetenekle ilgili bir sıkıntımız yok." açıklamasıda bulunan Avcı, "Esas sıkıntı eğitim ve organizasyonla ilgili. Alman Milli Takımı'na bakın. En yetenekli iki oyuncusu Türk. Neden? Çünkü Almanya'nın sistemi çok iyi. Almanya'da okullar ve kulüpler birbirine entegre olmuş durumda. Almanya'da 9 yaşındaki çocuk bile nasıl beslenmesi gerektiğini biliyor. Bütün çocuklar futbolcu olsa da eğitimlerine devam ediyorlar. Sosyo-ekonomik açıdan da bir düzen var. Spor eğitimi yanında çocuklara mesleki eğitim de veriliyor. Eğer futbolcu olamazsa, başka bir meslekte gelişiyor. Biz de Almanya'daki gibi bir standart oluşturabilirsek, çok daha iyi yerlerde olabiliriz." ifadelerini kullandı.

Nuri Şahin: Hayat sadece futboldan ibaret kaldığında, sıkıcı oluyor

Almanya Birinci Futbol Ligi (Bundesliga) takımlarından Werder Bremen'de forma giyen eski milli futbolcu Nuri Şahin, "Nuri Şahin Akademi" ile kariyeri için bir fark oluşturduğunu vurgulayarak, "Hayat sadece futboldan ibaret kaldığında, sıkıcı oluyor. Benim kendimi geliştirmek istememin ilk sebebi, farklı kişilerle farklı ortamlarda sohbet edebilmek. Okuduğum bir kitaptan, bir gün birisi ile konusu gelir de konuşurum diye notlar alıyorum. Bunun bana saha dışında da faydası oluyor." değerlendirmesinde bulundu.

Genç sporcuların gelişiminde aile faktörünün önemine dikkati çeken Nuri, şu görüşlerini paylaştı:

"Ben altyapıdan yetiştim. Futbol oynuyor, gol atıyordum. Annem gelip beni tebrik ediyor, sonrasında da pazartesi günü okula gideceğimi söylüyordu. Türkiye'de aileler çocuklarına böyle davranmıyor. 14-17 yaşındaki çocuklar bile profesyonel futbolcular gibi yaşıyor. O noktadan ilerleyemeyince de bu onlar için yıkım oluyor. Bu yüzden Nuri Şahin Akademi'de sporcuların ailelerine de dokunacağız. Bizim akademide ailelerin haftada en az iki gün katılma zorunluğu var. Aynı zamanda ailelere özel kurs hazırlıyoruz. Ailelere yatırım yapmak istiyoruz ki onlar da çocuklarına doğru yatırım yapabilsin. Örneğin, sporcu çocukların nasıl beslenmesi gerektiğini aileleri de bilmeli."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Şanlıurfa'da kaçak mobil trafo ele geçirildi

2019-06-20 13:47 - Gündem

Ordu'da sağanak

2019-06-18 14:02 - Asayiş

'Trabzonspor gönüllerin şampiyonu oldu'

2019-06-17 13:42 - Spor

Ortadan ikiye bölündü, 2 kişi öldü

2019-06-22 20:20 - Asayiş

Klimalardaki gizli tehlike!

2019-06-20 19:07 - Gündem

Klimalardaki gizli tehlike

2019-06-20 15:57 - Sağlık

Canik’te sel ve heyelan

2019-06-22 20:57 - Asayiş

Muhammed Mursi defnedildi

2019-06-18 13:17 - Gündem

Güneydoğu'da 'Dam Palas' sezonu başladı

2019-06-17 16:02 - Gündem

Merkez Bankasından Türk lirası likidite adımı

2019-06-17 17:29 - Ekonomi

İlgili Haberler

2025 Türkiye Offroad Şampiyonası'nın ikinci ayağı, Ankara'da başladı

16:28 - Spor

Milan, Kyle Walker'ın sözleşmesindeki opsiyonun kullanılmadığını açıkladı

16:23 - Spor

Galatasaray Erkek Basketbol Takımı, ABD'li oyuncu Errick McCollum'u yeniden kadrosuna katt

14:07 - Spor

Serbest dalışta dünya şampiyonu Nida Murathan Bulut, gözünü yeni şampiyonluklara dikti

14:03 - Spor

Başpehlivan Orhan Okulu'nun hedefi Kırkpınar'da altın kemer kazanmak

13:57 - Spor

Günün Manşetleri

Ticaret Bakanı Bolat: Türkiye ile Karadağ ikili ticaret hacmi 213 milyon dolara ulaştı

18:33 - Ekonomi

ABD'de 6 Ocak Kongre baskını soruşturmalarına katılan 3 savcının görevine son verildi

18:27 - Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan döneminde ulaştırma ve altyapıya yaklaşık 300 milyar dolarlık yatırım

18:07 - Ekonomi

İsveç'te İsrail'in Gazze'ye saldırıları protesto edildi

17:47 - Dünya

Yargıtaydan "tahliye taahhütnamesi" kararı

17:37 - Gündem