'Türkiye'de terör sona erecek'

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, "Terör örgütleri ne yaparlarsa yapsınlar, hangi tuzakları, hangi planları hazırlarlarsa hazırlasınlar, inşallah Türkiye'de terör sona erecek, bununla ilgili kararlı bir mücadele sürdürülüyor." dedi. - Anadolu Ajansı

Siyaset - 10 yıl önce

ANKARA

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, AK Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu ile beraber Mardin Turizm ve Otelciler Derneği yönetim kurulu üyelerini, Çankaya Köşkü'nde kabul etti.
Mardin'in, Türkiye'nin göz bebeği şehirlerinden biri olduğunu ifade eden Kurtulmuş, bu kentin çok büyük kültürel bir geçmişe sahip olduğunu, büyük bir medeniyet geçmişi bulunan Mardin'in, hala bu eserlerin izlerini taşıdığını dile getirdi.
Bu nedenle de Mardin'in bu çok dinli, çok kültürlü halinin korunmasının ve sonraki nesillere aktarılmasının herkesin vazifesi olduğunu belirten Kurtulmuş, bu çerçevede de üzerilerine düşen bütün sorumlulukları yerine getirmeye gayret edeceklerini kaydetti.

"Kararlı mücadele sürdürülüyor"

Terör örgütlerinin baskısı altında kalan bölgede Mardin'in nispeten kendisini koruyabildiğini, terör örgütlerinin saldırılarından nispeten uzakta kalmayı başarabildiğini ifade eden Kurtulmuş, şunları kaydetti:
"Mardin'in artık terörle değil, turizm, tarih, kültür, medeniyetle anılması gerekir. Bunun için de turizme destek vermek, turizmci arkadaşlarımızın taleplerini karşılamak da yine hükümetimizin boynunun borcudur. Ancak şunu çok açık bir şekilde ifade edeyim, terör örgütleri ne yaparlarsa yapsınlar, hangi tuzakları, hangi planları hazırlarlarsa hazırlasınlar, inşallah Türkiye'de terör sona erecek, bununla ilgili kararlı bir mücadele sürdürülüyor." dedi.
Terörün arkasında hangi güç olursa olsun, kimden destek alırlarsa alsın Türkiye olarak bu terör örgütleriyle tamamıyla eş zamanlı olarak mücadele edildiğini aktaran Kurtulmuş, Türkiye'nin terör örgütlerinin hepsini birden tasfiye edecek güce, kuvvete ve kudrete sahip olduğunu vurguladı.

"Aslolan milletimizin birlik içerisinde olmasıdır"

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, şunları kaydetti:
"Burada aslolan milletimizin dayanışma, birlik içerisinde olmasıdır. Bize düşen ise uluslararası senaryolarda çizilen etnik bölünmelerin ya da mezhebi ayrışmaların tuzağına, fitnesine düşmemektir. Mardin bunun sembol şehirlerinden biri. Bu şehrimizde Türk de var, Arap da var, Kürt de var, Müslüman da var, Süryani de var. Asırlardır beraberler. Bunca zaman birbirleriyle en ufak bir problemleri yok. Ama maalesef terör örgütlerinin halkla problemi var, bu ülkenin dirliği, birliği ile problemi var. Bunu aşmak için el birliği ile mücadele edeceğiz. Bir taraftan da normal işimizi yapacağız. Mardin'de turizmin daha ileriye gitmesi için üstümüze düşeni yapacağız. Hükümet olarak Mardin halkının yanındayız. Mardin'in daha ileriye gitmesi için elimizden gelen bütün gayreti göstereceğiz."

Muhabir: Ali Kemal Akan

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

15 Temmuz kahramanları o geceyi anlattı

2016-10-07 12:47 - Çevre-Hayat

'Filistin'den Suriye'ye tüm mazlum ve Müslümanların umudu Türkiye'

2016-10-08 14:37 - Çevre-Hayat

Elini kıyma makinesine kaptıran bebeği itfaiye kurtardı

2016-10-11 21:17 - Gündem

Van'da 2 terörist etkisiz hale getirildi

2016-10-06 23:22 - Gündem

'İsrail, Filistin sporunun başarılarını engellemek istiyor'

2016-10-07 19:17 - Spor

Şemdinli'deki saldırıda vefat eden Sönmez toprağa verildi

2016-10-13 20:08 - Gündem

Kilis’e getirilen yaralı ÖSO askeri sayısı 22’ye yükseldi

2016-10-06 23:52 - Asayiş

Fuhuş operasyonunda 16 kişi tutuklandı

2016-10-13 12:52 - Gündem

Diyarbakır'da 1 erkek cesedi bulundu

2016-10-08 19:08 - Asayiş

İpek Soylu Çin'de elemelerde yenildi

2016-10-08 19:17 - Spor

İlgili Haberler

Dışişleri Bakanı Fidan Türkiye'nin Libya'daki yapıcı rolünü sürdüreceğini belirtti

23:58 - Siyaset

AK Parti'de "Milli Dayanışma ve Vefa Buluşması" programı düzenlendi

22:47 - Siyaset

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Acar: Hiçbir şeyin eskisi gibi olmadığı, 25 yıllık bir hikayeyle bu

21:18 - Siyaset

MHP Genel Başkanı Bahçeli'den çerçeve yasaya ilişkin açıklama

19:53 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Filistin davasını en güçlü şekilde savunmaya devam edeceğiz

19:48 - Siyaset

Günün Manşetleri

İran Dışişleri Bakanı'ndan ülkesi aleyhinde açıklama yayımlayan Fransa'ya tepki

09:28 - Dünya

Küresel elektrikli araç satışları temmuzda yıllık bazda yüzde 9 artışla 1,85 milyon oldu

08:43 - Ekonomi

Başkentte 37 ton sahte deterjan ve kozmetik ürünü ele geçirildi

08:27 - Asayiş

Kolombiya'da 7,4 büyüklüğündeki depremde ölenlerin sayısı 265'e çıktı

08:13 - Dünya

Abhazya Dışişleri: Türkiye’deki muhalefetin doğrudan ulaşım önerisi ‘haklı ve doğal’

07:12 - Özel Haber