?>

Türkiye, ABD ile Güney Kıbrıs Rum Yönetimi arasındaki anlaşmayı kınadı

Dışişleri Bakanlığınca, "ABD ile GKRY arasında savunma alanında işbirliğinin geliştirilmesi yönünde bir yol haritası imzalanmasını kınıyoruz." ifadeleriyle tepki gösterildi.

Gündem - 11 ay önce

Ankara

Dışişleri Bakanlığınca, ABD ile Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) arasında "İkili Savunma İşbirliği Yol Haritası" anlaşması imzalanmasına ilişkin, "ABD ile GKRY arasında savunma alanında işbirliğinin geliştirilmesi yönünde bir yol haritası imzalanmasını kınıyoruz." ifadeleriyle tepki gösterildi.

Bakanlık, ABD ile GKRY arasında savunma işbirliği yol haritası imzalanması hakkında yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, "ABD ile GKRY arasında savunma alanında işbirliğinin geliştirilmesi yönünde bir yol haritası imzalanmasını kınıyoruz." ifadeleri kullanıldı.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Dışişleri Bakanlığınca konuya ilişkin olarak yayımlanan açıklamada belirtilen görüşlerin paylaşıldığı aktarılan açıklamada, KKTC makamlarının ortaya koyduğu "haklı tepkinin tümüyle desteklendiği" vurgulandı.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"ABD makamlarınca, geçtiğimiz haziran ayında GKRY ile stratejik diyalog başlatılacağının açıklanması da dahil, Kıbrıs Türk tarafının güvenliği hilafına atılan bu adımlar, ABD’nin Kıbrıs Adası’na yönelik tarafsız tutumuna zarar vermekte ve Kıbrıs meselesine adil, kalıcı ve sürdürülebilir bir çözüm bulunmasını güçleştirmektedir. Bu çerçevede, bölgesel istikrara zarar verebilecek politikaların gözden geçirilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Ana vatan ve garantör devlet Türkiye, Kıbrıs Türkü'nün güvenliğini ve refahını her koşulda sağlamaya devam edecektir."

ABD ile Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) arasında, uluslararası güvenlik endişelerine karşı "İkili Savunma İşbirliği Yol Haritası" anlaşması imzalandığı duyurulmuştu.

ABD Savunma Bakanlığından (Pentagon) yapılan açıklamaya göre, Avrupa ve Doğu Akdeniz'in istikrar ve güvenliğinin ABD ile GKRY için "hayati önem taşıdığına" işaret edilmişti.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar, AA Editör Masası'nda

2024-09-11 10:35 - Ekonomi

AB yapay zekaya ilişkin ilk uluslararası sözleşmeyi imzaladı

2024-09-05 15:53 - Dünya

Avusturya'da "Liste Gaza", siyasetin göz ardı ettiği Filistin'i sandığa taşıyaca

2024-09-05 11:48 - Dünya

Ümit Milli Futbol Takımı'nın İrlanda Cumhuriyeti maçı ücretsiz izlenebilecek

2024-09-06 13:52 - Spor

Netanyahu, ABD'nin "Gazze'de ateşkese çok yakınız" iddiasını reddetti

2024-09-05 20:12 - Dünya

Eskişehir'de TOKİ'nin Vadişehir Projesi'ndeki 1026 konut hak sahiplerine teslim edili

2024-09-06 21:07 - Gündem

Güney Kore'deki okullarda yıl başından beri 434 "deepfake" vakası bildirildi

2024-09-09 14:58 - Dünya

Prof. Dr. İlber Ortaylı, sağlık durumuna ilişkin bilgi verdi

2024-09-10 01:17 - Gündem

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Kuzey Makedonya'nın Bağımsızlık Günü'nü kutladı

2024-09-08 15:47 - Siyaset

Iraklı doktorlar sağlık turizminde işbirliği için Türkiye'ye geldi

2024-09-10 15:53 - Gündem

İlgili Haberler

Çanakkale'de çıkan orman yangınının ilerleme hızı güvenlik kamerasında

12:48 - Gündem

İzmir'de sahipsiz köpeklerden kaçarken otomobilin çarptığı kadın hayatını kaybetti

12:42 - Gündem

Ankara'daki barajlarda doluluk oranı düştü

12:33 - Gündem

Kahramanmaraş'ta depremde yıkılan Gıda Toptancılar Sitesi'nin ilk etabı tamamlandı

12:07 - Gündem

Hatay Antakya'da 2 bin 643 afet konutunun yapımı devam ediyor

11:52 - Gündem

Günün Manşetleri

Rusya'da satılacak cihazlarda ulusal mesajlaşma uygulamasını kurma şartı getirildi

13:18 - Dünya

ABD: Ukrayna'da güvenlik için en büyük payı Avrupa'nın üstlenmesi gerekiyor

13:13 - Dünya

Kuzey Kore'nin ABD'ye nükleer tehdit oluşturabilecek gizli füze üssü olduğu iddia edildi

13:08 - Dünya

ABD temyiz mahkemesinden, göçmenlere verilen geçici koruma statülerinin sonlandırılmasına onay

12:57 - Dünya

Çanakkale'de çıkan orman yangınının ilerleme hızı güvenlik kamerasında

12:48 - Gündem