?>

Eskişehir'de TOKİ'nin Vadişehir Projesi'ndeki 1026 konut hak sahiplerine teslim edili

Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca (TOKİ), Eskişehir'in Odunpazarı ilçesi Vadişehir Mahallesi'nde birinci ve ikinci etap konuların yapımı tamamlandı.

Gündem - 1 yıl önce

Eskişehir

Vadişehir Projesi'nde birinci etapta 598, ikinci etapta ise 428 konut, 9 Eylül Pazartesi gününden itibaren hak sahiplerine teslim edilecek.

Projedeki üçüncü ve dördüncü etap konutların ise yıl sonuna kadar tamamlanması planlanıyor. Kalanların bitirilmesiyle toplam 3 bin 109 konut, hak sahiplerine teslim edilmiş olacak.

"Yıl sonu itibarıyla 3 bin 109 konutu hak sahiplerine teslim etmiş olacağız"

AK Parti Eskişehir İl Başkanı Gürhan Albayrak, konutların bulunduğu bölgedeki incelemelerinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının TOKİ aracılığıyla Eskişehir'e binlerce konut kazandırdığını söyledi.

İlk iki etap için hak sahiplerinin yüzde 1 KDV ödeyeceğini belirten Albayrak, diğer etaplarla ilgili Bakanlık ve TOKİ'nin çalışmalarına devam ettiğini bildirdi.

Vadişehir'deki tüm dairelerin anahtarları verildiğinde, TOKİ'nin Eskişehir'de yaptırarak sahiplerine teslim ettiği konut sayısının 15 bine yaklaşacağını dile getiren Albayrak, şunları kaydetti:

"Özellikle altını çizmek gerekir ki 25 yılda 24 daireyi dahi yapamayanlar, 60'a çıkartmaya çaba gösterenler buraya gelsinler, sanatı ve sanatkarlığı görmüş olsunlar. Gerçekten her yer ev, her yer konut. Yıl sonu itibarıyla 3 bin 109 konutu hak sahiplerine teslim etmiş olacağız. Bunun için de ayrı bir mutluluk yaşıyoruz. Reklam ve ikram belediyeciliği devam eden bir belediye anlayışı olduğu sürece bu şehre kentsel dönüşüm anlayışında hiçbir şey yapmayacaklarına adımız kadar eminiz. CHP ve zihniyetinin yapmış olduğu tek şey reklam yaparak, ikram ederek, bazı şeyleri manipüle ederek de süreci yönetmeye çalışıyorlar. Buraya gelsinler ve iş nasıl yapılır, mazeret üretmeden sonuç nasıl alınır görsünler."

Eskişehir'in gereksiz tartışmalarla zaman kaybettiğini vurgulayan Albayrak, Eskişehir'in gündeminin kentsel dönüşüm, susuzluk ve trafiğe yoğunlaşması gerektiğini anlattı.

Deprem riskine dikkati çeken Albayrak, "Deprem olduğunda hiç kimseyi affetmeyecek, Allah korusun herkes enkazın altında kalacak. Bundan dolayı 25 yıldır bir çivi dahi çakmayanlar, bugün medyaya, reklama harcadığı parayı kentsel dönüşüme harcamayanlar, bir şey olduğunda bunun vicdan azabı çekmeyecekler mi? Akabinde susuzluk konusunda 25 yıldır çalışma yapılmadı, yapılmıyor. Üçüncüsü ise trafikle alakalı önemli noktalarda bulvarlar açılmalı, köprülü kavşaklar yapılmalı. Eskişehir büyüyor, araç sayımız çoğalıyor. Belediyeler, bu 3 önemli konuyu gündemde tutmalı ancak onlar hala konuyu farklı noktalara çekiyorlar." diye konuştu.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Galericiler ikinci el araç satışlarını "notersiz" yapmak istiyor

2024-09-04 12:13 - Ekonomi

Bakan Bayraktar, Energy China ile yenilenebilir enerji alanındaki yatırım imkanlarını görüştü

2024-09-03 16:18 - Ekonomi

Emine Erdoğan'dan 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ile ilgili paylaşım

2024-08-31 00:03 - Gündem

ABD Başkanı Biden, ulusal güvenlik ekibiyle Gazze'de ateşkes sürecini değerlendirdi

2024-09-02 23:43 - Dünya

Ticaret Bakanı Bolat, Mısır Yatırım ve Dış Ticaret Bakanı El-Hatip ile görüştü

2024-09-04 18:07 - Ekonomi

Isparta'da sağanak, hayatı olumsuz etkiledi

2024-09-01 17:38 - Asayiş

Dışişleri Bakanı Fidan, Üsküp'te Kuzey Makedonya Başbakanı Mickoski ile görüştü

2024-09-05 16:27 - Siyaset

Para atletizmde milli sporcu Serkan Yıldırım, altın madalya kazandı

2024-08-31 22:48 - Spor

Beyaz eşya satışları yılın 7 ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 10 arttı

2024-09-04 17:28 - Ekonomi

Küçük yaşta işçi olarak girdiği tekstil sektöründe kardeşleriyle fabrika sahibi oldu

2024-08-31 15:37 - Çevre-Hayat

İlgili Haberler

İstanbul'da terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda 13 şüpheliye gözaltı

13:12 - Gündem

Mobil Yangın Yönetim Aracı büyük yangınlarda koordinasyon merkezi olarak kullanılıyor

13:03 - Gündem

AJet'ten 849 liraya yurt içi indirimli bilet kampanyası

12:53 - Gündem

Bahçelievler'de kadınlara "güvenli ulaşım" desteği

12:12 - Gündem

Küçükçekmece'de 2 metrobüsün çarpıştığı kazada 1 kişi yaralandı

11:07 - Gündem

Günün Manşetleri

Bayern Münih'te teknik direktör Vincent Kompany'nin sözleşmesi uzatıldı

13:28 - Spor

Rusya: Budapeşte'de planlanan zirve için yoğun hazırlık gerekiyor

13:22 - Dünya

AB, Gazze'nin geleceğinde oynayabileceği rolü değerlendiriyor

13:18 - Dünya

İstanbul'da terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda 13 şüpheliye gözaltı

13:12 - Gündem

Sızdırılan belge, Gazze’deki soykırıma karışan 30 bin İsrail askerini ifşa etti

13:08 - Dünya