?>

Turkcell, 2019 yılı Sürdürülebilirlik Raporu'nu yayınladı

- Raporda, güneş enerjisiyle kendi elektriğini üreten veri merkezleri, etik ve itibar yönetimi yaklaşımı, sürdürülebilir endeksli kredi anlaşması ve sosyal sorumluluk projeleri öne çıkıyor

Genel - 5 yıl önce

İSTANBUL (AA) - Turkcell, Sürdürülebilirlik Raporu’nun 7'ncisini kamuoyu ile paylaştı.

Turkcell açıklamasına göre, farklı başlıklarda gerçekleştirilen sürdürülebilirlik çalışmalarına ilişkin raporda, güneş enerjisiyle kendi elektriğini üreten veri merkezleri, etik ve itibar yönetimi yaklaşımı, sürdürülebilir endeksli kredi anlaşması ve sosyal sorumluluk projeleri öne çıkıyor.

2030 yılına kadar elektrik ihtiyacının tamamen yenilenebilir kaynaklardan karşılamayı hedefleyen Turkcell, baz istasyonları, veri merkezleri ve ofis binalarında çevresel etkiyi azaltmaya yönelik çözümler geliştirdi ve Ankara Veri Merkezi’nin kendi elektriğini üretmesini sağlayarak sektörde bir ilki gerçekleştirdi.

Karbon ayak izi ölçümlemesi de yapan Turkcell, 2050 yılında ise karbon nötr olmayı hedeflediğini açıkladı.

- Türkiye Etik Ödülü üçüncü kez Turkcell’in

Açıklamaya göre, raporda Turkcell’in çalışmaları "Teknolojinin gücü ile iklim değişikliği ile mücadele", "İnsan mutluluğu odaklı erişilebilir kapsayıcı hizmetler" ve "İyi bir kurumsal vatandaş olmak" şeklinde üç ana başlık altında ele alındı.

Etik ve İtibar Yönetimi yaklaşımı da ayrı bir başlıkta ele alındı. Kurumların iş ahlakı ve etik değerlere bağlılığını değerlendiren Etik Değerler Merkezi’nin, Turkcell Grup İç Denetim ekibini Türkiye Etik Ödülü’ne layık gördüğü belirtildi.

- "Sürdürülebilir Endeksli Kredi" çeken ilk telekom şirketi

Açıklamaya göre, Turkcell, sürdürülebilir finansman konusunda da yenilikçi adımlara imza attı ve Türkiye’den "Sürdürülebilirlik Endeksli Kredi" çeken ilk telekom şirketi oldu. Böylece çevreye karşı sorumluluklar yerine getirilirken finansman maliyetlerinin düşmesi mümkün olacak.

- Sosyal sorumluluk projeleri güçlenerek devam ediyor

Turkcell’in çevresel, sosyal, kurumsal yönetim yaklaşımının yanı sıra 2019 Sürdürülebilirlik Raporu’nda sosyal sorumluluğa da geniş bir yer ayrıldı.

Raporda, kadınları ekonomik olarak güçlendirmek ve girişimlerini desteklemek amacıyla başlatılan Geleceği Yazan Kadınlar Projesi’nin çıktıları paylaşırken, engellilere yönelik "İçimdeki Hazine", "Engel Tanımayanlar", "Hayal Ortağım" ve "İşaret Dilim" projeleri ile fırsat eşitliği çalışmalarının sürdürüldüğü ifade edildi. Türkiye’deki Suriyeli mültecilere yönelik gerçekleştirilen Merhaba Umut Projesi’nin de 1 milyondan fazla kişiye eriştiği ve projenin Birleşmiş Milletler Mülteci Örgütü (UNHCR) tarafından örnek gösterildiği raporda belirtildi.

Haftanın Öne Çıkanları

Ödüllü liseliler Türkiye'nin İHA gücünü ileriye taşımak istiyor

2020-10-08 16:16 - Teknoloji

Bayern Münih, Hertha Berlin'i Lewandowski'nin golleriyle 4-3 yendi

2020-10-05 00:26 - Spor

BM'den Mısır'daki idamlara 'adil yargılama yapılmadı' tepkisi

2020-10-07 16:01 - Dünya

Şekerbank, Türk Eczacıları Birliği ile protokol imzaladı

2020-10-07 19:14 - Genel

MSB: Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri bugüne kadar 22 yerleşim yerini işgalden kurtardı

2020-10-05 13:41 - Gündem

Liverpool'da Xherdan Shaqiri'nin koronavirüs testi pozitif çıktı

2020-10-06 16:16 - Spor

Ermenilerin Türklere yaptığı katliamlar tarihi kaynaklarda

2020-10-07 16:31 - Genel

Peugeot Türkiye, 210. yılına özel finansman ve avantajlar sunuyor

2020-10-07 19:29 - Genel

Rasulayn'da evde nüfus hizmeti başladı

2020-10-02 19:36 - Dünya

Turkcell, 2019 yılı Sürdürülebilirlik Raporu'nu yayınladı

2020-10-09 13:42 - Genel

İlgili Haberler

Balıkesir'de art arda depremler meydana geldi

23:58 - Genel

'77', Gazze'de yaşanan dramı 'sessiz bir çığlık' olarak gözler önüne seriyor

16:01 - Genel

Lahey'deki zirvede Trump engeli sebebiyle Ukrayna'nın üyelik yolunda ilerlemesi beklenmiyor

11:21 - Genel

MEB, 15 bin sözleşmeli öğretmen alımına ilişkin sözlü sınav duyurusu yayımladı

10:41 - Genel

İsrail Başbakanı Netanyahu, UCM'nin tutuklama kararına rağmen Macaristan'ı ziyaret edecek

22:37 - Genel

Günün Manşetleri

ABD'de silahlı saldırıda ölen aktivist Charlie Kirk, Trump ve İsrail'e desteğiyle biliniyo

00:32 - Dünya

Trump silahlı saldırıya uğrayan destekçisi Charlie Kirk'ün öldüğünü duyurdu

00:28 - Dünya

Küresel Sumud Filosu'nun Tunus’tan Gazze’ye hareketi olumsuz hava koşulları nedeniyle ertelendi

00:12 - Dünya

ABD Başkanı Trump, silahlı saldırıya uğrayan destekçisi Charlie Kirk’in öldüğünü duyurdu

23:58 - Dünya

İsrail Cumhurbaşkanı Herzog, Londra'da protesto edildi

23:53 - Dünya