Türk zırhlısı AŞKAR-II'nin ilk kullanıcısı KKTC oldu

Türk savunma sanayisi bünyesinde geliştirilen meskun mahal muharebe aracı AŞKAR-II, ilk görevinde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki güvenlik güçlerine katkı sağlayacak

Teknoloji - 1 yıl önce

İstanbul
17. Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı (IDEF 2025), Milli Savunma Bakanlığının ev sahipliğinde, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığının (SSB) desteği, Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfının (TSKGV) yönetim ve sorumluluğunda, KFA Fuarcılık AŞ'nin organizatörlüğünde İstanbul Fuar Merkezi'nde devam ediyor.

IDEF 2025

Best Grup, fuarda AŞKAR-II'yi ilk kez sergilerken AŞKAR-I aracını da tanıttı.
Best Grup Genel Müdürü Caner Buğday, fuarın kendileri için önemini, ürünlerini ve AŞKAR araç ailesinin doğuş hikayesini anlattı.

Fuarda ürünlerini tanıttıklarını, stratejik görüşmeler ve etkin temaslar gerçekleştirdiklerini ifade eden Buğday, "IDEF'te olmak, kabiliyetlerimizi ve ürünlerimizi sergilemek, bizim için çok önemli çünkü IDEF, pek çok ülkeden katılımcıyı ağırlayan, profesyonelliğin yüksek olduğu bir fuar." dedi.
AŞKAR-II'nin ilk ihracatına ilişkin bilgi veren Buğday, şöyle konuştu:
"KKTC Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığımız, uzun süre bir araç tedariki projesi yürüttü ancak çeşitli sebeplerden tedarik edememişlerdi. Konu bize geldi. İhtiyaçlarını ve mevcut imkanlarını bildirdiler. Biz de özetle şunu söyledik: Biz herhangi bir regülasyondan, kısıtlamadan bağımsız olarak araç yapabiliriz. Bunu da Türk’ün olduğu her yerde hizmete sokabiliriz. Türk neredeyse biz oradayız.

AŞKAR-II, tamamen Best Grup'un tasarımı ve üretimi. 7 kişilik BR6 sınıfı zırhlı bir araç. Üzerinde ailemizin ürettiği silah kuleleri var. Şu anda envantere girmiş durumda. Başarıyla görev ifa ediyor."

"Dar alanlar için yeni nesil çözüm"

Bugünün güvenlik konseptinin asimetrik tehditlerle şekillendiğini belirten Buğday, meskun mahalde etkinliğin belirleyici hale geldiğini söyledi.
Ukrayna Savaşı'nın da bu gerçeği pekiştirdiğini ifade eden Buğday, "Şu an anlaşıldı ki meskun mahalde konuyu çözemiyorsanız olayı sonlandıramıyorsunuz. Zaten bizim güvenlik birimlerimiz yıllardır bu konuda büyük tecrübeye sahip ama artık dünya da bunu anladı. Bu bağlamda AŞKAR ailesi, yüksek hareket kabiliyeti, yerlilik oranı ve idamesinin kolaylığıyla öne çıkıyor" dedi.

Hem Türkiye'de hem dünyada bu tür araçlara ihtiyacın arttığına işaret eden Buğday, "Yıllarca yaptığımız AR-GE çalışmalarıyla bu noktaya geldik. AŞKAR ailesiyle kendimizi ispatladık. Şu an birçok projeye hazırlanıyoruz. İnşallah dünyanın ve Türkiye'nin pek çok yerinde AŞKAR'ları göreceksiniz." dedi.

Kaynak: AA

.

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

İsrail, Gazze’de hamile bir gazeteciyi karnındaki bebeği ve tüm ailesiyle birlikte öldürdü

2025-07-23 16:27 - Medya

İngiltere, Fransa ve Almanya, İsrail'i Gazze'deki ablukayı derhal kaldırmaya çağırdı

2025-07-25 19:48 - Dünya

Şırnak'ta atıl araziler tarıma kazandırılıyor, toplanan taşlarla köy yolları asfaltlanıyor

2025-07-22 14:57 - Çevre-Hayat

İsrail saldırıları ve ablukası altındaki Gazze'de açlıktan çocuk ölümleri artıyor

2025-07-20 16:32 - Dünya

Hakan Çalhanoğlu, Inter'de kalmak istiyor

2025-07-23 15:38 - Spor

Uşak'ta çıkan orman yangınına müdahale ediliyor

2025-07-20 14:32 - Asayiş

Papa 14. Leo, uluslararası topluma Gazze'de insan haklarına saygı duyulması çağrısı yaptı

2025-07-20 14:57 - Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan, KKTC'de

2025-07-20 16:47 - Siyaset

Trabzon'un "Hıdırnebi Yaylası" sis altındaki güzelliğiyle ziyaretçilerini karşılıyor

2025-07-20 17:28 - Çevre-Hayat

Trump'ın isteği sonrası Coca-Cola yerli şeker kamışlı alternatif ürüne yöneldi

2025-07-24 13:37 - Ekonomi

İlgili Haberler

Bakan Kacır: TÜBİTAK tarafından yeni çağrı açılıyor

23:13 - Teknoloji

Güney Kore'de Google ve Apple'a "telekomünikasyon kurallarını ihlal" suçlaması

17:42 - Teknoloji

İngiltere ve Galler'de mahkemelere Meta gözlüklerle giriş yasaklandı

14:57 - Teknoloji

ASELSAN'ın ASELBUOY sistemleri İHA'lara denizaltı savunmasında yetenek kazandırıyor

12:47 - Teknoloji

Vietnam, 2030'a kadar 10 bin yapay zeka uzmanı yetiştirmeyi hedefliyor

12:27 - Teknoloji

Günün Manşetleri

Enflasyonla mücadelenin desteklenmesi için motorine kademeli ÖTV uygulanacak

00:27 - Ekonomi

Kolombiya'da 7,4 büyüklüğündeki depremde ölenlerin sayısı 239'a çıktı

00:23 - Dünya

İsrail ordusu, Filistin topraklarını gasbeden İsraillilerin kuşattığı Kusra beldesine piyade taburu

00:17 - Dünya

Paris Saint-Germain UEFA Süper Kupa'nın sahibi oldu

00:02 - Spor

Dışişleri Bakanı Fidan Türkiye'nin Libya'daki yapıcı rolünü sürdüreceğini belirtti

23:58 - Siyaset