?>

Papa 14. Leo, uluslararası topluma Gazze'de insan haklarına saygı duyulması çağrısı yaptı

Katoliklerin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa 14. Leo, İsrail saldırısı altındaki Gazze'de uluslararası insancıl hukuk kurallarına uyulması çağrısında bulundu.

Dünya - 2 ay önce

Vatikan

Roma yakınlarındaki yazlık konutu Castel Gandolfo'da geleneksel pazar duasını icra eden Papa, burada yaptığı konuşmada, 17 Temmuz'da İsrail ordusunun Gazze'de Kutsal Aile Kilisesine düzenlediği hava saldırısıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

????

İsrail'in kiliseye yönelik saldırısında hayatını kaybeden 3 kişiyi isimleriyle anan Papa 14. Leo, "Orta Doğu'dan özellikle Gazze'den, bugünlerde de dramatik haberler gelmeye devam ediyor. Gazze Şehri'ndeki Katolik Kutsal Aile Kilisesi'ne İsrail ordusu tarafından düzenlenen saldırı nedeniyle derin üzüntümü ifade ediyorum." dedi.

Papa 14. Leo, Gazze'deki Katolik cemaatine yakınlığını belirterek, "Ne yazık ki bu olay, Gazze'deki sivil halk ve ibadethanelere yönelik süregelen askeri saldırılara eklenmektedir. Savaşın barbarlığına derhal son verilmesini ve çatışmaya barışçıl bir çözüm bulunmasını bir kez daha talep ediyorum." diye konuştu.

Gazze konusunda uluslararası topluma da seslenen Papa, "Uluslararası topluma şu çağrıda bulunuyorum: İnsancıl hukuk kurallarına saygı gösterilsin, sivillerin korunması yükümlülüğüne riayet edilsin; toplu cezalandırma, ayrım gözetmeden güç kullanımı ve halkın zorla yerinden edilmesini yasaklayan kurallara uyulsun." ifadelerini kullandı.

Orta Doğu'daki Hristiyanlara yakınlığını dile getiren Papa 14. Leo, "Sevgili Orta Doğulu Hristiyanlara şunları söylüyorum: Bu kadar dramatik bir durum karşısında çok az şey yapabiliyor olmanın getirdiği hissinize yakınım. Papa'nın ve tüm Kilise'nin kalbindesiniz." dedi.

Papa ayrıca gazetecilerin İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile Gazze'deki kilise saldırısı sonrasında yaptığı konuşmayı sorması üzerine, "Evet görüştük. Tüm dinlerin kutsal mekânlarının korunmasının gerekliliği üzerinde ısrar ettik; bu anlamda da birlikte çalışmak, insanlara ve kutsal mekânlara gerçekten saygı göstermek ve bu kadar çok şiddeti, nefreti, savaşı geride bırakmaya çalışmak gerektiğini vurguladık." yanıtını verdi.

Papa 14. Leo, dünyanın daha fazla savaşlara tahammül edemeyeceğini ve silahların bırakılıp, diyalog kurulması gerektiğini de söyledi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Stratejist Kemal Uysal ile ABD’nin Panama, Türkiye ve İsrail’in kanal projeleri üzerine Ömür Çelikdönmez konuştu

2025-07-19 07:44 - Analiz/Röportaj/Dizi/Rapor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yarın KKTC'ye gidecek

2025-07-19 14:58 - Siyaset

Türk Telekom'da yeni sezonun hedefi Avrupa Ligi bileti almak

2025-07-14 20:16 - Spor

Bolu'da çıkan orman yangını kontrol altına alındı

2025-07-17 20:32 - Asayiş

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar: Egemen eşitliğimiz kabul edilmeden müzakere sürecine geçilmeyecek

2025-07-19 00:38 - Dünya

Bengisu Avcı, Kuzey Kanalı'nı geçmeye hazırlanıyor

2025-07-17 19:47 - Spor

İspanya'da meydana gelen sellerde 2 kişi kayboldu

2025-07-13 20:03 - Dünya

UEFA Konferans Ligi'nde 1. eleme turu maçları tamamlandı

2025-07-18 01:23 - Spor

Marmara Denizi'ni kirleten tersaneye 3,7 milyon lira ceza

2025-07-17 11:18 - Gündem

Yurt genelinde 15 Temmuz şehitleri anılıyor

2025-07-15 12:17 - Gündem

İlgili Haberler

İsrail, Gazze'de UNRWA'ya ait 3 okulu bombalayarak binlerce kişiyi yerinden etti

13:28 - Dünya

Türk Kızılay, Somali'deki projeleriyle her yıl binlerce ihtiyaç sahibine destek oluyor

12:17 - Dünya

Almanya'da yarınki yerel seçimlerde Türk adaylar, belediye başkanlığı için yarışacak

11:28 - Dünya

UNOCHA Sözcüsü Cherevko: Gazze kentine ölüm cezası verildi. Ya terk edeceksin ya da öleceksin

09:27 - Dünya

Rusya'nın doğusundaki Kamçatka Yarımadası'nda 7,4 büyüklüğünde deprem

06:53 - Dünya

Günün Manşetleri

İsrail, Gazze'de UNRWA'ya ait 3 okulu bombalayarak binlerce kişiyi yerinden etti

13:28 - Dünya

Batı Akdeniz'de hububat sektörünün ihracatı yüzde 136,65 arttı

13:22 - Ekonomi

KPSS Alan Bilgisi sınavları sabah oturumu yapıldı

13:07 - Gündem

Diyarbakır'da 269 kilogram esrar ele geçirildi

12:57 - Gündem

Kurtuluş Savaşı'nın dönüm noktası Sakarya Meydan Muharebesi 104 yaşında

12:52 - Gündem