?>

Türk sporcular Avrupa'da şampiyonu oldu

Sırbistan'da süren 53. Avrupa Karate Şampiyonası'nda kadınlar kumite 50 kiloda Serap Özçelik Arapoğlu ve erkekler kumite 67 kiloda Burak Uygur, Avrupa Şampiyonu oldu.

Spor - 7 yıl önce

ANKARA (AA) - Sırbistan'da süren 53. Avrupa Karate Şampiyonası'nın üçüncü günü akşam seansında Türk sporcular 2 altın, bir gümüş madalya kazandı.

Türkiye Karate Federasyonundan (TKF) yapılan açıklamaya göre, Novi Sad kentindeki şampiyonada Serap Özçelik Arapoğlu ve Burak Uygur altın madalya kazanan isimler oldu.

Kadınlar kumite 50 kiloda Serap Özçelik Arapoğlu, finalde Avusturyalı Bettina Plank'i normal süresi 1-1 sona eren maçta hakem kararıyla 5-0 mağlup ederek, 4. kez Avrupa Şampiyonluğu'na ulaştı.

Erkekler kumite 67 kiloda Burak Uygur, finalde Sırp rakibi Stefan Joksic ile karşılaştı. Türk sporcu, normal süresi 2-2 tamamlanan karşılaşmada ilk puanı alan taraf olduğu için galip geldi ve kariyerinde üst üste 2. Avrupa Şampiyonluğu'nu elde etti.

Erkekler ferdi katada Ali Sofuoğlu finalde İspanyol Hugo Damian Quintero ile mücadele etti. Rakibi karşısında salondan 4-1 mağlup ayrılan milli sporcu gümüş madalyada kaldı.

Şampiyonada ayrıca Serap Özçelik Arapoğlu, Tuba Yakan, Merve Çoban ve Eda Eltemur’dan oluşan Kadın Kumite Milli Takımı, üçüncülük maçında Fransa'ya 2-1 yenilerek, bronz madalyayı kaçırdı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan tebrik telgrafı

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezinden yapılan açıklamaya göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, altın madalya kazanan Arapoğlu ve Uygur’a telgraf göndererek tebriklerini iletti.

Son günde takım müsabakaları yapılacak

Avrupa Karate Şampiyonası'nın son gününde yarın takım kata ve kumite kategorilerinde madalyalar sahiplerini bulacak.

Erkek Kumite Milli Takımı altın madalya mücadelesinde yarın İspanya ile karşılaşacak.

Bronz madalya maçlarında ise Erkek Kata Milli Takımı Azerbaycan, Kadın Kata Milli Takımı da Almanya'nın karşısına çıkacak.

Muhabir: Ömer Hakan Kibar

Haftanın Öne Çıkanları

Ersoy ve Tuncer'den Türkmenlere destek konseri

2018-05-07 11:02 - Magazin

Nazlı'yı sevgiyle büyüttüler

2018-05-09 15:32 - Çevre-Hayat

Çocuklar 'Masalcı Vakıf Dede'yi çok sevdi

2018-05-09 21:02 - Kültür Sanat

Bağcılar Belediyesi'nin Ramazan ayı hazırlığı tamam

2018-05-11 19:11 - İslam-Hayat - Rebiülahir 1447

İran İsrail'in Suriye saldırılarını kınadı

2018-05-11 16:32 - Dünya

Malezya'da muhalefet seçimleri kazandığını iddia etti

2018-05-10 01:32 - Dünya

'Müslüman Kardeşler fedakarlıkta bulunmaya hazır'

2018-05-13 02:05 - Dünya

Bülbülün ömrü Türkiye yolunda geçti

2018-05-06 14:57 - Genel

Türk sporcular Avrupa'da şampiyonu oldu

2018-05-13 11:33 - Spor

Tunceli Valisi Sonel rafting yaptı

2018-05-07 06:02 - Gündem

İlgili Haberler

Toprak Razgatlıoğlu yarışlardan sonra en çok "anne çorbası"nı özlüyor

12:18 - Spor

Samsunspor, UEFA Konferans Ligi'nde 2. galibiyet peşinde

12:17 - Spor

Basketbol Avrupa Ligi'nde 6. hafta başlıyor

12:10 - Spor

Milli tekvandocu Emre Kutalmış Ateşli'nin dünya şampiyonluğu için kendine güveni tam

11:58 - Spor

MotoGP'de yarışacak ilk Türk motosikletçi Toprak, yeni başarılar için gaza basacak

11:47 - Spor

Günün Manşetleri

BES'te katılımcı sayısının 2026'da 18,4 milyona yükseleceği öngörülüyor

12:27 - Ekonomi

Akademisyenlerin Doğu'da deprem üretme potansiyeli olan 5 fay hattındaki araştırması tamamlandı

12:23 - Gündem

Samsunspor, UEFA Konferans Ligi'nde 2. galibiyet peşinde

12:17 - Spor

İstanbul Orman İnovasyon Haftası üçüncü gününde devam ediyor

12:13 - Ekonomi

Van'ın yüksek kesimleri kar yağışıyla beyaza büründü

12:09 - Çevre-Hayat