?>

Türk savunma sanayisinde önemli satın alma

HAVELSAN, Türkiye'nin ilk milli silahlı dron sistemi Songar'ı geliştiren ve Türk Silahlı Kuvvetleri envanterine kazandıran ASİSGUARD'a ortak oldu.

Ekonomi - 2 yıl önce

Ankara

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Türk savunma sanayisinde önemli bir satın almaya imza atıldı.

Komuta kontrol ve savunma teknolojileri, simülasyon, otonom ve platform yönetim teknolojileri, bilgi ve iletişim teknolojileri ile ülke güvenliği ve siber güvenlik alanlarında Türkiye'nin birçok yerli ve milli projesinde imzası olan savunma sanayinin öncü şirketlerinden HAVELSAN, savunma sanayisi ve teknolojinin farklı alanlarında faaliyet gösteren iştiraklerine bir yenisini ekledi.

Taraflar arasında bir süredir yürütülen görüşmeler sonunda ASİSGUARD'ın yüzde 49'luk hissesinin HAVELSAN'a devrine ilişkin sözleşme imzalandı.

ASİSGUARD, mühendislik kabiliyetleriyle elektro-optik görüş ve sınır güvenliği sistemleri, askeri araç elektroniği sistemleri, döner kanatlı silahlı/silahsız dron sistemleri, ekran sistem çözümleriyle milli ve yerli kritik çözümler geliştiriyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri envanterine giren ilk milli makineli tüfek ile atış stabilizasyonuna sahip silahlı dron sistemi Songar'ı üreten ASİSGUARD, Songar ile ihracat başarısı da yakaladı. ASİSGUARD, entegre ettiği farklı faydalı yüklerle Songar'a yeni yetenekler kazandırdı.

Şirket ayrıca 360 derece durumsal farkındalık projesiyle güvenlik güçleri tarafından kullanılan çok sayıda zırhlı araca çevresel görüş sistemleri entegre etti.

Bir süredir insansız kara aracı ve dijital birlik projeleri yürüten HAVELSAN, ASİSGUARD'ın dron ve elektro-optik çözümlerinden de yararlanıyordu.

İmzalanan hisse devri sözleşmesi sonrasında, HAVELSAN'ın ürün ve proje yelpazesinin farklılaşması ve genişlemesi, HAVELSAN ürün ve projelerinin yurt dışı pazarlarda daha esnek bir modelle pazarlama ve satışının yapılması hedefleniyor.

HAVELSAN'ın yurt içi ve yurt dışındaki marka gücüyle ASİSGUARD'ın yeni pazarlarda iş potansiyelinin artması da bekleniyor.

HAVELSAN Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Akif Nacar, konuya ilişkin değerlendirmesinde, her iki şirketin bazı projelerde bir süredir güzel bir sinerji ile mühendislik kabiliyetlerini birleştirdiklerini ve hisse devri sözleşmesinin imzalanmasında en çok bu birlikte iş yapma modelinin başarıyla sonuçlanmasının etkili olduğunu belirtti.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

ABD: Ukrayna’da vurulan Patriot sistemi çalışabilir durumda

2023-05-17 22:39 - Dünya

Play-off etabını garantileyen Göztepe'nin gözü dördüncü sırada

2023-05-17 13:48 - Spor

Küresel borçlar ilk çeyrekte 305 trilyon dolara çıktı

2023-05-17 21:08 - Ekonomi

Tekirdağ'da meslek lisesiler TEKNOFEST'te birinci oldukları elektrikli aracı geliştirmek i

2023-05-12 12:45 - Teknoloji

Fenerbahçe-Trabzonspor rekabetinde 133. randevu

2023-05-17 09:44 - Spor

Down sendromlu basketbolcular, Avrupa şampiyonluğunu kazanacaklarına inanıyor

2023-05-15 14:44 - Spor

Milli okçular, Dünya Kupası'nda 2 bronz madalya kazandı

2023-05-17 12:03 - Spor

Avrupa Parlamentosu seçimleri 6-9 Haziran 2024'te yapılacak

2023-05-17 13:08 - Dünya

ABD'de bölgesel bankaların hisseleri yükseldi

2023-05-18 00:17 - Ekonomi

Düzce'de yaralı bulunan baykuş yavrusu "Cingöz" iyileşip doğaya kanat çırpacak

2023-05-17 12:23 - Çevre-Hayat

İlgili Haberler

Ticaret Bakanlığı ekiplerinden kaçak oyuncak ve telefon operasyonu

09:48 - Ekonomi

Endonezya'ya 48 adetlik KAAN uçağı satışında sözleşme imzalandı

15:27 - Ekonomi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu: Bölünmüş yol ağı 29 bin 787 kilometreye çıktı

13:32 - Ekonomi

Türk hava sahasında transit uçuş rekoru kırıldı

13:28 - Ekonomi

Türkiye'nin kuru meyve ve mamulleri ihracatı yüzde 3,1 arttı

13:22 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Bulgaristan'daki orman yangınının koku ve dumanı 50 kilometre uzaklıktaki Edirne'ye ulaştı

10:43 - Gündem

Bursa, Uşak ve Mersin'deki orman yangınlarına müdahale sürüyor

10:38 - Asayiş

Berlin'de polis, Filistin'e destek gösterisine sert müdahalede bulundu

09:57 - Dünya

Ticaret Bakanlığı ekiplerinden kaçak oyuncak ve telefon operasyonu

09:48 - Ekonomi

İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 11 kişi can verdi

09:28 - Dünya