Türk Kızılayın deprem bölgesindeki yardımları ramazan ayında da sürüyor

Türk Kızılay, deprem bölgesindeki yardım çalışmalarına ramazan ayında da devam ediyor

İslam-Hayat - Rebiülevvel 1448 - 3 yıl önce

Ankara
Kızılaydan yapılan açıklamaya göre, Kızılay, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerde farklı noktalara yerleştirdiği aşevleri, mobil mutfaklar ve ikram araçlarıyla depremzedelerin yardımına koşuyor.
Deprem bölgesinde 3 bine yakın profesyonel ve gönüllüsüyle yaraları sarmaya çalışan Kızılay, Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) kapsamında beslenme grubundaki çalışmalarını 10 il, 100 ilçe, 1360 nokta ve 405 paydaşıyla sürdürüyor.

Afet Beslenme Platformu üyeleri, hizmetlerini 5 aşevi, 86 ikram aracı, 349 mobil mutfak, 49 mobil fırın ve 22 sahra mutfakla gerçekleştiriyor.
Kızılay ve koordinasyonundaki Afet Beslenme Platformu üyesi kurum ve kuruluşlar bugüne kadar, günde 3 öğün olmak üzere yaklaşık 207 milyon kişilik sıcak yemek çıkardı.
Afet Beslenme Grubu, depremden etkilenen 10 il, 49 ilçede bulunan 1,6 milyon afetzedeye ramazan ayında da 3 öğün sıcak yemek dağıtımına devam ediyor. Akşam yemeklerinin dağıtımı iftar saatlerinde gerçekleştirilirken, oruç tutmayan afetzedeler için de sabah ve öğle yemek dağıtımı yapılıyor.
Kızılay, valilikler ve belediyelerce kurulan iftar çadırlarında da sıcak yemek dağıtımı gerçekleştiriyor.

Bölgedeki ikram aracıyla ise iftar saati ile sahur vakti arasında çay, kahve gibi sıcak içecek dağıtımları yapılıyor.
İftar menüsünün yanında afetzedelere sahurluk/kahvaltılık kumanya dağıtılıyor.

İhtiyaçlar sosyal marketlerden temin ediliyor

Kızılay, vatandaşların gıda ve tüketim ürünlerine daha kolay ulaşabilmesi için 11 sosyal market açarak ürünleri ücretsiz depremzedelere ulaştırıyor. Adıyaman, Gaziantep, Malatya, Kahramanmaraş, Hatay ve Osmaniye'deki 11 sosyal marketten 351 bin 731 afetzede yararlandı.
Kızılay ekipleri, mobil sağlık araçlarıyla ise hastaneye ulaşma imkanı bulamayan afetzedeler için yardım sağlıyor. Gaziantep, Hatay, Adıyaman, Kahramanmaraş, Osmaniye ve Malatya olmak üzere 6 ilde hizmet veren 11 mobil sağlık aracı, köy ve beldeleri gezerek afetzedelere birinci basamak sağlık hizmeti sunuyor.
Muayenenin yanı sıra kan tahlilleri, röntgen, EKG, solunum fonksiyon testi de yapılabilen mobil sağlık araçları, 17 bin 833 kişiye sağlık hizmeti verdi.
Bu süreçte 29 bin 9 kutu ilaç da ücretsiz dağıtıldı.

92 bin 693 kişiye psikososyal destek

Kızılayın psikolog ve sosyal hizmet uzmanlarının desteğiyle afet bölgesinde psikososyal destek de veriliyor.
Afetzedelerin, depremin meydana getirdiği travmaları atlatmasına yardımcı olan Kızılay, bugüne kadar 92 bin 693 kişiye psikososyal destek hizmeti sundu.
Öte yandan Kızılay, depremin ilk anından bu yana 2 bin 535 köye insani yardım malzemesi ulaştırdı.
İhtiyaç sahibi vatandaşlara dağıtılanlar arasında, aile mutfak seti, battaniye, gıda kolisi, hijyen seti, ısıtıcı, yatak, kömür, odun, soba, dayanıklı gıda maddeleri ve kıyafet bulunuyor.
Kızılay, farklı illere tahliye edilen afetzedelere de giyim, battaniye, mutfak malzemesi, yatak, kuru gıda, hijyen ve temizlik malzemesi, gıda kolisi, sağlık malzemesinin de aralarında bulunduğu yaklaşık 3,8 milyon yardım malzemesi dağıttı.

Kaynak: AA

.

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Lüksemburg TikTok'u "kanıtsız" yasaklamayacak

2023-03-23 14:38 - Dünya

Tekirdağ'da vatandaşlar mehter takımının çaldığı marşla sahura uyandırıldı

2023-03-25 10:48 - İslam-Hayat - Rebiülevvel 1448

Hatay'daki mutfaklarda günlük yaklaşık 1 milyon 300 bin tabildot yemek çıkarılıyor

2023-03-27 14:32 - İslam-Hayat - Rebiülevvel 1448

Adana'da "Kökünü Kurutma Operasyonu"nda yakalanan 77 zanlı adliyede

2023-03-26 10:47 - Gündem

Adıyaman'daki çadır kentte Mehmetçik ile depremzedeler sahur ve iftar sofrasını paylaşıyor

2023-03-24 11:02 - İslam-Hayat - Rebiülevvel 1448

Yayladağı'nda ormanlık alandaki sosyal tesis depremzedelere yuva oldu

2023-03-26 12:17 - Gündem

Tekirdağ'da Ramazan çöreği geleneği yaşatılıyor

2023-03-26 11:58 - İslam-Hayat - Rebiülevvel 1448

Rakip kulüp, antrenman salonunun kapılarını depremzede özel sporculara açtı

2023-03-23 12:44 - Çevre-Hayat

AB liderleri bankacılık sektörünü dayanıklı buluyor

2023-03-24 17:08 - Dünya

Putin, Rusya'nın tahıl anlaşması kapsamındaki taleplerinin karşılanması gerektiğini söyledi

2023-03-20 17:13 - Dünya

İlgili Haberler

Yaz Kur'an kurslarında 2,5 milyon öğrenci eğitim gördü

11:33 - İslam-Hayat - Rebiülevvel 1448

Hacı Bektaş Veli'nin öğretileri yüzyıllardır insanlığa yol gösteriyor

11:42 - İslam-Hayat - Rebiülevvel 1448

Erzurum'da ahilik teşkilatını kuran Ahi Toman Baba'nın kümbeti gün yüzüne çıkarılıyor

14:38 - İslam-Hayat - Rebiülevvel 1448

Uluslararası İslam, Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Görmez'den Şam'daki üniversitelerle işbirliği mesajı

23:08 - İslam-Hayat - Rebiülevvel 1448

Bosna Hersek'in ilk cumhurbaşkanı merhum Aliya İzetbegoviç, doğumunun 101'inci yılında anılıyor

11:43 - İslam-Hayat - Rebiülevvel 1448

Günün Manşetleri

Trafik ve kasko sigortasında yılın ilk yarısında ödenen tazminat 145 milyar lirayı aştı

11:08 - Ekonomi

Emine Erdoğan'dan "AK Parti'nin 25. Kuruluş Yıl Dönümü" programına ilişkin payla

10:57 - Gündem

Çorum'da otomobille çarpışan motosikletin sürücüsü yaralandı

10:53 - Gündem

Çin, Japonya Başbakanı Takaiçi'nin Yasukuni Tapınağı'na adak göndermesini protesto etti

10:48 - Dünya

Bakan Bayraktar, Türkiye'nin enerjide çeyrek asra 100 yıllık işi sığdırdığını bildirdi

10:42 - Ekonomi