Rakip kulüp, antrenman salonunun kapılarını depremzede özel sporculara açtı

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Adana'da antrenman salonları hasar gören Atlas Engelliler Gençlik ve Spor Kulübünün sporcuları, çalışmalarını Adana Şehir Spor Kulübünün tesisinde sürdürüyor.

Çevre-Hayat - 3 yıl önce

Adana
Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Adana'da antrenman salonu hasar gören Atlas Engelliler Gençlik ve Spor Kulübünün sporcuları, rakip kulübün tesisini açmasıyla çalışma ortamına kavuştu.
Down sendromlu, otizmli, zihinsel engelli ve bedensel engelli bireylere sporu sevdirmek, onları sosyalleştirmek için çalışmalar yapan Atlas Engelliler Gençlik ve Spor Kulübünün Toros Mahallesi'nde bir apartmanın giriş katında bulunan çalışma salonu, binanın depremde hasar görmesi nedeniyle kullanım dışı kaldı.
Kulüp başkanı Zehra Eruçar, salonun hasar görmüş halini, sporcuların çalışabilecekleri bir alandan mahrum kaldıklarını belirterek sosyal medyada paylaştı.
Yarışmalarda rakibi olan Adana Şehir Spor Kulübünün yetkilileri, Eruçar'ın paylaşımını görerek kendisine ulaştı.
Atlas Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü sporcuları, rakip kulübün antrenman salonunu kendilerine açmasıyla, çalışmalarına kaldıkları yerden devam etti.
Kulübün 15 sporcusu, salonun fiziki durumu gözetilerek belirli günlerde beşerli gruplar halinde antrenman yapıyor.

Eruçar: "Demek ki seviliyormuşuz"

Atlas Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Zehra Eruçar, AA muhabirine, depremde salonlarının bulunduğu binanın hasar gördüğünü söyledi.
Uzun süredir çalıştıkları salondan ayrılmanın kendilerini üzdüğünü belirten Eruçar, yeni bir yer ararken kira artışları nedeniyle zorluk yaşadıklarını kaydetti.
Eruçar, çalışmalarını 10 yıldır aynı yerde sürdürdüklerini dile getirerek, "Oradan ayrılmak gerçekten zor oldu. Çok duygusal bir durum. Çocukların eğitimde yaptıkları resimler savrulmuş, kapı düşmüş, yaptıkları eğitici oyuncaklar hepsi bir yere savrulmuştu. Her bir çocuğumun alın teri, her bir çocuğumun el izi vardı orada. Dernek benim çocuğum gibi." diye konuştu.
Yeni yer arayışıyla ilgili hem sosyal medyadan paylaşım yaptığını hem de Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezine (CİMER) başvurduklarını ifade eden Eruçar, şöyle devam etti:
"Sosyal medyadan bizi duyan Adana Şehir Spor Kulübü Başkanı, sevgili arkadaşımız Ebru Dinibütün ile kurucu başkan Furkan Ünsal, destek çıkarak spor salonlarını bize açtı. Bize yalnız olmadığımızı gösterdiler. 'Senin öğrencilerin, benim öğrencilerim. Hep birlikte çalışırız. Yerimiz var. Eşyaları bir yere yükleriz, bir yere koyarız, kalan yerde de çalışırız.' dediler. Gönüller bir olsun, yerler çok önemli değil aslında. Gönüllerinin kapısını açtılar bize. Bu da bizim için çok mutluluk verici, gurur verici. Demek ki seviliyormuşuz."
Eruçar, CİMER'in yönlendirmesiyle Seyhan Belediyesinin de Bilgi Evleri bünyesinde kendilerine bir oda tahsis ettiğini belirterek, orada bireysel, rakiplerinin açtığı salonda ise grup çalışmaları yaptıklarından bahsetti. Eruçar, bireysel çalışmalarda ise 20 sporcunun yer aldığını bildirdi.
Depremden sonra herkes gibi özel çocukların da kaygılı olduğuna ve korku duyduğuna değinen Eruçar, "Çocuklarımızda önce deprem kaygısını yok etmeye çalıştık. Daha sonra hayatın normale dönmesi gerektiğini düşünerek çocuklarımızı sporla meşgul ederek rahatlatmaya çalıştık. Bir nebze olsun onların bu olumsuz duygularını kırdık." ifadelerini kullandı.

Bahçıvan: "Kardeşlerimizle spor yapıyoruz"

Mental kategoride yüzme il birincisi Buğra Bahçıvan, normalde kendi salonlarında kondisyon ve koordinasyon, havuzda da yüzme antrenmanı yaptıklarını ancak deprem nedeniyle idmanlardan uzak kaldığını aktardı.
Bahçıvan, "Derneğimiz depremde hasar gördü. Onun için buraya geldik. Burada spor yapmaya devam ediyoruz. Burada kardeşlerimizle spor yapıyoruz." dedi.
Otizm kategorisinde yüzme il birincisi Yavuz Yiğit Bayram ise salonları kapalı olduğu için rakipleriyle spor yaptıklarını belirterek, "Spor kardeşliktir, spor sağlıktır. Salonumuz olmasaydı spor yapamayacaktık. Kondisyonumuzu devam ettirmek için rakiplerimizle beraber spor yapıyoruz." şeklinde konuştu.
Kaynak: AA
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Hatay'da TDV ile İl Müftülüğünce 20 bin kişilik iftar çadırları kurulacak

2023-03-22 11:47 - İslam-Hayat - Safer 1448

Yedi Tepeli Şehir İstanbul’a Ziyaretlerinizi İstanbul Araç Kiralama ile Güzelleştire bilirsiniz

2023-03-20 13:07 - İnsan-Hayat

Taşkın önleme çalışmaları kapsamında Meriç Nehri yatağında kum temizliği yapılıyor

2023-03-21 08:28 - Gündem

Darende’de sağanak heyelanlara sebep oldu

2023-03-19 17:48 - Asayiş

Osmaniye'de kurulan konteyner kente depremzedeler yerleştirilmeye başlandı

2023-03-18 11:57 - Gündem

Rakip kulüp, antrenman salonunun kapılarını depremzede özel sporculara açtı

2023-03-23 12:44 - Çevre-Hayat

Yurt dışı deneyimi yaşayan "dünyanın en uzun boylu kadını" yeni projeler peşinde

2023-03-22 10:52 - Çevre-Hayat

Asaletin Bize Yeter Galatasaray Forma Modelleri

2023-03-20 15:07 - İnsan-Hayat

DSİ, su kaynakları için "hayatın her alanında tasarruf" öneriyor

2023-03-22 11:17 - Çevre-Hayat

Depremzedelerin ramazan eriştesi Afyonkarahisarlı kadınlardan

2023-03-22 11:22 - Çevre-Hayat

İlgili Haberler

Gökyüzü meraklıları Perseid meteor yağmurunu izledi

22:53 - Çevre-Hayat

Avrupa'da güneş tutulması büyük ilgiyle izlendi

22:43 - Çevre-Hayat

Şanlıurfa'da termometreler 47 dereceyi gösterdi

14:18 - Çevre-Hayat

Uydu cihazıyla izlenen caretta caretta 'Tuba' Bodrum açıklarında hayatını sürdürüyor

12:48 - Çevre-Hayat

Camiboğazı Yaylası sisli manzarasıyla ziyaretçilerini ağırlıyor

11:07 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

TUS ve STS Tıp Doktorluğu 2. Dönem sınav giriş belgeleri erişime açıldı

14:57 - Gündem

Yunanistan'da bir haftada 45 yeni Batı Nil virüsü vakası

14:53 - Dünya

Bilecik'te çıkan orman yangınına müdahale ediliyor

14:48 - Gündem

Kırmızı bültenle aranan suç örgütü elebaşıları Ferhat Delen ve Erdoğan Aykut yakalandı

14:42 - Gündem

Fethiye'de tur teknesinde çıkan yangın söndürüldü

14:37 - Gündem