?>

Türk Kızılay 'Kolide sizin de hayrınız olsun' projesiyle ihtiyaç sahiplerine ulaşıyor

Türk Kızılay Sakarya Şubesince başlatılan "Kolide sizin de hayrınız olsun" projesiyle marketlere bırakılan kolilerde müşterilerin bağışlarıyla toplanan gıda malzemeleri, ramazanda ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılıyor.

Çevre-Hayat - 4 yıl önce

Sakarya

Ramazana özel başlatılan proje kapsamında Sakarya'da bazı zincir marketlerin kasalarının bulunduğu kısımlara Türk Kızılay kolileri bırakıldı.

Kızılay gönüllülerince bilgilendirilen marketteki vatandaşlar, hayır için aldıkları ürünleri ücretini ödedikten sonra kolilere bırakıyor.

Burada toplanan ürünler, daha sonra Kızılay Şubesi'nde paketlenerek, gönüllüler tarafından ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılıyor.

"Her gün 10-15 ailemizin gıda kolisi ihtiyacını karşılıyoruz"

Türk Kızılay Sakarya Şube Başkanı Zahit Tiryaki, AA muhabirine, ramazanın birlik, beraberlik ve paylaşma ayı olduğunu söyledi.

Bu vesileyle Genç Kızılay gönüllü ekipleriyle "Kolide sizin de hayrınız olsun" kampanyası başlattıklarını belirten Tiryaki, "Sakarya'daki yerel marketlerimizde her gün gönüllülerimiz, insanımızı yardımlaşmaya ve hayır yapmaya davet ediyor. İnsanımıza kampanyaya ilgilerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Her gün en az 10-15 ailemizin gıda kolisi ihtiyaçlarını bu vesileyle karşılamış oluyoruz." dedi.

Vatandaşların özellikle ramazanda yardımlaşmaya daha fazla önem verdiğini, bunun için böyle bir çalışma başlattıklarına değinen Tiryaki, projenin tüm Türkiye'ye örnek olması gerektiğini dile getirdi.

"Ramazan sonuna kadar sürecek"

Tiryaki, projede sadece gönüllülerin görev yaptığına işaret ederek, şunları kaydetti:

"Bu gönüllülerimizin bir projesi aynı zamanda. Bu vesileyle tüm gönüllülerimize teşekkür ediyorum. Öncelikle marketimize gelen vatandaşlarımızı gönüllülerimiz karşılıyor. Kendilerine projeyi anlatıyorlar. İnsanımız da gönüllerinden geçen, bir evin ihtiyacı ürünleri satın alıp hayır sepetimize bırakarak bağışta bulunuyorlar. Biz de koli içerisindeki gıdaları aylık mutfak ihtiyacına göre hazırlayıp gıda kolisi haline getirerek bir iki gün içerisinde vatandaşlara ulaştırıyoruz."

İnsanların projeye güzel ilgi gösterdiğini dile getiren Tiryaki, bu faaliyete ramazan sonuna kadar devam edeceklerini bildirdi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

MotoGP'de sıradaki durak Portekiz

2021-04-16 18:53 - Spor

Rize'de orman yangını çıktı

2021-04-20 10:01 - Gündem

Türkiye Belediyeler Birliği'nden KKTC'ye ziyaret

2021-04-14 17:13 - Gündem

'Kısmi kapanma' dolayısıyla Ankara ve Kırıkkale'deki eczanelerin çalışma saatleri değişti

2021-04-15 15:25 - Gündem

Ilgaz Dağı kayak sezonunun ardından sessizliğe büründü

2021-04-18 16:31 - Gündem

Rusya kendi uzay istasyonunu kurmaya başladı

2021-04-20 18:41 - Gündem

Rıza Çalımbay'ın Beşiktaş'a şansı tutmuyor

2021-04-19 15:22 - Spor

Diyarbakır'da 1'i turuncu kategoride 2 terörist etkisiz hale getirildi

2021-04-14 23:56 - Gündem

Gençlerbirliği geriden gelip 1 puanı kurtardı

2021-04-20 21:56 - Spor

Sübliminal gerçekçilik

2021-04-15 09:06 - En Son Yazılar

İlgili Haberler

Bursa'da yaban kedisi fotokapanla görüntülendi

19:27 - Çevre-Hayat

Isparta'da Çamyol Ormanı mor çiçeklerle bezendi

19:22 - Çevre-Hayat

Erzurum'da 3 bin 200 rakımdaki Yedigöller'de kar ve yaz bir arada

17:27 - Çevre-Hayat

Kars'ta üniversite öğrencileri mezuniyet töreninde Filistin'e destek verdi

16:48 - Çevre-Hayat

Trabzon'daki Atatürk Köşkü 112 bin 831 ziyaretçi ağırladı

15:42 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

AB'de yeni otomobil satışları mayısta yıllık bazda yüzde 1,6 yükseldi

10:03 - Ekonomi

A Milli Futbol Takımı, Gürcistan karşılaşmasını Kocaeli'de oynayacak

09:57 - Spor

New York'ta Demokrat Parti belediye başkan adayı ön seçiminde Zohran Mamdani birinci oldu

09:37 - Dünya

Trakya'da son iki haftadaki yangınlarda 2 bin 750 dekar ekili alan zarar gördü

09:28 - Gündem

Kırmızı bültenle aranan 11, ulusal seviyede aranan 1 kişi yakalanarak Türkiye'ye getirildi

09:22 - Asayiş