?>

Malatya'da depremzedeler için inşa edilen köy tipi konutlar yükseliyor

Gündem - 4 yıl önce

Malatya

Elazığ'ın Sivrice ilçesi merkezli 24 Ocak 2020'de meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremden etkilenen Malatya'nın Battalgazi ilçesindeki evleri ağır hasar görenler için inşasına başlanan köy tipi konutların bir kısmının Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca (TOKİ) geçici kabulünün yapıldığı bildirildi.

Battalgazi Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Acun ile Bulutlu Mahallesi'nde evleri hasar gören depremzedeler için TOKİ tarafından yaptırılan tek katlı çelik konstrüksiyonlu köy evleri ve ahırlarda incelemelerde bulunarak inşaat mühendislerinden bilgi aldı.

81 dönüm arazi üzerinde yapılan ve TOKİ tarafından geçici kabulü gerçekleştirilen 20 köy evi ile ahırları gezen Güder, depremzede ailelerin yaralarını sarmak için hükümet ve yerel yönetimler olarak tüm imkanların seferber edildiğini belirtti.

Yapımı tamamlanan köy evi ve ahırların anahtar teslimi için gün saydıklarını dile getiren Güder, 2. etap çalışmaları kapsamında yer alan 8 köy evi ve ahırın da yapımının kısa sürede tamamlanacağını ifade etti.

Güder, inşası tamamlanan evlerin iki ay içinde tesliminin yapılacağı müjdesini vererek, şunları kaydetti:

"Her ne kadar yapımı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile TOKİ tarafından yürütülse de bizler de Battalgazi Belediyesi olarak sürekli çalışmaları yakından takip ediyoruz. Herhangi bir aksaklık var mı, varsa eğer bunun çözümü için gerekli girişimlerde bulunuyoruz. Yaptığımız görüşmelerde evlerin çoğunluğunun hazır olduğunu ve vatandaşlara teslim edilmesi için gün saydığını öğrendik. İnşallah yapımı tamamlanan evlerimizi 2 ay içinde sahiplerine teslim edeceğiz. Depremzede ailelerimiz çekilecek olan kuraların ardından evlerine kavuşmuş olacak.

Evin planına baktığımız zaman çok kullanışlı. Vatandaşımız bir hayli memnun. Onlar memnun olunca bizim omzumuzdaki yük biraz daha hafifliyor."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

OPEC: Küresel petrol talebi günlük 6 milyon varil artacak

2021-04-13 20:37 - Dünya

Savunma sanayisi TCG Anadolu'yu göreve hazırlıyor

2021-04-13 17:12 - Ekonomi

Etiyopya' dan Sudan'ın 'işgal ettiği' topraklardan çekilmesi için uluslararası toplumdan baskı yapma çağrısı

2021-04-14 03:16 - Dünya

CANLI: Türkiye ile Libya arasında anlaşmalar imzalanıyor

2021-04-12 23:01 - Gündem

Kara yolları 'dijitalleşme projeleri' ile donatılacak

2021-04-11 19:58 - Ekonomi

İran, Güney Kore'den bloke edilen mali varlığının serbest bırakılmasını istedi

2021-04-11 23:21 - Dünya

Medicana “Enfeksiyon Hastalıkları“ndan “tam kapanma şart“ uyarısı

2021-04-15 14:31 - Yerel haber-Şirket Haber

TUSAŞ yeni nesil A320 ailesi için teslimata başladı

2021-04-14 15:21 - Ekonomi

İhracatçıya 3 milyon TL’ye varan finansman desteği

2021-04-14 17:01 - Ekonomi

333 şehit yakını, gazi ve gazi yakınlarının ataması yapıldı

2021-04-12 19:46 - Ekonomi

İlgili Haberler

Burdur'da ormanlık alanda çıkan yangına müdahale ediliyor

16:28 - Gündem

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı "karekod uygulaması" kapsamında denetim yaptı

16:08 - Gündem

İstanbul Valiliğinden fahiş fiyat artışı, stokçuluk ve etiket denetimlerine ilişkin açıklama

15:43 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Türk Dil Bayramı mesajı

15:08 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan, vefatının 13. yılında Neşet Ertaş'ı andı

14:48 - Gündem

Günün Manşetleri

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu AK Parti Adalar İlçe Başkanlığı'nda konuştu

17:17 - Siyaset

Oulai, bordo mavili formayı giymek için gün sayıyor

16:43 - Spor

Burdur'da ormanlık alanda çıkan yangına müdahale ediliyor

16:28 - Gündem

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı "karekod uygulaması" kapsamında denetim yaptı

16:08 - Gündem

ABD ekonomisi bu yılın ikinci çeyreğinde yüzde 3,8 büyüdü

16:02 - Ekonomi