?>

Türk Kızılay çocuklara "afetlere hazırlık eğitimleri" veriyor

Türk Kızılay Çocuk Programları Koordinatörlüğünce 6-18 yaş grubu çocuklara afetlere hazırlık eğitimleri veriliyor.

Gündem - 3 yıl önce

Ankara

Türk Kızılay'dan yapılan açıklamada, Save the Children Türkiye Ofisi Afetlere Hazırlık Planı iş birliğiyle oluşturulan projede, çocukların afetlere karşı farkındalıklarının arttırılması ve olası afet sırasında ne yapmaları gerektiği konusunda eğitimlerin verildiği belirtildi.

2013'ten bu yana 4-18 yaş grubu çocuklarla koruyucu/önleyici ve farkındalık yaratmaya yönelik psikososyal destek, çocuk koruma, sosyal uyum, gençlerin güçlendirilmesi ve eğitime destek faaliyetleri yürüten Türk Kızılay'ın, projeyle göçe maruz kalan çocukların uyum sorunlarını en aza indirmeyi, travmalarını atlatabilmelerine destek olmayı, farklı kültürlerle beraber yaşama bilincini geliştirmeyi, kişisel gelişimlerine ve eğitime erişimlerini kolaylaştırmayı amaçladığı ifade edildi.

Şubatta başlayan iş birliği çerçevesinde, afetlere hazırlıklı olmanın, çevrede bulunan tehlikeleri ve riskleri saptamanın olası can ve mal kayıplarını azaltmada büyük önemi ve etkisinin olduğu bilinciyle 6-18 yaş grubu çocuklarla okullarda ve faaliyet alanında bir araya gelinerek afetlere hazırlık eğitimlerinin verildiği aktarıldı.

Eğitimlerin Türkiye'de en sık karşılaşılan deprem, sel, yangın/orman yangını ve heyelan afetlerinden ve bu afetlere hazırlık süreçlerinden oluştuğu, eğitime katılan çocukların doğal afetler için alınması gereken önlemleri ve afet sırasında/sonrasında yapılması gerekenleri canlandırma, hikaye anlatımı ve çizim yöntemleriyle öğrendiği bildirildi.

Bugüne kadar 3 binin üzerinde çocuğun katıldığı eğitimlerin Adana, Ankara, Bursa, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Kilis, Kocaeli, Konya, Mardin, Osmaniye ve Şanlıurfa'da uygulandığı kaydedildi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Sarıkamış'taki Asboğa Gölü ziyaretçilerini bekliyor

2022-07-17 10:21 - Çevre-Hayat

Danıştaydan 'American Staffordshire Terrier' kararı

2022-07-16 12:32 - Gündem

Belçika'da maymun çiçeği vakaları artıyor

2022-07-20 15:13 - Dünya

Spor camiası 15 Temmuz'u unutmadı

2022-07-15 10:44 - Spor

Uşak'ta lavanta bahçelerinin sayısı artıyor

2022-07-20 12:11 - Çevre-Hayat

Türkiye-İran-Rusya Üçlü Zirvesi gerçekleştirildi

2022-07-19 22:21 - Dünya

Trabzonspor'un Slovenya kampı sona erdi

2022-07-17 10:20 - Spor

Ülkelerin uzay yatırımlarında son yıllarda büyük artış görüldü

2022-07-20 16:20 - Teknoloji

Fenerbahçe yeni sezon hazırlıklarını sürdürdü

2022-07-16 12:20 - Spor

Bayern Münih, Gnabry'nin sözleşmesini 2026'ya kadar uzattı

2022-07-16 21:12 - Spor

İlgili Haberler

Kastamonu için yüksek sıcaklık ve orman yangını uyarısı

22:43 - Gündem

Anadolu Otoyolu'nun Düzce kesimindeki otobüs yangını nedeniyle İstanbul istikameti ulaşıma kapa

22:22 - Gündem

Bursa'da Arap tayların satışından 23 milyon lira gelir elde edildi

22:12 - Gündem

Srebrenitsa'da yarın düzenlenecek anma töreni için hazırlıklar sürüyor

20:53 - Gündem

Adalet Bakanı Tunç: Bağımlılık geçmişi bulunan hükümlü hastalar için modern merkezler oluşturulacak

19:53 - Gündem

Günün Manşetleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kamu Başdenetçisi Akarca'yı kabul etti

23:03 - Siyaset

Kastamonu için yüksek sıcaklık ve orman yangını uyarısı

22:43 - Gündem

Anadolu Otoyolu'nun Düzce kesimindeki otobüs yangını nedeniyle İstanbul istikameti ulaşıma kapa

22:22 - Gündem

Bursa'da Arap tayların satışından 23 milyon lira gelir elde edildi

22:12 - Gündem

Zelenskiy: Patriot sistemleri konusunda Başkan Trump ile olumlu bir diyaloğumuz var

22:08 - Dünya