?>

'Türk judosu dünyada söz sahibi'

Türkiye Judo Federasyonu Başkanı Huysuz, aktif lisanslı 21 bin 300 sporcularının bulunduğu judoda dünyada söz sahibi olduklarını söyledi. - Anadolu Ajansı

Spor - 8 yıl önce

TEKİRDAĞ - MESUT KARADUMAN

Türkiye Judo Federasyonu Başkanı Sezer Huysuz, aktif lisanslı 21 bin 300 sporcularının bulunduğu judoda dünyada söz sahibi olduklarını söyledi.

Huysuz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de judonun belli bir potansiyeli olduğunu ve sporcuları sürekli aktif tutmaya çalıştıklarını kaydetti.

Judoda çok iyi bir noktaya ulaştıklarını anlatan Huysuz, "Türkiye'de judonun belli bir potansiyeli var. Türk judosu dünyada söz sahibi. Bu başarıyı daha da ileriye götürmek için uğraşıyoruz. Göreve geldiğimiz dönemden bu yana, 6-7 aylık süreçte 100'ün üzerinde madalyamız oldu. Bunların sayısı daha da artacak." dedi.

Judonun 81 ilde yapılabildiğini aktaran Huysuz, "Altyapı olarak çok iyi durumdayız. Judoda uluslararası müsabakalarda büyük başarılar elde etmiş arkadaşlarımız var. İslami Dayanışma Oyunları'nda bireyselde 10 madalya elde ettik. Takım karşılaşmalarında da kadınlarda altın, erkeklerde bronz madalya kazandık. Judo, Türkiye'de güreş ve tekvandodan sonra gelen, olimpiyatlarda madalya kazandığımız bir branş. Geçmiş başarıları daha da ileri taşımak için yeni planlamalar yapıyoruz." diye konuştu.

Başkan Huysuz, Türkiye'de lisanslı 100 bin judocunun bulunduğunu, bunların 21 bin 300'ünün aktif olarak maçlara çıktığını dile getirdi.

"İmkanlar arttıkça sporcu kalitesi de artıyor"

Türkiye'de judoya verilen desteğe de değinen Huysuz, "Tesisleşme açısından devletimiz gerçekten çok duyarlı. Eskiden bu tesisleri bulmak zordu ama şimdi sporcuya her türlü imkan var. Biz de sporcularımızın bu imkanları en iyi şekilde değerlendirmesini sağlayıp onlara iyi bir gelecek hazırlayacağız. Bir sporcu, yılda en az 10 uluslararası maça çıkıyor. Bu kadar yoğun tempo da sporcuya tecrübe katıyor. Tecrübe kazanmak için uluslararası müsabakalara gidecek imkanlar yoktu. Devletimiz sağ olsun hem maddi olarak hem de salon yönünden destekte bulunuyor. Devletin verdiği destekler sonucu spor, ailelere ulaştı ve aileler çocuklarını salonlara getirmeye başladı. Bu imkanlar arttıkça sporcu kalitesi de artıyor.'' ifadelerini kullandı.

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Kosova'da zirve Türkiye'nin

2017-06-05 00:32 - Spor

'Türk judosu dünyada söz sahibi'

2017-06-06 16:47 - Spor

İHH'dan Gazze'ye Ramazan yardımı

2017-06-01 16:37 - Dünya

Organize suç örgütüne operasyon anı polis kamerasında

2017-06-06 16:37 - Asayiş

Metrobüs arızalandı vatandaş yaya kaldı

2017-06-02 14:22 - Asayiş

Aykut Kocaman Konyaspor'a veda etti

2017-06-03 01:12 - Spor

İstanbul polisinden uyuşturucu araması

2017-06-01 19:12 - Asayiş

BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Danışmanı Eide: Türkiye ile iyi ve derin bir diyalog yürütüyoruz

2017-06-06 06:32 - Genel

Ağrı Valisi: 'Başlarını kaldırdıkları her gün başlarına bomba yağacak'

2017-06-06 13:02 - Asayiş

Ali Koç başkanlığa aday olduğunu açıkladı

2017-06-03 16:32 - Spor

İlgili Haberler

Bakan Osman Aşkın Bak'tan milli maçlara ilişkin değerlendirme: Onlara inanıyoruz, güveniyoruz

00:22 - Spor

ABD Açık'ta Alcaraz ve Pegula, yarı finalde

23:48 - Spor

Ümraniye Belediyesi, "Altın Kupa Gecesi" etkinliği düzenledi

23:42 - Spor

Galatasaray, İlkay Gündoğan'ı kadrosuna kattı

21:57 - Spor

Süper Lig'den 8 kulüp PFDK'ye sevk edildi

20:22 - Spor

Günün Manşetleri

ABD'de mahkeme, Google'ın Chrome'u satmasına gerek olmadığına karar verdi

00:23 - Medya

Ankara Valiliğinden kent genelinde hissedilen is kokusuna ilişkin açıklama

00:12 - Gündem

Trump, ABD'nin Venezuela'dan ayrılan uyuşturucu taşıyan bir gemiye saldırı düzenlediğini açıkladı

23:57 - Dünya

Trump'tan ABD Uzay Komutanlığı karargahını yeniden Alabama'ya taşıma kararı

23:03 - Dünya

ABD'nin Chicago kentinde hafta sonu boyunca düzenlenen silahlı saldırılarda 8 kişi öldü

22:23 - Dünya