Türk grafiti sanatçılarından Suriye'de anlamlı çizimler

Türk grafiti sanatçıları, Suriye'nin Azez ilçesinde Esed rejimi ve DEAŞ saldırılarında yıkılan duvarlara resim çizdi.

Genel - 9 yıl önce

AZEZ - (AA) - Türk grafiti (duvar yazısı) sanatçıları, Suriye'nin Azez ilçesinde savaşta yıkılan binaların duvarlarına savaş karşıtı mesajlar içeren resimler çizdi.

 

Türkiye'den gelen bir grup grafiti sanatçısı, Azez ilçesinin Fırat Kalkanı Harekatı'nda kurtarılan Bragitte köyünde hasar gören binaların duvarlarına çizim yaptı. 
Sanatçı Mehmet Emin Türkmen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 18-19 yıldır grafitiyle uğraştığını söyledi.
Türkmen, "Bu işe 13 yaşında başladım. Suriye'ye geliş sebebim, burada yaşananları dünyaya göstermekti. Biz buraların bu kadar harap olduğunu tahmin edemiyorduk.'' dedi.
"Yaşadığımız şehirler toz pembeyken buralarda acı ve kan var"
''Buranın her metrekaresinde acı yaşanmış. Beni burada etkileyen şey çocukların katledilmiş olmasıdır.'' diyen Türkmen, çalışmalarında çocukları çiçek olarak yansıttığını, altına da "Buradaki çiçekleri siz kopardınız." yazdığını anlattı.
"Mr. Hure" mahlaslı grafiti sanatçısı da ''Suriye'de yaptığım bu çalışmada, zeytin dalı ve dünyayı çizdim. Burada vermek istediğim mesaj, dünyaya barış getirdiklerini söyleyen kişilerin aslında dünyaya daha fazla acı getirdiği. Burada çok farklı bir dünya var. Yaşadığımız şehirler toz pembeyken buralarda acı ve kan var.'' değerlendirmesinde bulundu.
"Dünya haritasıyla altındaki kanlı zeytin dalı, bölgenin dramını anlatan en iyi çizim"
Bragitte sakinlerinden Yaşar Ebu Muhammed de bölgede yaşananların gelecek nesillere anlatılması gerektiğini belirterek, "Burada DEAŞ terörü yaşandı, rejim terörü yaşandı. Halk tüm bu olumsuzluklara rağmen bölgesini terk etmedi." diye konuştu.
Rejim ve DEAŞ'in sanat eserlerini yerle bir ettiğine değinen Muhammed, ''Duvara çizilen dünya haritası ile altındaki kanlı zeytin dalı, bölgenin dramını anlatan en iyi çizimdir. Bu çizimde çok mesajlar var." ifadelerini kullandı.
İlçe merkezindeki duvarlara da çizim yapan sanatçılar, "fake world (sahte dünya)" ve "İHH" yazdı.
Haftanın Öne Çıkanları

UNICEF'ten Arakanlı Müslüman çocuklara yardım

2017-09-25 00:12 - Dünya

Ceza avukatı Koşar: 'Emrah Serbes 15 yıla kadar ceza alabilir'

2017-09-29 14:02 - Asayiş

Okçulukta dünya şampiyonası heyecanı

2017-09-27 13:42 - Spor

Tekme attığı kapıdaki ayakkabı izi hırsızı yakalattı

2017-09-27 14:02 - Gündem

Google'dan MEB'e yazılım eğitimi desteği

2017-09-27 19:00 - Genel

FETÖ'nün kadın yapılanmasına yönelik soruşturmada 2 tutuklama

2017-09-23 01:37 - Gündem

'Hedefimiz kız çocuklarının okullaşma oranını yüzde 100'e çıkartmak'

2017-09-26 18:22 - Siyaset

Suudi Arabistan'dan kadınlara ehliyet izni

2017-09-27 01:32 - Dünya

Almanya'da sandık çıkış anketinden Merkel çıktı

2017-09-24 22:22 - Dünya

Van’da bir terörist teslim oldu

2017-09-26 19:07 - Asayiş

İlgili Haberler
Günün Manşetleri

Türkiye'nin elektrik üretimi haziranda yüzde 6,51 arttı

14:58 - Ekonomi

Dijital obezitede "veri kalorisi" zihni tehdit ediyor

14:53 - Gündem

Ormanların korunmasına ve yönetimine 6 ayda yaklaşık 16,5 milyar lira harcandı

14:47 - Gündem

Emine Erdoğan'dan AK Parti'nin kuruluşunun 25. yıl dönümüne ilişkin paylaşım

14:43 - Gündem

Emine Erdoğan: AK Parti'nin yarın da ülkemize yeni ufuklar açacağına yürekten inanıyorum

14:38 - Gündem