?>

Türk firmasından Kazakistan'a modern tren istasyonu

- Rixos Oteller Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tamince: - "Bağımsız Devletler Topluluğu ve Orta Asya’daki en büyük ve modern tren garı, şehrin gelecekteki 20-30 yıllık ihtiyaçlarını karşılayabilecek ölçüde bir bina"

Genel - 8 yıl önce

ASTANA (AA) – Kazakistan’ın inşaat sektöründe önemli projelere imza atan Sembol İnşaatın kurucularından ve Rixos Oteller Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince, Orta Asya’daki en büyük ve modern tren istasyonu projesini hayata geçirdiklerini söyledi.

Tamince, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 200 bin metrekare alanda yer alan tren istasyonu inşaatının 3 yıl sürdüğünü belirterek, “Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) ve Orta Asya’daki en büyük ve modern tren garı, şehrin gelecekteki 20-30 yıllık ihtiyaçlarını karşılayabilecek ölçüde bir bina.” ifadelerini kullandı.

Kazakistan piyasasında 15 yıldır hizmet verdiklerini söyleyen Tamince, ülkede yabancı yatırımlara teşvik ve vergi imkanlarının sağlandığını belirtti.

Tamince, “Türk iş adamlarının buraya vizesiz seyahat etmesi, burada rahat çalışması, oturma izni alabilmesi bizim için önemli. Kazakistan,1991’den beri Türk iş adamlarına ciddi anlamda fırsatlar sundu. Biz de elimizden geldiği kadar en iyisini üretmeye gayret gösteriyoruz.” dedi.

- İstasyona cumhurbaşkanından ziyaret

Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev, inşaatı tamamlanan ve günde 35 bin yolcu geçirme kapasitesine sahip tren istasyonunu ziyaret etti.

Cumhurbaşkanı Nazarbayev, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, projenin “Nurlı Jol” kalkınma projesi kapsamında hayata geçirildiğine işaret ederek, istasyonun eski Sovyet devletlerinde benzeri olmayan tek istasyon olduğunu vurguladı.

Haftanın Öne Çıkanları

Fakir ve zengin 'çelişkiler ülkesi' Gine

2017-05-29 17:57 - Dünya

LYS giriş belgeleri erişime açıldı

2017-05-31 19:57 - Genel

Beşiktaş otobüsünde 3. yıldız

2017-05-28 23:02 - Spor

Anadolu kültürünü 'kitre bebek'te yaşatıyor

2017-05-27 15:57 - Çevre-Hayat

Atiker Konyaspor Teknik Direktörü Kocaman: Konya şehri çok fazla kupayı istiyor

2017-05-31 01:45 - Spor

Bitcoin yeni rekorun ardından düşüşe geçti

2017-05-26 01:22 - Ekonomi

ABD’den balistik füze önleme denemesi

2017-05-31 03:32 - Dünya

Eski Rektör Kurtcephe FETÖ'den gözaltında

2017-05-26 12:40 - Genel

Türk firmasından Kazakistan'a modern tren istasyonu

2017-05-31 23:17 - Genel

Üniversitelilerden görme engelli öğrencilere 'hissedilir' destek

2017-05-29 14:17 - Çevre-Hayat

İlgili Haberler

Balıkesir'de art arda depremler meydana geldi

23:58 - Genel

'77', Gazze'de yaşanan dramı 'sessiz bir çığlık' olarak gözler önüne seriyor

16:01 - Genel

Günün Manşetleri

Turizm ve vakıflarla ilgili düzenlemeler içeren kanun teklifi komisyonda kabul edildi

18:42 - Gündem

AB Komisyonu, Türkiye'nin SAFE mekanizmasına dahlini değerlendiriyor

18:28 - Dünya

ABD Savunma Bakanı, Ukrayna savaşı sona ermezse ülkesinin Rusya'ya bedel ödeteceğini söyledi

18:13 - Dünya

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı: Gıda güvenliği, ulusal sınırların ötesinde ortak sorumluluktur

17:52 - Gündem

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı: İsrail'den 45 Filistinlinin daha naaşını teslim aldık

17:47 - Dünya