?>

"Türk ekonomisinin belkemiği KOBİ’ler dünyaya açılmalı"

- n11.com Strateji ve Planlama Genel Müdür Yardımcısı Kim: - "Türk ekonomisinin belkemiği KOBİ’lerin dünyaya açılması gerekiyor" - "KOBİ’lerin büyümesine imkan sağlayan e-ticaret, ülkenin 2023 vizyonuna yaklaşmasında önemli bir rol oynayacak"

Genel - 7 yıl önce

İSTANBUL (AA) - n11.com Strateji ve Planlama Genel Müdür Yardımcısı Yu-Shik Kim, Türk ekonomisinin belkemiği KOBİ’lerin dünyaya açılması gerektiğini dile getirdi.

e-ticaret platformu n11.com'dan yapılan açıklamaya göre, Yu-Shik Kim, Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) ve e-ihracat Platformu iş birliğiyle düzenlenen, Avrupa'nın en büyük e-ihracat konferansı "International CrossBorder eCommerce Summit"te "n11.com ve e-ihracat Açılımı" başlıklı sunum yaptı.

Türkiye e-ticaret ve e-ihracat sektörünü değerlendiren Kim, Türk ekonomisinin belkemiği KOBİ’lerin dünyaya açılması gerektiğini vurguladı.

Kim, "Bugüne kadar KOBİ’leri yurt içinde büyümeye, kalkındırmaya teşvik eden n11.com olarak, yurt dışına ürün ihraç etme konusunda da KOBİ’lerin yanında olacağız." ifadelerini kullandı.

Türkiye'de e-ticaretin, toplam ticaret içindeki payının yüzde 3,6 seviyesinde bulunduğuna değinen Kim, "Bu rakam Avrupa ülkelerinde yüzde 8-9, Amerika’da yüzde 10-11 seviyesinde. Türkiye’de de bu rakam genç nüfus potansiyeli, internet ve mobil penetrasyon gibi fırsatlarla her geçen gün artıyor." görüşlerini aktardı.

- "Türkiye’nin KOBİ’leri n11.com’da"

Türkiye’nin en büyük KOBİ platformu olduklarını anlatan Kim, şunları kaydetti:

"Bünyemizde 80 binin üzerinde KOBİ var. Türkiye'de 80 binin üzerinde KOBİ'si olan ve online kanallarda tam entegre satış yapabilen başka bir platform yok. Bu KOBİ'lerin yurt dışına mal satabilmeleri için altyapı hazırlıyoruz."

Yu-Shik Kim, n11.com’u diğerlerinden ayıran özelliklerden birinin de ödemeler için 6 bankayla çalışması olduğunu ifade etti.

Türkiye’nin 2023 ihracat vizyonuna bir adım daha yaklaşmasını sağlayacak e-ticaret ekosisteminin büyük bir potansiyel barındıran, agresif bir hedefi olan ancak gelişmeye ve desteğe ihtiyaç duyan bir yapıda bulunduğunu belirten Kim, Türkiye ekonomisinin büyük bir bölümünü oluşturan KOBİ’lerin büyümesine imkan sağlayan e-ticaretin, ülkenin 2023 vizyonuna yaklaşmasında önemli bir rol oynayacağına dikkati çekti.

Haftanın Öne Çıkanları

CHP'li Özel'den 'aday' açıklaması

2018-04-26 20:32 - Siyaset

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde 23 Nisan coşkusu

2018-04-24 01:43 - Genel

Annesiz ayılara 'bebek' gibi bakıyorlar

2018-04-27 01:02 - Çevre-Hayat

Suudi Arabistan'dan Salah'a ilginç hediye

2018-04-26 01:40 - Genel

Sosyal medyadan silah satışına gözaltı

2018-04-21 01:32 - Gündem

"Türk ekonomisinin belkemiği KOBİ’ler dünyaya açılmalı"

2018-04-27 16:05 - Genel

'Azerbaycan'la yeni projeleri hayata geçireceğiz'

2018-04-25 19:30 - Genel

Seçime katılacak parti sayısı arttı

2018-04-26 00:02 - Gündem

AFAD'ın kurduğu çadır kenti Mehmetçik koruyor

2018-04-25 21:02 - Dünya

'Anayasa değişiklik uyum paketi' Resmi Gazete'de

2018-04-26 03:32 - Gündem

İlgili Haberler

Lahey'deki zirvede Trump engeli sebebiyle Ukrayna'nın üyelik yolunda ilerlemesi beklenmiyor

11:21 - Genel

MEB, 15 bin sözleşmeli öğretmen alımına ilişkin sözlü sınav duyurusu yayımladı

10:41 - Genel

İsrail Başbakanı Netanyahu, UCM'nin tutuklama kararına rağmen Macaristan'ı ziyaret edecek

22:37 - Genel

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı 'Yarısı Bizden' kampanyasıyla ilgili soruları cevapladı

20:30 - Genel

Günün Manşetleri

İzmir'in 2 ilçesinde çıkan yangınlar kontrol altına alındı

19:17 - Gündem

Trump, İsrail ile İran arasındaki ateşkese aracılık etmekten Nobel Barış Ödülü'ne aday gösteril

19:13 - Dünya

İsrail'in başlattığı ve ABD'nin dahil olduğu İran'a saldırılar ateşkesle sonuçlandı

19:02 - Dünya

DSÖ, Sudan'da El-Mucled Hastanesine yönelik saldırıda 40'tan fazla sivilin öldüğünü bildir

18:27 - Dünya

Hatay'da ağır hasarlı bina yıkım sırasında iş makinesinin üzerine çöktü

18:22 - Gündem