?>

Türk boksörler Tokyo Olimpiyatları'na odaklandı

Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Gözgeç, '2020 Tokyo Olimpiyatları'nda madalya alacağımıza kesin gözüyle bakıyoruz.' dedi.

Spor - 6 yıl önce

Antalya

Aynı zamanda Avrupa Boks Federasyonu Asbaşkanı da olan Gözgeç, Antalya'da düzenlenen Balkan Büyükler Boks Şampiyonası'nda AA muhabirine yaptığı açıklamada, uzun yıllar ara verilen organizasyonu yeniden gerçekleştirdikleri için mutlu olduklarını söyledi.

Şampiyonayı geri getirerek sporcuların performanslarını test ettiklerini belirten Gözgeç, en iyi şekilde hazırlanarak 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda başarılı olmayı amaçladıklarını dile getirdi.

Türk boksunda ve amatör branşlarda en büyük eksikliğin tanıtım olduğunu, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Boks Federasyonu tarafından spora ve kulüplere gerekli desteğin verildiğini aktaran Gözgeç, "Bizim dünya şampiyonu olan çocuklarımız, güreşçilerimiz, tekvandocularımız var ama gazeteye baktığınızda çok az yer alıyorlar. Futbola gösterilen önemin onda biri amatör branşlara gösterilsin yeter." dedi.

Türkiye'nin boksta çok iyi bir altyapıya sahip olduğunu vurgulayan Gözgeç, milli takımda yaş ortalamasının 22 civarında olduğunu ifade etti.

"Genç bir takıma sahibiz"

Boks Milli Takımı'nın gelecek vadettiğini anlatan Gözgeç, şunları kaydetti:

"Sadece bir sporcumuz 23 yaşında. Böyle genç bir takıma sahibiz. Bayanlarda da yaş ortalaması 22-23 civarında. Genç ve altyapıdan gelen bir takımımız var. Biz bunları koruduğumuz sürece 2020, 2024, hatta 2028 Olimpiyatları'nda bile ülkemizi temsil etme kabiliyetinde olan insanlar olacak. Erzurum'da 22 Aralık'ta yapılacak Türkiye Şampiyonası ile 2019'u kapatıp 2020'ye ışık tutmak istiyoruz. Mart 2020'de Londra'da düzenlenecek Avrupa Kıta Elemeleri'nde 2020 Tokyo Olimpiyatları için kota almamız lazım. 2020 Tokyo Olimpiyatları'na en fazla sporcuyla gitmeyi hedefliyoruz. Sporda 'şu kadar sporcu şu kadar madalya' demek doğru değil. Ama 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda madalya alacağımıza kesin gözüyle bakıyoruz."

Spor, kötü alışkanlıklardan koruyor

Gençlik ve Spor Bakanlığının Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezleri'nde 1,5 milyon çocuğun sağlık muayenesinden geçirildiğine değinen Gözgeç, "Buradan çıkan bazı sporcular Türkiye ve Avrupa şampiyonu oldu. Projeyle sporcu çıkarıp destekliyoruz. Kendi anatomik yapılarına ve kabiliyetlerine göre branşlara yönlendiriliyorlar. Böylelikle Türk sporu tüm branşlarda geleceğini kurtarmış olacak. Projeyle çocuklar okullarda eğitimlerini alırken, uyuşturucu ve bağımlılıklardan spor yaparak uzak durmuş oluyorlar." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Ankara'da 'sahte engelli raporu' soruşturması: 95 gözaltı

2019-12-10 13:18 - Genel

Muş'taki terör operasyonunun görüntüleri paylaşıldı

2019-12-10 19:22 - Asayiş

Trafik kazalarında ölenlerin sayısı geçen yıla oranla yüzde 27 azaldı

2019-12-10 13:07 - Gündem

Yenilenebilir enerji ihtiyacı Türkiye'yi üretim üssü haline getirecek

2019-12-11 16:55 - Ekonomi

Tapuda e-Devlet dönemi

2019-12-13 13:42 - Genel

ABD Başkanı Trump: Azil süreci ülkemiz için çok kötü, olay sulandırılıyor

2019-12-14 01:02 - Dünya

Çocuklarıyla cezaevinde kalan kadının 'infazın ertelenmesi' talebinin reddi hak ihlali say

2019-12-13 16:32 - Gündem

Stratejik tarım ürünleri için oluşturulan takip masaları devrede

2019-12-09 15:08 - Ekonomi

Aydınlı iki kız kardeş yılda 3 ton mantar yetiştirecek tesis kurdu

2019-12-09 15:42 - Çevre-Hayat

Hint Müslümanlarının bir asır önceki yadigarları ihya edilmeyi bekliyor

2019-12-14 18:57 - Çevre-Hayat

İlgili Haberler

Milli para atıcılar, Avrupa Şampiyonası'nın son gününde 3 madalya kazandı

22:18 - Spor

Süper Lig'den 6 kulüp PFDK'ye sevk edildi

19:17 - Spor

Milli tekvandocu Hatice Kübra İlgün, dünya şampiyonasına parktaki lokalde hazırlanıyor

16:48 - Spor

Basketbol Avrupa Ligi'nde 3. hafta heyecanı yarın başlayacak

15:23 - Spor

2026 FIFA Dünya Kupası bilet fiyatlarındaki artış dikkati çekiyor

15:03 - Spor

Günün Manşetleri

Samsun'da Atatürk'ün kaldığı tarihi konak yangında zarar gördü

03:18 - Gündem

Erdek Körfezi'nde fırtına etkili oluyor

03:02 - Gündem

Güney Kore ve Çin, ekim sonundaki APEC Zirvesi'nde ikili ilişkileri geliştirmede anlaştı

02:57 - Dünya

Suriye'nin kuzeyinde kapsamlı ateşkes anlaşmasına varıldı

02:52 - Dünya

ABD'de yargıç, Trump'ın Illinois'e Ulusal Muhafız konuşlandırma kararını engellemedi

02:47 - Dünya