?>

Turizmdeki rekorlar sektörü sevindirdi

Türkiye'nin gözde turizm merkezlerinden Antalya'ya bu yıl 1 Ocak-22 Ağustos döneminde gelen yabancı turist sayısının 10 milyon 5 bin 323'e ulaşarak tüm zamanların rekorunun kırılması, sektörde sevinçle karşılandı.

Ekonomi - 6 yıl önce

Antalya

Türkiye'nin gözde turizm merkezlerinden Antalya'ya bu yıl 1 Ocak-22 Ağustos döneminde gelen yabancı turist sayısının 10 milyon 5 bin 323'e ulaşarak tüm zamanların rekorunun kırılması, sektörde sevinçle karşılandı.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün Antalya ve Gazipaşa havalimanları verilerine göre, 1 Ocak-22 Ağustos 2019 tarihleri arasında kente gelen yabancı turist sayısında 2018'in aynı dönemine göre yüzde 17,6'lık artışla tüm zamanların rekoru kırıldı. En çok turist gelen ülkeler bakımından Rusya ilk, Almanya ikinci sırada yer aldı.

Önceki yılın aynı döneminde 6 milyon 609 bin 636, 1 Ocak-22 Ağustos 2018'de ise 8 milyon 586 bin 11 turistin ziyaret ettiği kente, bu yılın aynı döneminde 10 milyon 5 bin 323 yabancı turist geldi.

Yaklaşık 200 ülkeden turistin tatil için tercih ettiği Antalya'ya en fazla misafir Rusya, Almanya ve Ukrayna'dan geldi. "Bacasız sanayi" olarak nitelendirilen turizmdeki hedeflere ulaşabilmek için kamu ve özel sektör temsilcileri, çalışmalarını yoğun şekilde sürdürüyor.

Kente gelen turistler, lüks otellerde yaptıkları deniz, kum güneş tatilinin yanı sıra Antalya'nın tarihi ve kültürel bölgelerini ziyaret ediyor, doğal güzelliklerini geziyor.

"Gelirde de yüzde 8-10 artış var"

Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği Başkanı Ülkay Atmaca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, gelen turist sayılarında rekorlar yaşanmasının güzel bir gelişme olduğunu söyledi.

Bu ayın sonunda rakamların netleşeceğini vurgulayan Atmaca, "Hedefimiz bu yıl 16 milyon turiste ev sahipliği yapmaktı. Bu rakama ulaşmak için mücadelemiz devam ediyor. Böyle olursa hedefimize ulaşacağız." dedi.

Geçen yıl Antalya'ya 14 milyona yakın turistin geldiğine değinen Atmaca, şunları kaydetti:

"2019'un planlamasını yaparken Antalya'ya gelen turist sayısını 16 milyona çıkarmayı öngörmüştük. Her şey planladığımız gibi gidiyor. Dolu dolu bir ağustos geçiriyoruz, eylülün de böyle geçmesini ümit ediyoruz. Tüm pazarlardaki artış devam ediyor. Turizmdeki bu rekorlar devam edecektir. Gelirle ilgili de bu yıl için yüzde 10 artırmak hedefimiz vardı. Özellikle yabancı pazarlardaki gelirlerde şu anda yüzde 8-10 civarında artış sağlandı. İnşallah eylülde de böyle devam edecek."

"Yakaladığımız başarıyı aynı şekilde sürdürmek istiyoruz"

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Başkanı Erkan Yağcı da gelen turist sayısının beklentilerine paralel ilerlediğini belirterek, 1 Ocak-22 Ağustos 2019'da geçen yılın üzerinde yüzde 17'den fazla bir büyümeyi yakaladıklarını, bunun söz konusu dönem için önemli bir rekor olduğunu söyledi.

Turizmdeki gelişmelerin sektörü sevindirdiğini anlatan Yağcı, "Beklentilerimizle paralel büyüme trendiyle karşı karşıyayız. Rekorların devam etmesini temenni ediyoruz. Yavaş yavaş kış sezonuna doğru bir hazırlık dönemine gireceğiz. Yaz döneminde yakaladığımız büyüme trendini, özellikle düşük sezon saydığımız kış sezonunda da devam ettirmek istiyoruz. Yazın yakaladığımız başarıyı aynı şekilde sürdürmek istiyoruz." diye konuştu.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

FIFA Puskas Ödülü adayları açıklandı

2019-08-19 20:12 - Spor

Macron ve Trump bir araya geldi

2019-08-24 20:12 - Dünya

Galatasaray'dan transfer açıklaması

2019-08-22 13:47 - Spor

İran'dan yeni füze denemesi

2019-08-24 15:07 - Dünya

En ucuz kiralık konut Sultanbeyli ve Esenyurt'ta

2019-08-24 14:42 - Ekonomi

Macron, İngiltere Başbakanı Johnson ile görüştü

2019-08-22 18:37 - Dünya

Dışişlerinden Venezuela açıklaması

2019-08-19 22:47 - Gündem

Feghouli geçen sezonun en iyi oyuncusu seçildi

2019-08-20 15:02 - Spor

Turizmdeki rekorlar sektörü sevindirdi

2019-08-25 15:17 - Ekonomi

Başakşehir, İrfan Can Kahveci ile sözleşme yeniledi

2019-08-23 22:32 - Spor

İlgili Haberler

Borsa günü düşüşle tamamladı

18:49 - Ekonomi

AB ile ABD ticaret anlaşması yapmayı hedefliyor

17:33 - Ekonomi

TOBB'un haziranda onayladığı sanayi kapasite raporu sayısı yıllık yüzde 35 arttı

16:43 - Ekonomi

Türkiye Katılım Bankaları Birliği Başkanlığına, Vakıf Katılım Genel Müdürü Akben seçildi

16:18 - Ekonomi

Apple'dan AB'nin 500 milyon avro para cezasına itiraz

16:08 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Siber suçlarla mücadele kapsamında bir haftada 66 şüpheli yakalandı

08:23 - Asayiş

Ankara'da 'Kafes' operasyonunda 25 şüpheli yakalandı

08:23 - Asayiş

Netanyahu, Trump'ı Nobel Barış Ödülü'ne aday gösterdi

08:23 - Dünya

Rusya’nın turizmde kendi dinamikleri oluştu -Erdinç Cündübeyoğlu, Moskova'dan yazdı-

07:09 - En Son Yazılar

Rusya’da yolsuzluk yapanlar ‘Tahtalı Köy’e muhtar oluyor! -Ömür Çelikdönmez yazdı-

06:07 - En Son Yazılar