Turizmde hedef 5 milyon Rus turist

kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Yayman, "2017'den çok ümitliyiz. Hedefimiz, bu yıl 5 milyon Rus dostumuzu Türkiye'de ağırlamaktır." dedi. - Anadolu Ajansı

Ekonomi - 9 yıl önce

MOSKOVA - Emre Gürkan Abay

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, Türkiye ile ilgili Rusya’daki ilk tatil rezervasyonlarının çok olumlu ve 2014 rakamlarının dahi üzerinde olduğunu belirterek, "2017'den çok ümitliyiz. Hedefimiz, bu yıl 5 milyon Rus dostumuzu Türkiye’de ağırlamaktır." dedi.
Moskova Uluslararası Turizm Fuarı’nı (MITT) ziyaret eden Yayman, AA muhabirine, bu yıl Rusya nezdinde tekrar canlanan Türkiye turizmine yönelik değerlendirmelerde bulundu.
Türkiye ile Rusya arasında tarihi ve kültürel anlamda önemli dostluklar olduğunu ifade eden Yayman, Türkiye ve Rusya’nın kalkınma hikayeleri arasında da çok büyük benzerlikler bulunduğunu kaydetti.
Kurtuluş Savaşı sırasında Rusya’nın Türkiye’ye çok büyük yardımları olduğunu anlatan Yayman, "Bunları iki ülkenin halkları da çok iyi biliyor. Bu anlamda biz bu duygudaşlığı daha da ileri noktalara götürmek istiyoruz." dedi.
Geçen yıl Rusya ile birtakım sıkıntılar yaşandığını dile getiren Yayman, "Ama 2017 yılından çok ümitliyiz. Şu anda ilk tatil rezervasyonları çok olumlu, 2014 rakamlarının dahi üzerinde. Hedefimiz, bu yıl 5 milyon Rus dostumuzu Türkiye'de ağırlamaktır." diye konuştu.
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Antalya’da tatil yaptığına ve herkese önerdiğine yönelik açıklamasını hatırlatan Yayman, bu sözlerin çok önemli olduğunu, Türkiye’ye gelen her bir turisti de, Rusya ve Türkiye arasındaki dostluğu geliştirecek "barış elçisi" olarak gördüklerini söyledi.

"Türkiye'yi Rusya'da başka alanlarda da tanıtacağız"

MITT kapsamında Türk turizm sektörü yetkileriyle de bir araya gelen Yayman, "Bu toplantıların daha sık olması gerekiyor. Çünkü sektördeki arkadaşlarımız bir muhatap bulmak istiyorlar. Biz de bakanlık olarak sektörün emrindeyiz." ifadelerini kullandı.
Hüseyin Yayman, Türkiye’nin geleneksel tanıtımının dışında yeni bir tanıtım paradigması gerektiğine işaret ederek, "Bu noktada Türk dizileri çok önemli. Türkiye’yi Rusya’da sadece deniz, kum ve güneş parantezinde değil, aynı zamanda kültür turizmi, spor turizmi, sağlık turizmi ve inanç turizmi konuları da olmak üzere başka alanlarda da daha fazla tanıtacağız." şeklinde konuştu.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçen hafta Rusya ziyaretinde imzalanan anlaşmayla 2019'un "Türkiye-Rusya Kültür ve Turizm Yılı" ilan edilmesini de değerlendiren Yayman, şunları kaydetti:
"2019 Türkiye-Rusya Kültür ve Turizm Yılı ile ilgili çalışmalar, Cumhurbaşkanımızın Rusya’dan ayrılmasıyla birlikte başladı. Büyük fuarların açılması, büyük sergilerin açılması ve Türkiye’nin tarihinin, kültürünün, mutfağının ve özellikle gastronomi turizmi konusunda önümüzdeki dönemde çalışmalarımız olacak. 2019 yılı içerisinde tiyatrolar, sinema ve opera konusunda çok önemli faaliyetler gerçekleşecek. Herkesin ezberini bozan, şaşırtan bir Türkiye-Rusya kültür ve turizm yılı olacak.”
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

YGS puanı nasıl hesaplanır? |2017 YGS soru ve cavapları

2017-03-12 20:22 - Eğitim

'Lady' uyuşturucu satıcılarına geçit vermedi

2017-03-08 16:12 - Asayiş

Havacılıkta kampanya furyası

2017-03-09 15:12 - Ekonomi

Aamir Khan 52 yaşında

2017-03-14 15:02 - Kültür Sanat

Bursa'da 11. Katta çıkan yangın büyümeden söndürüldü

2017-03-10 12:17 - Asayiş

Kahraman TBMM Genel Kurulunda

2017-03-08 17:52 - Siyaset

Darbe girişimi sonrası İsviçre'ye 408 iltica talebi

2017-03-10 12:52 - Dünya

Anketlere göre Macron, Le Pen'i geçti

2017-03-09 15:57 - Dünya

Güney Kore Devlet Başkanı Park azledildi

2017-03-10 13:12 - Dünya

Avusturya polisi cuma vaktinde 11 camiyi kontrol etti

2017-03-11 12:07 - Dünya

İlgili Haberler

Trump yönetimi bazı İHA ve bileşenlerinin ithalatına tarife getirdi

01:42 - Ekonomi

Apple, ABD'nin Houston kentinde üretim merkezi açtı

23:17 - Ekonomi

Ticaret Bakanı Bolat: Suriye ile geçen yıl ticaretimiz yüzde 45 oranında arttı

23:07 - Ekonomi

Dünya şampiyonu T3 Vakfı bursiyeri Ayşegül Balım Yabacı, Selçuk Bayraktar'ı ziyaret etti

18:32 - Ekonomi

Bakan Uraloğlu: Orta Koridor, Kalkınma Yolu Koridoru ve Hicaz Demir Yolu Avrupa'ya doğru gitmeli

18:13 - Ekonomi

Günün Manşetleri

İsrail ordusu Suriye'nin Dera kırsalında sivil yerleşimlere ateş açtı

02:38 - Dünya

Trump yönetimi bazı İHA ve bileşenlerinin ithalatına tarife getirdi

01:42 - Ekonomi

Türkiye ile Mısır arasında çeşitli belgeler imzalandı

01:38 - Siyaset

BAE'ye ait iki ADNOC tankeri Hürmüz Boğazı'nda hedef alındı

00:58 - Dünya

Filistin: İsrail, Batı Şeria'yı ilhak için Filistin topraklarını gasbeden İsraillileri araç olarak kullanıyor

23:53 - Dünya