?>

TUR 2025'e seyirci ilgisi büyük

60. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nda (TUR 2025) bölge halkı ve turistler, zorlu parkurlarda birincilik mücadelesinde bulunan bisikletçilere büyük destek veriyor.

Spor - 3 ay önce

Ankara

Cumhurbaşkanlığı himayesinde düzenlenen ve Antalya'da 27 Nisan'da başlayan, Akdeniz ile Ege'nin güzelliklerini tüm dünyaya gösteren TUR 2025'e vatandaşlar da ilgi gösteriyor.

Bisikletçilere starttan itibaren başlayan destek, kilometrelerce devam eden etaplar boyunca sürüyor.

Türkiye'nin turizm açısından tanıtımı için de büyük rol oynayan TUR 2025'i hem etapların geçtiği bölgelerdeki yerel halk hem de turistler ilgiyle izliyor.

Yol kenarında 7'den 70'e her yaştan bisikletsever, sporcuların geçişini büyük bir heyecanla bekliyor.

Marmaris'in yüksek kesimlerinde bisikletçileri bekleyenlerden birisi de bölge halkından Öznur Gönen, doğma büyüme Marmaris'in köyünde yaşadığını ve yıllardır tur rotasında oldukları için bisikletçileri takip ettiklerini belirterek, "Çocuklarımızın okulu yol güzergahına çok yakın. Çocuklarımız, bisikletçileri görününce çok seviniyor. Uzun yıllardır hep takip ediyoruz. Hem çalışıyoruz hem de bisikletçilerimizi takip ediyoruz." ifadelerini kullandı.

TUR 2025'in Marmaris-Akyaka (Kıran) etabını aslen Belçikalı olan ama uzun süredir Türkiye'de yaşayan Marina Karakoyun da takip etti.

Bodrum'da yaşadığını dile getiren Karakoyun, "Her yarışı takip ediyorum. Önceden Bodrum yolundan geçiyorlardı. Şimdi rotada yok ama buraya geldim. Bayraklarla onları karşılıyorum." dedi.

Eşsiz manzara, zorlu hava şartları

TUR 2025'te zorlu hava şartlarıyla da mücadele eden bisikletçiler, Türkiye'nin doğal güzelliklerinin eşliğinde etapları tamamlamaya çalışıyor.

Özellikle turun 4. aşaması olan Marmaris-Akyaka (Kıran) etabının önemli bölümleri tırmanışla geçti. Sporcuları zorlayan parkurların yanı sıra hava şartları da olumsuz seyretti. Yoğun yağış ve sis altında oldukça zorlanan sporcular buna rağmen bu etabı başarıyla tamamladı. 5. etap olan Marmaris-Aydın ise yağmurun şiddetlenmesiyle iptal edildi.

Zaman zaman atlı polislerin de etaplarda eşlik ettiği bisikletçiler, doğal güzelliklerin yanı sıra antik kentler başta olmak üzere tarihi bölgelerden de geçiyor.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Samsun'da oto yıkamacıdaki heyelanda baba ve 2 kızı öldü

2025-04-28 03:14 - Asayiş

Kars'ta kar ve sağanak etkili oldu

2025-04-25 17:28 - Çevre-Hayat

Bakan Uraloğlu: Depremin ardından mevcut aramaların yüzde 75'ini karşıladık

2025-04-24 18:58 - Ekonomi

Hastalığı nedeniyle okula gidemeyen Hamza için eğitim seferberliği

2025-04-28 14:43 - Çevre-Hayat

Filistinli aktivist Mahmud Halil'in avukatları duruşmalara erişim izni verilmesini talep etti

2025-04-29 14:13 - Dünya

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Rusya'nın 8-11 Mayıs'ta ateşkes ilan etmesini değerlendi

2025-04-28 23:33 - Dünya

Süper Lig'de 34. haftanın perdesi yarın açılacak

2025-05-01 09:12 - Spor

Bakanlar "27 Nisan e-muhtırası"na ilişkin açıklamalarda bulundu

2025-04-27 15:07 - Gündem

59 yıllık tarihinde ilk kez BAL'a düşen Denizlispor, eski günlerini arıyor

2025-04-27 11:48 - Spor

Çanakkale, Balıkesir ve Bursa için fırtına uyarısı

2025-04-27 11:52 - Gündem

İlgili Haberler

Bordo-mavililerin prensipte anlaşmaya vardığı Kazeem Olaigbe, Trabzon'a geldi

22:53 - Spor

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho: İyi bir takıma karşı zor bir maç oynayacağız

20:27 - Spor

Galatasaray, Süper Lig'in yeni sezonu için kadro bildirimi yaptı

17:43 - Spor

FIBA'nın 2025 Avrupa Şampiyonası 'güç sıralaması'nda Türkiye 4. sırada yer aldı

16:09 - Spor

TFF, Süper Lig'in ilk haftasında oynanacak 3 maçı erteledi

16:03 - Spor

Günün Manşetleri

Trump, Moskova'daki ABD-Rusya görüşmesinin sonucuna göre Rusya'ya yaptırımlara karar verecek

01:07 - Dünya

Yüksek Askeri Şura kararları Resmi Gazete'de

00:53 - Gündem

İsrail'in Gazze'yi hedef alan saldırılarında 19 bine yakın öğrenci ve eğitimci canından oldu

00:48 - Dünya

Trump: (Gazze'yi tamamen işgal planı) Bu, tamamen İsrail'e kalmış bir durum

00:32 - Dünya

ABD, Ukrayna'ya 203,5 milyon dolarlık muhtemel askeri satışı onayladı

00:03 - Dünya