?>

TSK personeline ilişkin kanun Resmi Gazete'de yayımlandı

Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Gündem - 4 yıl önce

Ankara

Milli Savunma Bakanlığı kadrolarında görevli personelin tecrübelerinden daha uzun süreli ve etkin şekilde yararlanılması, özlük haklarının iyileştirilmesi gibi düzenlemeleri içeren Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Kanuna göre, uzman erbaşların emeklilik yaş haddi 55 olacak. Seferin gereği olarak lüzum görülmesi ve sağlık durumlarının elvermesi halinde uzman erbaşlar, 60 yaşına kadar en gençlerinden başlanarak orduya alınabilecek.

40 yaşını dolduran, komando olarak istihdam edilen uzman erbaşlar, istihdam edildikleri sınıfların yönetmelikte belirlenen uygun kadro görev yerlerine atanacak.

Türkiye Emekli Uzman Erbaşlar Derneği kurulacak.

Hizmet süresinin ilk 5 ayını tamamlayan uzman erbaşlara, bir adet yerli üretim ordu tipi tabanca ve bir kutu mermi verilecek.

Sağlık Bilimleri Üniversitesinde uzmanlık eğitimi gören misafir askeri personele, aynı yerde eğitim alanlarda olduğu gibi ödeme yapılacak.

Kiraya verilen veya üçüncü şahıslara işlettirilen kısımları hariç askeri kantinlerin elektrik, su ve yakacak giderleri, genel bütçeden karşılanacak.

Dış kaynaktan temin edilen subaylardan ve astsubaylardan, deneme süresinin bitiminden önce temin şartlarını taşımadığı anlaşılanların veya bu şartları kaybedenlerin ilişikleri kesilecek.

Milli Savunma Üniversitesi ve bağlı kurumları ile TSK bünyesindeki diğer okullarda emekli kamu görevlileri, devlet memurları, emekli TSK personeli, emekli öğretim elemanları ile diğer yüksek öğretim kurumlarından görevlendirilen öğretim elemanları ders verebilecek.

Sağlık Bakanlığına ve Sağlık Bilimleri Üniversitesine devredilen kurumlarla şehit aileleri, gaziler, TSK personeli ve aileleri ile sınır ötesi ve teröristle mücadele harekatına öncelikle sağlık hizmeti desteği sağlayan Sağlık Bakanlığı teşkillerinde, TSK'de yedek subay olarak görevli sağlık sınıfı personel görevlendirilebilecek.

Astsubay meslek yüksek okullarında görevlendirilecek yabancı uyruklu öğretim elemanları; Astsubay Meslek Yüksekokulu Müdürlüğünün talebi ve Milli Savunma Üniversitesi Rektörlüğünün ihtiyaç göstermesi üzerine sözleşmeli olarak çalıştırılacak.

Devre kaybeden askeri öğrenciler ile Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi öğrencileri, devre kaybettikleri süre için genel sağlık sigortası kapsamına alınabilecek.

Milletvekillerinin askerlik yükümlülükleri, üyelik sıfatlarının sona erdiği tarihe kadar ertelenecek.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

AB'den İngiltere'ye 'Brexit anlaşmasını ihlal' suçlaması

2021-03-04 02:16 - Dünya

ASELSAN trafik sorununa da çare olacak

2021-02-28 17:26 - Teknoloji

NBA'de liderlerin mücadelesinde kazanan Philadelphia 76ers

2021-03-04 15:18 - Spor

Rize'de golsüz beraberlik

2021-02-27 21:41 - Spor

Saraybosna'da reklam panolarına 'Love Erdoğan' ilanı yansıtıldı

2021-03-05 06:26 - Dünya

Medipol Başakşehir'in galibiyet özlemi 10 maça çıktı

2021-03-03 23:16 - Gündem

FBI Direktörü Wray, ABD Senatosunda Kongre baskınına ilişkin soruşturma kapsamında tanıklık edecek

2021-03-02 16:06 - Dünya

Bingöl'den kalkan askeri helikopter kaza kırıma uğradı: 10 şehit

2021-03-04 23:41 - Gündem

OPEC+ grubunun Bakanlar İzleme Komitesi üretim politikasını görüşmek üzere yarın toplanıyor

2021-03-03 20:41 - Ekonomi

Doğa araştırmacıları insan varlığının devamı için 'ekolojik dengenin korunması' uyarısında bulundu

2021-03-04 00:13 - Gündem

İlgili Haberler

Elazığ'da oksijen ve asetilen gazı dolum tesisinde patlama meydana geldi

16:33 - Gündem

Sinop'un uluslararası seyahat acenteleri aracılığıyla dünyaya tanıtılması hedefleniyor

16:22 - Gündem

Hacılar yurda dönüyor

16:08 - Gündem

Samsun'da atıkların geri dönüşümüyle yılda 66 bin ağacın kesilmesi önleniyor

15:57 - Gündem

Site yöneticilerinden "havuz güvenliği" uyarısı

15:35 - Gündem

Günün Manşetleri

60 saniyede ekonomide bugün (11 Haziran 2025)

17:07 - Ekonomi

Ankete göre her 10 İsrailliden 6'sı "Gazze'de masum kimse olmadığını" düşünüyor

17:02 - Dünya

Madleen gemisinin Fransız aktivisti Andre, İsrail makamlarının kötü muamelesini anlattı

16:57 - Dünya

ABD Dışişleri Bakanı Rubio'nun Harvard'a karşı soruşturma başlatılmasını talep ettiği iddi

16:52 - Dünya

ABD'de mortgage faizleri ve başvuruları arttı

16:48 - Ekonomi