?>

TSK Bulut Bilişim Sistemi Projesi için imzalar atıldı

SSB Başkanı Görgün, TSK Bulut Bilişim Sistemi Projesi'yle özel bir bulut altyapı sistemini yerli ve milli olarak teslim edeceklerini belirterek, "Çelik Kubbe'nin en önemli altyapılarından bir tanesi de bugün imza attığımız proje olacak." dedi.

Teknoloji - 9 ay önce

Ankara

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) ile Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) arasındaki TSK Bulut Bilişim Sistemi Projesi'nin işbirliği protokolü imza töreni, SSB Nuri Demirağ Salonu'nda Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu ile diğer yetkililerin katılımıyla gerçekleştirildi.

Törende konuşan SSB Başkanı Haluk Görgün, bulut teknolojileriyle bilgi güvenliğinin sağlanmasının en stratejik alanlardan birisi olduğunu ifade ederek, artık dijital altyapılar ve veri manipülasyonlarına dayalı tehditler ve savaşların yaşanmaya başladığını söyledi.

Son dönemde bilgi üretiminin arttığını ve bu bilgilerin saklanmasının bulut tabanlı yapıların geliştirilmesini gündeme getirdiğini bildiren Görgün, "Projeyle, esnek bir yapıya ulaşarak, erişilebilir özel bir bulut altyapı sistemini yerli ve milli olarak çözüyor ve teslim ediyor olacağız. Bu alanda dünyada rekabetçi çözümler oluşturabilmemiz için bu proje bir fırsat olacak. Proje, sunucular, depolama sistemleri ve ağ altyapılarını içeriyor." diye konuştu.

"Sektör önemli bir kabiliyete sahip olacak"

Projeyle TSK'nın önemli bir ihtiyacının karşılanacağını ve sektörün önemli bir kabiliyete sahip olacağını anlatan Görgün, şunları kaydetti:

"Herhangi bir kamu kurumda şimdiye kadar olmamış bütünsel bulut sistemi bu projeyle hayata geçiriliyor olacak. Bunun zorluklarının farkındayız. Savunma sanayisinde geliştirilen teknolojiler ve tecrübeler zamanla sivil alanlara da uygulanıyor. Burada kazanılacak çok önemli yetenek, şirketlerimize diğer alanlarda da ekonomik fırsat sunmuş olacak. Geleceğin harp ortamına hizmet edecek en önemli platformlarda bir tanesi de bu proje. Çelik Kubbe'nin en önemli altyapılarından bir tanesi de bugün imza attığımız proje olacak."

Havelsan Genel Müdürü Mehmet Akif Nacar da proje kapsamında veri merkezlerinde kullanılacak yerli ürünlerin geliştirilmesinin destekleneceğini dile getirdi.

Konuşmaların ardından projeye ilişkin protokol imzalandı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Dışişleri Bakanı Fidan, Brüksel'de Kuzey Atlantik Konseyi Oturumu'na katıldı

2024-12-04 17:38 - Siyaset

Meme kanseri anne ve kızı aynı gün yapılan ameliyatla sağlığına kavuştu

2024-12-01 11:42 - Sağlık

ABD, İsrail'e 680 milyon dolarlık yeni silah satışına hazırlanıyor

2024-11-27 22:07 - Dünya

Almanya Başbakanı Scholz, Ukrayna'ya desteklerini sürdüreceklerini yineledi

2024-12-02 20:47 - Dünya

10. Dünya Helal Zirvesi'nde DEİK Türkiye-Filistin İş Forumu düzenlendi

2024-11-29 23:38 - Ekonomi

İsrail'in Gazze'nin çeşitli bölgelerini hedef alan saldırılarında 10 Filistinli öldü

2024-11-28 10:17 - Dünya

Halkbank Gençİz Zirvesi 2024 başladı

2024-12-04 15:18 - Ekonomi

Beşiktaş'ta Giovanni van Bronckhorst dönemi 178 gün sürdü

2024-12-01 11:23 - Spor

Arap dünyası, İsrail ile Lübnan arasında ateşkes sağlanmasını memnuniyetle karşıladı

2024-11-27 18:13 - Dünya

Paris 2024'ün en genç Türk sporcusu Kuzey, yeni yıla madalyayla girme peşinde

2024-12-04 13:47 - Spor

İlgili Haberler

TEKNOFEST Mavi Vatan'da dereceye girenlere özel denizaltı gezisi fırsatı

23:27 - Teknoloji

Meta, yapay zeka bölümünde işe alımları dondurdu

12:32 - Teknoloji

DENEYAP atölyeleri geleceğin yazılım mühendislerini yetiştiriyor

11:32 - Teknoloji

Apple yapay zeka yarışında geri kalmakla eleştiriliyor

11:28 - Teknoloji

Japonya Savunma Bakanı Nakatani, Baykar'ı ziyaret etti

22:43 - Teknoloji

Günün Manşetleri

Nijerya'da bu yıl sel felaketlerinde 228 kişi hayatını kaybetti

02:07 - Dünya

Kolombiya'da askeri hava üssü yakınlarındaki bombalı saldırıda 5 kişi öldü, 36 kişi yaralandı

02:03 - Dünya

İsrail, ağır şartlarda alıkoyduğu 10 Gazzeliyi serbest bıraktı

01:52 - Dünya

Gazze kentinde, İsrail'in saldırıları ve işgal planları protesto edildi

01:48 - Dünya

Japonya'nın güneybatısında etkili olan Linling tayfunu nedeniyle afetlere karşı uyarı yapıldı

01:43 - Dünya