?>

TSB Başkanı Benli'den 30 Haziran Emekliler Günü değerlendirmesi

"Ömrümüzün en verimli yıllarını çalışma hayatında değerlendirirken birikim yapma alışkanlığı kazanmak, emeklilik dönemini de gelir endişesi yaşamadan geçirmemizi sağlıyor. "

Ekonomi - 5 yıl önce

Türkiye Sigorta Birliği (TSB) Başkanı Atilla Benli, "Bireysel Emeklilik Sistemi'ndeki (BES) katılımcı sayısı 6,9 milyon kişiye yaklaşırken, Otomatik Katılım uygulaması ile birlikte çalışanların da sisteme dahil olmasıyla katılımcı sayısı 12,3 milyona ve sistemdeki toplam fon büyüklüğü 145,5 milyar TL'ye ulaştı." ifadelerini kullandı.

Atilla Benli, 30 Haziran Emekliler Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, refah içinde bir emeklilik için bireysel tasarrufların önemli olduğunu vurguladı.

Benli, ortalama yaşam süresi ve yaşlanan nüfustaki artışın, emeklilik dönemine yönelik olarak yapılan tasarrufların önemini daha da artırdığını, BES'in sağladığı kazanımlarla dikkati çektiğini aktardı.

Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de değişen nüfus yapısının emeklilik döneminde rahat etmek için BES'i kaçınılmaz kıldığını belirten Benli, şunları kaydetti:

"TÜİK verileri, Türkiye'de 65 ve daha yukarı yaştaki nüfusun 5 yılda yüzde 21,9 artarak 2019 itibarıyla 7 milyon 550 binin üzerine çıktığını gösteriyor. 2014 yılında 30,7 iken, 2019 yılında 32,4'e yükselen ortanca yaşın ise 2030 yılında 35,6 ve 2080 yılında 45 olacağı öngörülüyor. Nüfusun yaşlandığını ortaya koyan bu veriler, emeklilik dönemine yönelik tasarruf etmenin hem emeklilikte yaşam standartlarını korumak hem de ülkelerin ekonomisi açısından önemli olduğunu da gösteriyor.

BES bu anlamda uzun vadeli ve kazançlı bir yapı olarak karşımıza çıkıyor. Ömrümüzün en verimli yıllarını çalışma hayatında değerlendirirken birikim yapma alışkanlığı kazanmak, emeklilik dönemini de gelir endişesi yaşamadan geçirmemizi sağlıyor. BES, emeklilikte refahın anahtarını sunuyor."

BES'in uzun vadeli bir birikim sistemi olduğunu hatırlatan Benli, 5 ve 10 yıllık verilere bakıldığında BES'in sağladığı getirinin net bir şekilde görüldüğünü aktardı.

Benli, henüz 20'nci yılına ulaşmadan önemli bir büyüklüğe ulaşan BES'in kendi başarı hikayesini yazdığını belirterek, "BES'teki katılımcı sayısı 6,9 milyon kişiye yaklaşırken, Otomatik Katılım uygulaması ile birlikte çalışanların da sisteme dahil olmasıyla katılımcı sayısı 12,3 milyona ve sistemdeki toplam fon büyüklüğü 145,5 milyar TL'ye ulaştı. Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi'nin devreye girmesiyle bu büyümenin daha da ivme kazanmasını bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA . dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay Yozgat organize sanayi bölgesindeki fabrikaları gezdi

2020-06-25 02:12 - Gündem

Atık metal malzemeleri sanata dönüştürüyor

2020-06-25 14:42 - Çevre-Hayat

Suriye'deki iç savaşta 14 bin 300'den fazla kişi işkenceyle öldü

2020-06-25 17:12 - Gündem

TSB Başkanı Benli'den 30 Haziran Emekliler Günü değerlendirmesi

2020-06-30 17:25 - Ekonomi

Antalyalı 'Örümcek Adam' İzmir sokaklarında gösteri yaptı

2020-06-24 15:12 - Çevre-Hayat

Çiftçi TV, Vodafone TV'de izleyicilerle buluşuyor

2020-06-30 14:12 - Genel

Düzce'de arama kurtarma tatbikatı gerçeğini aratmadı

2020-06-27 22:27 - Gündem

Fenerbahçe'nin yüzü uzatma dakikalarında güldü

2020-06-28 00:07 - Spor

Terörden arındırılan Derecik seracılıkla gelişiyor

2020-06-30 16:10 - Gündem

Çorum yeni stadına kavuşuyor

2020-06-29 19:42 - Spor

İlgili Haberler

Trump'ın gümrük vergileri Almanya'nın dış ticaret fazlasını baskılıyor

17:18 - Ekonomi

Bakan Uraloğlu, Türkiye'nin ilk 6 akslı elektrikli lokomotifinin üretileceğini bildirdi

15:38 - Ekonomi

Avrupa Merkez Bankası, Rus varlıklarına dokunulmasından "kaygılı"

15:13 - Ekonomi

Türkiye Varlık Fonu, dünyanın en büyük 10 varlık fonu arasında

14:38 - Ekonomi

Türkiye'den Suriye'nin uçuş güvenliğine destek

14:18 - Ekonomi

Günün Manşetleri

New York'taki panelde, uluslararası sistemde adaletin yeniden tesisinde Türkiye'nin rolü k

02:42 - Dünya

Bordo-mavili eski oyuncu Adrian Mierzejewski, Trabzonspor-Gaziantep FK maçı için şehre geldi

02:27 - Spor

Trump, Begram Hava Üssü'nü geri alma konusunda Afganistan ile görüştüklerini belirtti

01:42 - Dünya

ABD Başkanı Trump, Çin Devlet Başkanı Şi ile 'TikTok anlaşmasını onayladıklarını' söyledi

01:22 - Dünya

Suriye bayrağı, Washington’da göndere çekildi

01:02 - Dünya