?>

Trump'tan Hamas saldırılarına ilişkin "İsrail hazırlıklı değildi" yorumu

Eski ABD Başkanı Donald Trump, ABD'nin İsrail'i korumaktan başka bir seçeneği olmadığını söyleyerek, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun ve İsrail'in, Hamas saldırılarına hazırlıksız yakalandığını söyledi.

Dünya - 2 yıl önce

Ankara

Fox News televizyonunda Brian Kilmeade'e röportaj veren Trump, İsrail-Filistin çatışmasına yönelik açıklamalarda bulundu.

Trump, "İsrail'i korumak zorundayız, başka seçenek yok." ifadesini kullandı.

Başkan olması durumunda ABD'nin, Hamas saldırılarını önceden tespit edip engelleyeceğine işaret eden Trump, "Netanyahu yaşananlardan ağır zarar gördü. Çünkü hazırlıklı değildi. Netanyahu hazırlıklı değildi, İsrail hazırlıklı değildi. Trump döneminde hazırlıklı olmalarına da gerek kalmazdı." diye konuştu.

Trump, Hamas'ın İsrail'e sızmasına ilişkin, "Kim, İsrail istihbaratının bu sızmayı tespit edemeyeceğini düşünebilirdi ki. Binlerce insan bunun içindeydi. Binlerce insan bunu biliyordu ve görmezden geldi. Bu Netanyahu için iyi bir şey değil." dedi.

İsrail-Filistin çatışması

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsrail'e "Aksa Tufanı" adıyla kapsamlı saldırı başlatmıştı.

Gazze'den İsrail yönüne binlerce roket atılırken, Filistinli silahlı gruplar Gazze-İsrail sınırındaki Beyt Hanun-Erez Sınır Kapısı'na baskın düzenleyerek burayı ele geçirmişti.

Silahlı gruplar daha sonra buradan İsrail içindeki yerleşim yerlerine girmiş, İsrail ordusu da onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi'ne saldırı başlatmıştı.

Gazze'den düzenlenen saldırılarda 1300 İsraillinin hayatını kaybettiği, 3 bin 300 İsraillinin yaralandığı aktarılmıştı.

Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in saldırılarında Gazze'de 1203 kişinin hayatını kaybettiğini, 5 bin 763 kişinin yaralandığını duyurmuştu.

Ayrıca Batı Şeria'da İsrail güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 29 Filistinlinin öldüğü, yaklaşık 150 kişinin yaralandığı belirtilmişti.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Almanya'da Filistin'e destek mitingi yasaklandı

2023-10-11 10:18 - Dünya

Galatasaray Kulübünün divan kurulu toplantısı yapıldı

2023-10-11 18:10 - Spor

Elektrikli otobüs ihracatında 1000. araç yükleniyor

2023-10-07 12:12 - Teknoloji

Diyarbakır anneleri evlatlarına kavuşmak istiyor

2023-10-09 17:38 - Gündem

Fenerbahçe galibiyet serisini sürdürdü

2023-10-06 00:13 - Spor

Otomotiv markalarının kampanya yarışı başladı

2023-10-08 11:58 - Ekonomi

60 saniyede ekonomide bugün (05 Ekim 2023)

2023-10-05 17:18 - Genel

Binicilikte Türkiye Kupası sahiplerini buldu

2023-10-08 18:33 - Spor

Edirne'de DSİ, kanalda balık ölümleriyle ilgili inceleme yaptı

2023-10-05 13:08 - Gündem

Trump'tan Hamas saldırılarına ilişkin "İsrail hazırlıklı değildi" yorumu

2023-10-12 11:09 - Dünya

İlgili Haberler

ABD Başkanı Trump, Washington'da 3 haftada 1600'den fazla kişinin gözaltına alındığını açı

18:03 - Dünya

ABD'deki Türk STK, gözaltındaki Türk akademisyen Dölek'e hukuki destek verecek

17:47 - Dünya

AB'nin, ABD'nin UCM yaptırımlarına karşı engelleme yasasını ele alıp almayacağı merak konu

16:22 - Dünya

UNRWA: Gazze'de aileler temel ihtiyaçlardan yoksun bırakıldı ve 6 aydır yardım ulaştıramıyoruz

16:13 - Dünya

Yunanistan'da bu yıl çıkan orman yangınlarında 470 bin dönümden fazla alan yandı

15:52 - Dünya

Günün Manşetleri

Hazreti Muhammed ve Hazreti Musa'nın karikatür çizimine ilişkin soruşturmada hapis cezası istem

18:42 - Gündem

Dışişleri Bakanı Fidan, TİKA Başkanı Eren'i kabul etti

18:37 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan MHP Genel Başkanı Bahçeli ile görüştü

18:13 - Siyaset

ABD Başkanı Trump, Washington'da 3 haftada 1600'den fazla kişinin gözaltına alındığını açı

18:03 - Dünya

ABD'deki Türk STK, gözaltındaki Türk akademisyen Dölek'e hukuki destek verecek

17:47 - Dünya