?>

Trump'tan Flynn'e 'ulusal güvenlik danışmanlığı' önerisi

ABD Başkanlığına seçilen Trump'ın, emekli Korgeneral Flynn'e "ulusal güvenlik danışmanlığı" görevini önerdiği iddiası ortaya atıldı. - Anadolu Ajansı

Dünya - 9 yıl önce

WASHINGTON

ABD Başkanlığına seçilen Cumhuriyetçi Donald Trump'ın, kampanya döneminde yakın ekibinde yer alan 57 yaşındaki emekli Korgeneral Michael Flynn'e "ulusal güvenlik danışmanlığı" görevini önerdiği iddia edildi.

ABD medyasında yer verilen haberlere göre, Trump'ın "geçiş süreci" ekibinden birisi, Trump'ın Korgeneral Flynn'e Beyaz Saray'da ulusal güvenlik danışmanlığı pozisyonu için teklif götürdüğünü belirtti.

Flynn'in teklifi kabul edip etmediği henüz bilinmiyor ancak Trump'ın "geçiş süreci" ekibine yakın kişilerin, Flynn'in söz konusu görevi en iyi şekilde yapabileceğini dile getirdiği bildirildi.

Irak ve Afganistan'da görev yaptı

Trump'ın kampanya sürecinde "güvenlik ve istihbarat başdanışmanı" olarak görev yapan Flynn, daha önce Afganistan ve Irak'ta da bulunmuş "deneyimli bir asker" olarak biliniyor.

Flynn'in görevi kabul etmesi halinde Kongre onayına gerek duyulmayacak olması, emekli korgeneralin göreve başlama sürecini hızlandırabilir.

Adı Savunma Bakanlığı için de geçen Flynn'in bu göreve gelebilmesi için emekliliğinin üzerinden 7 yıl geçmesi gerekiyor. Buna göre, 2014 yılında ordudan emekli olan Flynn'in, en az 5 yıl daha beklemesi gerekebilir ancak Kongrenin ilgili maddeyi geçici olarak ötelemesi durumunda Flynn'in bakan olabilmesinin yolu da açılabilir.

Halen başkanlık koltuğunda oturan Barack Obama döneminde Flynn, Savunma İstihbarat Ajansı Direktörü olarak görev yaparken 2014 yılında işine son verilmişti.

Emekli Korgeneral Flynn, kısa bir zaman önce Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen'e ilişkin de bir yazı kaleme almıştı.

Flynn yazısında, "Arka bahçemiz Pensilvanya'ya rahatça yerleşmiş olan bu maskeli terör ve istikrarsızlık kaynağı tarafından Washington'ın gözü boyanırken NATO müttefikimiz Türkiye'ye engel olmak mantıksızdır. Türkiye'nin bakış açısıyla Washington, Türkiye'nin Usame bin Ladinine sığınak oluyor. 11 Eylül'den sonra Usame bin Ladin'in Türkiye'de güzel bir köyde yaşadığını ve aynı anda Türk vergi mükelleflerinin vergileriyle fonlanan 160 okulu işlettiğini öğrenseydik ne yapardık?" yorumunu yapmıştı.

Muhabir:Hakan Çopur

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

'FETÖ üç aidiyeti yok etti'

2016-11-14 01:02 - Gündem

Erdoğan: Avrupa bizi sürecin dışına zorluyor

2016-11-13 11:47 - Siyaset

Okan Bayülgen özür diledi

2016-11-16 10:27 - Magazin

Çin'in 'astronot gazetecileri' uzaydan bildirdi

2016-11-17 14:32 - Medya

New York'ta Şükran Günü tedbirleri...

2016-11-16 04:08 - Dünya

Tuz çuvalı taşırken halterde şampiyonluğa uzandı

2016-11-17 16:32 - Spor

Saha savaş alanına döndü, 2 kişi yaralandı

2016-11-13 21:57 - Asayiş

Peşmerge komutanı Boseli'den 'Sincar' açıklaması

2016-11-16 14:02 - Dünya

Kuzenini sokak ortasında bıçaklayan şahıs tutuklandı

2016-11-12 19:37 - Asayiş

Akdeniz’de göçmen faciası

2016-11-17 23:17 - Dünya

İlgili Haberler

Sumud Filosu'ndaki aktivistler İsrail'in kendilerine uyguladığı şiddeti anlattı

22:13 - Dünya

Hamas ile İsrail heyetleri 6 Ekim'de Mısır'da esir takasını müzakere edecek

22:03 - Dünya

İsrail'in alıkoyduğu Yunan aktivistlerin yakınlarından Dışişleri Bakanlığına mektup

21:18 - Dünya

İngiltere'de yasaklı Palestine Action grubuna destek eyleminde 355 kişi gözaltına alındı

20:38 - Dünya

İsrail’in Küresel Sumud Filosu’na yönelik saldırısına dünyada tepkiler sürüyor

20:08 - Dünya

Günün Manşetleri

Galatasaray, 10 kişi kaldığı derbide Beşiktaş'tan 1 puan aldı

22:28 - Spor

Sumud Filosu'ndaki aktivistler İsrail'in kendilerine uyguladığı şiddeti anlattı

22:13 - Dünya

Derbide Galatasaray ile Beşiktaş 1-1 berabere kaldı

22:07 - Spor

Hamas ile İsrail heyetleri 6 Ekim'de Mısır'da esir takasını müzakere edecek

22:03 - Dünya

İsrail'in alıkoyduğu Yunan aktivistlerin yakınlarından Dışişleri Bakanlığına mektup

21:18 - Dünya