Trump, Malezya Başbakanı Rezak ile görüştü

Malezya Başbakanı Rezak ile Beyaz Saray'da bir araya gelen ABD Başkanı Trump, Malezya'nın terörle mücadeledeki rolüne ve iki ülke arasındaki ticari ilişkilere dikkati çekti.

Genel - 9 yıl önce

WASHINGTON - (AA) - ABD Başkanı Donald Trump ile Beyaz Saray'da görüşen Malezya Başbakanı Necip Rezak, Trump'a, "İdeolojik savaş anlamında da katkı yapacağız çünkü kalpleri ve zihinleri de kazanmalısınız. Buradaki anahtar nokta, dünya genelindeki ılımlı ve ilerlemeci rejimleri ve yönetimleri desteklemektir; çünkü İslam'ın gerçek ve otantik yüzü budur." tavsiyesinde bulundu.
Trump, Beyaz Saray'da ağırladığı Malezya Başbakanı Rezak ve heyetiyle bir görüşme gerçekleştirdi ve basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.
İki ülke arasındaki ilişkilerin özellikle ekonomik anlamda geliştiğine işaret eden Trump, Malezya ile 10 ila 20 milyar dolar arasında toplam hacmi olan birkaç anlaşma üzerinde çalıştıklarını ifade etti.
Malezya'nın ABD'deki önemli yatırımcı ülkelerden biri olduğunu dile getiren Trump, "ABD'de yaptığınız tüm yatırımlar için teşekkür ediyorum. Ayrıca Başbakan, (Malezya'da) DEAŞ ve diğer terör örgütlerini engellemede önemli bir rol oynamaktadır ve terörle mücadelede oldukça güçlüdür. Bu da ABD için oldukça önemlidir." şeklinde konuştu.
Malezya'nın artık Kuzey Kore ile iş yapmadığına da vurgu yapan Trummp, bu konuda da Başbakan Rezak'ı tebrik ettiğini ifade etti.
Rezak'tan Trump'a "kalpleri kazanın" tavsiyesi
Daha sonra söz alan Rezak ise başta DEAŞ olmak üzere tüm terör örgütlerine karşı verdikleri mücadeleyi kararlılıkla sürdüreceğini belirtti.
Rezak, "İdeolojik savaş anlamında da katkı yapacağız çünkü kalpleri ve zihinleri de kazanmalısınız. Buradaki anahtar nokta, dünya genelindeki ılımlı ve ilerlemeci rejimleri ve yönetimleri desteklemektir; çünkü İslam'ın gerçek ve otantik yüzü budur. İlerlemeci ve ılımlı rejimlere ne kadar yakın olursanız Müslüman dünyanın kalbini ve zihnini kazanma anlamında o kadar iyi olur." şeklinde konuştu.
Malezya ABD'ye daha fazla yatırım yapacak
Rezak, ABD'ye somut önerilerle geldiklerini anlattı ve ikili ilişkilerde 60. yılı kutladıklarını hatırlattı.
Malezya Havayolları'nın Boeing'den 33 yolcu uçağı alımı noktasında çaba gösterdiğini kaydeden Rezak, 5 yıllık süre içinde yaklaşık 10 milyar dolarlık bu anlaşmayı yapmaya hazır olduklarını belirtti.
Malezya Başbakanı ayrıca, ülkesinin önemli fonlarından birinin ABD'de 7 milyar dolarlık bir yatırım yapmak üzere olduğunu ifade etti.

Muhabir: Hakan Çopur

Haftanın Öne Çıkanları

ÖZET İZLE: Türkiye 1-0 Hırvatistan| Türkiye Hırvatistan Geniş Özet ve Golleri İzle

2017-09-06 13:17 - Spor

THY'den Miami'ye 'Irma kasırgası' ek seferi

2017-09-07 13:47 - Gündem

Çayı ısıtmak için yaktıkları jel patlayınca anne-kız yandı

2017-09-07 21:47 - Asayiş

Meksika'da 8,1 büyüklüğünde deprem oldu

2017-09-08 13:47 - Dünya

Azerbaycan'dan Arakanlı Müslümanlara yardım

2017-09-09 02:39 - Genel

Ördek Gölü dört mevsim güzel

2017-09-09 16:22 - Çevre-Hayat

Bıçaklı kavganın zanlısı tutuklandı

2017-09-12 13:27 - Asayiş

Trump, Malezya Başbakanı Rezak ile görüştü

2017-09-13 04:38 - Genel

Samsung Gear Fit 2 Pro n11'de ön siparişe açıldı

2017-09-08 17:37 - Genel

Dış ticarete Türk lirası damgası

2017-09-06 17:04 - Ekonomi

İlgili Haberler
Günün Manşetleri

İsrail ordusu Suriye'nin Dera kırsalında sivil yerleşimlere ateş açtı

02:38 - Dünya

Trump yönetimi bazı İHA ve bileşenlerinin ithalatına tarife getirdi

01:42 - Ekonomi

Türkiye ile Mısır arasında çeşitli belgeler imzalandı

01:38 - Siyaset

BAE'ye ait iki ADNOC tankeri Hürmüz Boğazı'nda hedef alındı

00:58 - Dünya

Filistin: İsrail, Batı Şeria'yı ilhak için Filistin topraklarını gasbeden İsraillileri araç olarak kullanıyor

23:53 - Dünya