Trump, Golan Tepeleri'ni İsrail toprağı olarak tanıyan kararı imzaladı

ABD Başkanı Donald Trump, "Golan Tepeleri üzerinde İsrail'in egemenliğini ABD'nin resmen tanıdığını" ilan eden başkanlık kararını imzaladı.

Genel - 7 yıl önce

WASHINGTON (AA) - ABD Başkanı Donald Trump, "Golan Tepeleri üzerinde İsrail'in egemenliğini ABD'nin resmen tanıdığını" ilan eden başkanlık kararına imza attı.
Beyaz Saray'da bir araya gelen Trump ile İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İsrail'in Gazze'yi hedef alan saldırıları ve Golan Tepeleri konusunda canlı yayında açıklamalarda bulundu.
ABD'nin "İsrail'in kendini koruma hakkını koruyacağını" vurgulayan Trump, "Gelecekteki muhtemel bir barış anlaşması, İsrail'in kendini Suriye'den, İran'dan ve diğer bölgesel tehditlerden koruma ihtiyacını göz önünde bulundurmalı." ifadesini kullandı.
Trump, İsrail'in Gazze'yi hedef alan saldırılarının "kendini savunma" anlamında haklı olduğunu savundu ve Netanyahu'ya bu konuda tam destek verdiklerini söyledi.
"İsrail sizden daha iyi bir dost görmemiştir"
Daha sonra söz alan Netanyahu ise Trump'a birçok kez teşekkür ettiği konuşmasında, "İsrail sizden daha iyi bir dost görmemiştir." yorumunu yaptı.
Netanyahu, Trump'ın İsrail konusunda bugüne kadar verdiği sözleri tuttuğunu, Golan Tepeleri konusundaki son adımının ise "tarihi bir adım" olduğunu ifade etti.
Binyamin Netanyahu, Golan Tepeleri konusundaki yaklaşımlarını, "İki savaşı kazandıktan sonra bugüne kadar yaklaşık yarım yüzyıl boyunca askeri zaferimizin diplomatik bir zafere dönüşmesini beklemek zorunda kaldık." sözleriyle dile getirdi.
Ortak basın toplantısının ardından Trump, "Golan Tepeleri üzerinde İsrail'in egemenliğini ABD'nin resmen tanıdığını" ilan eden başkanlık kararına imza attı.
ABD Başkanı Trump, 21 Mart'ta Twitter'dan yaptığı açıklamada, "52 yılın ardından ABD için İsrail'in Golan Tepeleri üzerindeki egemenliğini tam olarak tanımanın zamanı geldi." değerlendirmesinde bulunmuştu.
İsrail, Suriye toprağı olan Golan Tepeleri’ni 1967'den bu yana işgal altında tutuyor.
Muhabir: Hakan Çopur

Haftanın Öne Çıkanları

YouTuber Mia Khalifa, dünya evine giriyor!

2019-03-22 17:27 - Medya

"KDV ve ÖTV indiriminin uzatılması otomotiv iç pazarını olumlu etkileyecek"

2019-03-21 15:46 - Genel

Fenerbahçe’den taraftarlara bağış uyarısı

2019-03-20 22:58 - Spor

Irak’taki feribot faciasında ölü sayısı 100’e yükseldi

2019-03-22 12:56 - Dünya

Trabzonspor'dan 'Hello Brother' mesajı

2019-03-23 19:17 - Spor

Trump, Golan Tepeleri'ni İsrail toprağı olarak tanıyan kararı imzaladı

2019-03-25 23:53 - Genel

'7 Nisan'dan sonra tüm operatörler İstanbul Havalimanından hizmet verecek'

2019-03-22 14:02 - Ekonomi

15 kişilik minibüsten 40 kaçak göçmen çıktı

2019-03-20 12:33 - Asayiş

Kazakistan Devlet Başkanı istifa etti

2019-03-19 19:28 - Dünya

Borsa güne yatay başladı

2019-03-20 13:05 - Ekonomi

İlgili Haberler
Günün Manşetleri

İsrail ordusu, Filistin topraklarını gasbeden İsraillilerin kuşattığı Kusra beldesine piyade taburu

00:17 - Dünya

Organ bağışında 143 bin 887 kişi dijital vasiyet oluşturdu

00:03 - Gündem

Dışişleri Bakanı Fidan Türkiye'nin Libya'daki yapıcı rolünü sürdüreceğini belirtti

23:58 - Gündem

Trump, Beyaz Saray Sözcüsü Leavitt'in ay sonunda görevinden ayrılacağını duyurdu

23:12 - Dünya

Gökyüzü meraklıları Perseid meteor yağmurunu izledi

22:53 - Çevre-Hayat