?>

Trump'dan adayı Kavanaugh hakkındaki iddialara tepki

ABD Başkanı Trump, Yüksek Mahkeme adayı Kavanaough'un oylaması hakkında, "Gecikirse biraz gecikmiş olur, sorunun hallolacağını düşünüyorum." açıklamasında bulundu.

Dünya - 7 yıl önce

WASHINGTON

ABD Başkanı Donald Trump, Yüksek Mahkeme üyeliği için aday gösterdiği Washington DC Temyiz Mahkemesi Yargıcı Brett Kavanaugh hakkındaki cinsel taciz iddiasından sonra Kongre'de adaylık oylamasının geciktirilmesi tartışmalarına ilişkin, "Gecikirse biraz gecikmiş olur, sorunun hallolacağını düşünüyorum." dedi.

Trump, Beyaz Saray'da düzenlenen basın toplantısında, Yüksek Mahkeme'ye aday olarak gösterdiği Kavanaugh hakkında ortaya atılan cinsel taciz suçlamasına ilişkin açıklama yaptı.

"Kavanaugh çekilmeli mi?" şeklindeki bir soruya "saçmalık" diyerek tepki gösteren Trump, oylamanın henüz yapılmamış olmasını "Gecikirse biraz gecikmiş olur, sorunun hallolacağını düşünüyorum." diye değerlendirdi.

Kavanough'a olan desteğinin devam ettiğini dile getiren Trump, "Tanıyabileceğiniz en iyi adamlardan birisidir. Kendisi hakkında hiçbir şüphem yok." diye ekledi.

Kongre'de Demokratların Kavanaough hakkında yapılacak oylamayı geciktirmesini eleştiren Trump, "Bu oylama çok daha önce yapılabilirdi, çünkü ellerinde ilgili bütün bilgiler var." ifadesini kullandı.

ABD basınına açıklamalar yapan Christine Blasey Ford adlı bir kadın, 1980'li yıllarda aynı liseye gittiği Kavanaugh'un sarhoş olduğu bir anda kendisini elle taciz ettiğini ve kıyafetlerini çıkarmaya çalıştığını iddia etmişti.

Kavanaugh ise hakkında yapılan suçlamaları reddetmişti.

Kavanaugh, konuya ilişkin, "Böyle bir şey yaşanmadığı için dün kendisini tanıtana kadar bu suçlamayı kimin yaptığını bilmiyordum. Senato Yargı Komitesi ile 36 yıl öncesine dayanan bu yanlış iddiaları çürütmek ve doğruluğumu göstermek için uygun görülen herhangi bir şekilde görüşmek istiyorum." görüşünü dile getirmişti.

Yüksek Mahkeme üyeliği için Kongre'nin onayına ihtiyacı olan Brett Kavanaugh'ın kendisiyle ilgili oturum süreci tamamlanırken, Senato Adalet Komisyonunun bu hafta adaylığını oylaması bekleniyor.

Öte yandan Adalet Komisyonunun önde gelen isimlerinden Demokrat Parti üyesi Senatör Dianne Feinstein ise Ford'un hikayesini paylaşmasını desteklediğini ve aday oylamasından önce konuyla ilgili soruşturma yapılmasını istediğini vurgulamıştı.

Cumhuriyetçi Senatör Chuck Grassley de yaptığı yazılı açıklamada, Washington Post gazetesinin 35 yıl öncesine dayanan ve ispatlanmamış iddiaları tam da komitenin oylama öncesi yayımlamasını rahatsız edici olarak nitelendirdi.

ABD'nin en saygın okullarından biri kabul edilen Yale Üniversitesinde hukuk bölümünden mezun olan Brett Kavanaugh, annesi ve babasının da hukuk fakültesi mezunu olduğuna dikkati çekti.

Harvard, Yale ve Georgetown gibi saygın üniversitelerde hukuk dersleri veren 53 yaşındaki Kavanaugh, eski Başkan George W. Bush'a da danışmanlık yapmıştı.

Brett Kavanaugh ayrıca, yalan söylediği gerekçesiyle Bill Clinton'ın görevden alınmasını öngören tasarıyı hazırlayan hukuk adamlarından biri olarak da biliniyor.

Muhabir: Muhammed Bilal Kenasari

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

'Vitamin eksikliği çocuğun başarısını olumsuz etkiliyor'

2018-09-16 16:32 - Sağlık

Çekya Başbakanına 'Suriyeli yetim' tepkisi

2018-09-16 05:02 - Dünya

Florence kasırgası 4 can aldı

2018-09-15 03:02 - Dünya

Borsa güne 95.000 üzerinde başladı

2018-09-14 13:22 - Ekonomi

'Çanakkale Boğazı 5 bin yıl önce de korunuyordu'

2018-09-13 17:32 - Kültür Sanat

Diyanetten 'nikah' işlemlerinde yeni dönem

2018-09-11 21:02 - Gündem

Trabzon'da FETÖ'nün 'büyük bölge talebe mesulü' yakalandı

2018-09-17 21:47 - Gündem

Bakan Ersoy'dan sanatçı Güngör'ü anma mesajı

2018-09-15 23:32 - Kültür Sanat

Moskova Patrikhanesinin 'Ukrayna kilisesi' tepkisi sürüyor

2018-09-11 23:27 - Dünya

Mali'deki çatışmalar 50 bin kişiyi yerinden etti

2018-09-12 04:33 - Dünya

İlgili Haberler

Trump'tan "Ukrayna'nın Rusya karşısında kazanma şansı yoktu" değerlendirmesi

20:13 - Dünya

Netanyahu, Hamas ateşkes anlaşmasını kabul etse bile Gazze'yi işgal edeceklerini söyledi

20:07 - Dünya

Lübnan'daki Filistin mülteci kamplarındaki silahların tesliminde ilk aşama başladı

19:22 - Dünya

İngiltere'de Rum lobisine ve Türkiye Ticaret Elçisi Khan'ın istifaya zorlanmasına tepki

19:12 - Dünya

İngiltere ve 21 uluslararası ortak, İsrail'in "E1 Projesi"ne onay kararını kınadı

18:43 - Dünya

Günün Manşetleri

Trump'tan "Ukrayna'nın Rusya karşısında kazanma şansı yoktu" değerlendirmesi

20:13 - Dünya

Netanyahu, Hamas ateşkes anlaşmasını kabul etse bile Gazze'yi işgal edeceklerini söyledi

20:07 - Dünya

AK Parti Sözcüsü Çelik'ten, CHP Genel Başkanı Özel'in açıklamalarına tepki

19:37 - Siyaset

Lübnan'daki Filistin mülteci kamplarındaki silahların tesliminde ilk aşama başladı

19:22 - Dünya

İngiltere'de Rum lobisine ve Türkiye Ticaret Elçisi Khan'ın istifaya zorlanmasına tepki

19:12 - Dünya