?>

TRT Ortak Yapımı 'Quo Vadis, Aida?' Oscar Ödülleri'nde kısa listeye seçildi

TRT Ortak Yapımı "Quo Vadis, Aida?", bu yıl 93'üncüsü düzenlenecek Oscar Ödülleri'nde "En İyi Yabancı Film" kategorisinde kısa listede yerine aldı.

Medya - 5 yıl önce

İSTANBUL

TRT'den yapılan açıklamaya göre, Bosnalı Jasmila Zbanic'in yönetmenliğini üstlendiği film, 93 ülkeden filmlerin yarıştığı elemede en iyi 15 film arasına girdi.

Nuri Bilge Ceylan'ın 2008 tarihli "Üç Maymun" filminin ardından, uzun bir aradan sonra ilk kez bir Türk ortak yapımı Oscar Ödülleri'nde "En İyi Yabancı Film" kategorisinde kısa listeye kaldı.

Geçen yıl 2020 Oscar Ödülleri'nde TRT destekli Makedon belgeseli "Honeyland" (Bal Ülkesi) de "En İyi Yabancı Film" ve "En İyi Belgesel" kategorilerinde yarışarak, "En İyi Belgesel" ödülünün sahibi olmuştu.

Film hakkında

Türkiye, Avusturya, Romanya, Hollanda, Almanya, Polonya, Fransa ve Norveç ortak yapımı olan film 1995'te yaşanan Srebrenitsa katliamına mercek tutuyor.

Filmin hikayesi, Bosna Hersek'in Srebrenitsa kentinde Sırp askerleri tarafından kadınlar ve çocuklar dahil on binlerce Bosnalı'nın öldürüldüğü soykırım günlerinde, Birleşmiş Milletler Üssü'nde geçiyor.

Dünya prömiyerini 2020'nin eylül ayında dünyanın en önemli festivali Venedik Film Festivali'nin Ana Yarışma bölümünde yapan "Quo Vadis, Aida?" hemen ardından Toronto Film Festivali'nde yarıştı.

Venedik ve Toronto'nun ardından birçok önemli film festivalinde yer alarak ödüller kazanan yapım, Türkiye'de ise geçen yılın ekim ayında Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde "En İyi Film Ödülü"nü almıştı.

- Oscar Ödülleri 25 Nisan'da Sahiplerini Bulacak

Akademi üyeleri, "En İyi Yabancı Film" dahil bütün kategorilerde kısa listeye kalan filmleri 5-9 Mart tarihleri arasında değerlendirecek. 2021'in Oscar adayları 15 Mart'ta açıklanacak.

Her yıl şubat ayında gerçekleştirilen Akademi Ödülleri Töreni bu defa pandemi nedeniyle 25 Nisan'da düzenlenecek.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Derbiyi Cüneyt Çakır yönetecek

2021-02-05 16:39 - Gündem

Beşiktaş 10 kişiyle zirveye tutundu

2021-02-08 00:26 - Gündem

Sivasspor kupada Antalyaspor'u konuk edecek

2021-02-10 12:39 - Spor

AB, Kovid-19 aşısında yeni mRNA teknolojisi yerine geleneksel yöntemlerle üretileni almak istemiş

2021-02-07 18:01 - Dünya

Mahkemeden Berberoğlu hakkında fezleke

2021-02-09 20:01 - Gündem

Honor Router 3 ile evde ofis ağındaki gibi çalışılabiliyor

2021-02-10 14:08 - Genel

Frigya'ya 2021 yılında 1 milyon turist bekleniyor

2021-02-05 17:11 - Gündem

TRT Ortak Yapımı 'Quo Vadis, Aida?' Oscar Ödülleri'nde kısa listeye seçildi

2021-02-10 16:43 - Medya

Doğu Anadolu'nun 2021'in ilk ayındaki ihracat artışı Türkiye ortalamasını geçti

2021-02-07 18:28 - Gündem

Sağlık çalışanları ikinci doz Kovid-19 aşılarını bu hafta olmaya başlıyor

2021-02-08 15:10 - Gündem

İlgili Haberler

Telegram'ın kurucusu Durov, 2024’te Fransız polisinin hatası nedeniyle gözaltına alındığını söyledi

21:57 - Medya

Boğaz geçişinden çektiği fotoğrafları #TeknofestMaviVatan etiketiyle NSosyal'den paylaşanlar hediye kazanacak

14:13 - Medya

Gazze Şeridi'nde bir gazeteci daha İsrail saldırısında canından oldu

20:33 - Medya

Reuters’ta İsrail yanlısı sansür: Gazze soykırımı haberlerinde çifte standart

17:37 - Medya

Rekabet Kurulundan Google'a 'ödeme hizmetleri'ne ilişkin soruşturma

13:17 - Medya

Günün Manşetleri

Galatasaray, Kayserispor'u farklı geçti

00:28 - Spor

Galatasaray, deplasmanda Zecorner Kayserispor'ı yendi

23:52 - Spor

Atina'da Filistin'e destek eylemi düzenlendi

23:02 - Dünya

Balıkesir'de 4,8 büyüklüğünde deprem

22:17 - Gündem

İspanya tarihinin en sıcak günleri ağustos ayında yaşandı

22:02 - Dünya