?>

Trafikte baltalı saldırıya 7 yıla kadar hapis istemi

Ankara'da trafikte tartıştıkları kişilerin aracına baltayla saldıran baba ve oğlu hakkında, "birden fazla kişi tarafından birlikte silahla tehdit" suçundan yedişer yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı.

Gündem - 3 ay önce

Ankara

Ankara'da trafikte tartıştıkları kişilerin aracına baltayla saldıran baba ve oğlu hakkında "birden fazla kişi tarafından birlikte silahla tehdit" suçundan yedişer yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame düzenlendi.

????

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianameye göre, 1 Ağustos'ta Keçiören'de meydana gelen olayda, şüpheli Veysel Keskin ve oğlu Turgay Keskin, trafikte tartıştıkları Alperen Y. ve Emirhan K'nin bulunduğu araca saldırdı.

Turgay Keskin, araçlarının bagajında bulunan baltayı alarak müştekilerin aracının ön camına vurdu. Darbenin etkisiyle cam çatladı.

Baba ve oğlunun saldırılarına devam edeceğini anlayan müşteki Alperen Y, aracıyla olay yerinden uzaklaşmak istedi. Bu sırada Turgay Keskin, yeniden baltayla aracın sağ kapısının camına vurarak kırdı.

Olay yerinden kaçan şüpheliler, Asayiş Şube Müdürlüğü Motosikletli Polis Timleri ile Keçiören İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yakalanarak gözaltına alındı ve tutuklandı.

"Şüpheliler iştirak iradesiyle hareket etti"

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, şüpheliler hakkındaki iddianamesini tamamladı.

Her iki şüphelinin de suçun işlenişinde ortak hakimiyetleri olduğu ve "müşterek fail" kabul edildiği belirtilen iddianamede, Veysel Keskin'in aracı müştekilerin önüne kırarak durdurduğu, araçtan indikten sonra camı kırmak amacıyla yumruk attığı, ardından oğlu Turgay Keskin'i baltayı alması için yönlendirdiği anlatıldı.

İddianamede, Turgay Keskin'in baltayı alarak müştekilerin bulunduğu araca zarar verdiği, bu sırada babası Veysel Keskin'in engelleyici herhangi bir girişimde bulunmadığına dikkati çekildi.

"Kamera görüntüleri ve deliller birlikte değerlendirildiğinde, şüphelilerin en baştan itibaren iştirak iradesiyle hareket ettikleri, fiillerinin birbirini tamamlayıcı nitelikte olduğu ve suçun işlenişi üzerinde ortak hakimiyet kurdukları anlaşılmıştır." ifadelerine yer verilen iddianamede, baba ve oğlunun "birden fazla kişi ile silahla tehdit" suçunu zincirleme şekilde işledikleri vurgulandı.

İddianamede, Veysel Keskin ve Turgay Keskin'in yedişer yıla kadar hapisle cezalandırılmaları talep edildi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Gazze’deki ABD'li hemşire: İsrail soykırımı Gazze'yi yok ediyor, çocuklar açlıktan ölüyor

2025-08-18 14:32 - Analiz/Röportaj/Dizi/Rapor

Beşiktaş lige galibiyetle başladı

2025-08-18 00:18 - Spor

Muş ve Bitlis, Malazgirt Zaferi'nin 954. yıl dönümüne hazırlanıyor

2025-08-17 12:22 - Kültür Sanat

Van'da astronomi meraklıları meteor yağmurunu izlemek için Alandeşt Yaylası'nda buluştu

2025-08-13 22:42 - Magazin

Mauro Icardi, maçlarda forma giymek için sabırsızlanıyor

2025-08-13 13:42 - Spor

AFAD'dan Balıkesir'deki deprem sonrası çalışmalara ilişkin açıklama

2025-08-15 02:57 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terörsüz Türkiye sürecine katkı veren herkes ismini tarihe yazdıracak

2025-08-14 15:42 - Siyaset

Milli sporcu Ayşe, "kendimi buldum" dediği kick boksta zirveye odaklandı

2025-08-19 11:32 - Spor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terörsüz Türkiye'yi sabırla, cesaretle, samimiyetle inşa ediyoruz

2025-08-13 16:38 - Siyaset

Bakan Fidan'ın Lavrov'la telefon görüşmesi Rus medyasında geniş yer aldı

2025-08-17 07:44 - Özel Haber

İlgili Haberler

Sahil Güvenlik Komutanlığından Türk balıkçı teknesine ateş açılmasıyla ilgili açıklama

21:07 - Gündem

Ankara'da kamu denetiminde yeni yaklaşımların ele alındığı "3. Denetim Şurası" düzenl

21:03 - Gündem

Esenyurt'ta binada yapılan ilaçlama sonrasında fenalaşan 4 kişi hastaneye kaldırıldı

20:53 - Gündem

Tarihi Hasankeyf ilçesinde uçurtmalar hakları ihlal edilen çocuklar için uçuruldu

20:22 - Gündem

İstanbul'da "Taşlar" suç örgütüne yönelik soruşturmada 33 sanığa dava açıldı

20:07 - Gündem

Günün Manşetleri

Sahil Güvenlik Komutanlığından Türk balıkçı teknesine ateş açılmasıyla ilgili açıklama

21:07 - Gündem

Ankara'da kamu denetiminde yeni yaklaşımların ele alındığı "3. Denetim Şurası" düzenl

21:03 - Gündem

Google'dan Türkiye'ye yeni Google Cloud bölgesi kapsamında 2 milyar dolarlık yatırım

20:58 - Ekonomi

Esenyurt'ta binada yapılan ilaçlama sonrasında fenalaşan 4 kişi hastaneye kaldırıldı

20:53 - Gündem

UNICEF: Dünyada 417 milyon çocuk kritik öneme sahip en az iki alanda yoksunluk çekiyor

20:47 - Dünya