Trafik kazasında yatağa bağımlı hale gelen genç için tedavi umudu sürüyor

Ankara'da geçirdiği trafik kazasının ardından yatağa bağımlı hale gelerek uzun tedavi süreçlerinin ardından hayata tutunan 25 yaşındaki Mert Yüksel'in ailesi, fizik tedavi sürecinin devam etmesiyle oğullarının eski günlerine dönmesini bekliyor.

Sağlık - 3 ay önce

Ankara
İki yıl önce trafik kazası geçirdikten sonra uzun süre yoğun bakımda kalan Yüksel, yoğun bakımın ardından solunum cihazı, daha sonrasında ise trakeostomi desteğiyle yaşamını sürdürdü.
Fizik tedavi ve rehabilitasyon süreçleri sayesinde, ağızdan beslenebilecek kadar ilerleme kaydeden Mert'in bakımını üstlenen anne ve babasının hedefi, rehabilitasyon sürecinin kesintisiz devam etmesi.
????
Mert'in geçirdiği kaza ve sonrasında yaşadıklarını anlatan anne Zeynep Yüksel, kazadan önce oğlunun Odyoloji bölümünde 1. sınıf öğrencisi olduğunu belirterek, "Geleceği parlak bir öğrenciydi, zeki ve etrafına neşe saçan hareketli bir çocuktu. İnşallah yeniden o günlerine dönmesini istiyoruz. Hayat dolu bir çocuktu, çok ani oldu." diye konuştu.
Yoğun bakım sürecinden sonra, doktorların Mert'in hayatını solunum cihazına bağlı olarak devam ettireceğini söylediklerini, ancak oğlunun ağızdan beslenmeye başlayacak kadar gelişme kaydettiğini belirten Yüksel, şu ifadeleri kullandı:
"Hepsi Mert'in bakımı ve tedavisi sayesinde, özellikle biz kök hücre tedavisi için çok uğraşıyoruz. Fizik tedavi, kök hücrenin hemen arkasından yoğun fizik tedavi. Bunu söyleyenler doktorlarımız, 'bilincinin açılması yoğun fiziğe bağlı, sürekli bir uyarıcı lazım Mert'e' diye. Eğer tedavisi devam ederse Mert'in yürüyebileceğini de düşünüyoruz, doktorlar da bunu söylüyorlar zaten. Yani ne kadar çok uyarıcı, o kadar çabuk bilinç açılması ve ayağa kalkması demektir."

Yüksel, oğlunun sağlık durumunun kendilerini hem maddi hem de manevi açıdan zorladığını dile getirerek, "İnsan evladı için her şeyi yapar. Biz evimizi sattık, arabamızı sattık, çok şükür 'kirasını ödeyebildiğimiz her ev bizimdir' dedik. Kimseden de ekmek parası istemiyoruz. Tamamen çocuğumuzun tedavisine odaklandık." diye konuştu.
Oğlunun bakımını, temizliğini ve beslenme ihtiyaçlarını tamamen kendisi ve eşi Ali Yüksel'in üstlendiğini anlatan Yüksel, Mert'e çeşitli fiziksel hareketleri de günlük olarak yaptırmaya çalıştıklarını vurguladı.
Yüksel, "Mert'i yatakta yatırarak değil, genelde aktif olarak gününü geçirmesini sağlamaya çalışıyoruz. Çünkü yatakta yatan bir hastanın, hareketsiz yatan bir hastanın vücut bütünlüğünün bozulması çok kolay oluyor." dedi.
Fizik tedavi ve kök hücre tedavisi için Ankara Valiliği onaylı bir kampanyaları olduğunu söyleyen Yüksel, oğullarının tedavi sürecinin devam etmesinin en büyük dilekleri olduğunu ifade etti.
Yüksel, oğlu Mert için kurduğu gelecek hayallerini paylaşarak, şunları kaydetti:
"Evladım 25 yaşına girecek, her anne gibi ben de okulunu bitirsin, evlensin, çoluk çocuğu olsun istiyorum. Ama şu anki hedefimiz sadece onun günlük ihtiyaçlarını karşılayabilecek duruma gelmesi. Ben veya babası, Mert'in hayatında olmazsak nasıl olur düşüncesine kapılmak istemiyorum asla. Çünkü çok şükür inançlı insanlarız, bu bir imtihan ben biliyorum ki Rabbim onun da bir kolaylığını gösterir. Ama tabii ki kendi kendine yetecek duruma gelmesini istiyorum ve bu da tedaviyle mümkün. Yani bu tedaviyi alırsak inanıyorum ki Mert ayağa kalkacak."
Kaynak: AA
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Çorum'da eskiyen kıyafetler ebru desenleriyle yenileniyor

2025-11-26 13:12 - Çevre-Hayat

Galatasaray, İspanyol hakem Jose Maria Sanchez Martinez'i UEFA'ya şikayet etti

2025-12-01 18:02 - Spor

TCMB Başkanı Karahan: Dezenflasyon sağlıklı bir şekilde sürüyor

2025-11-27 00:03 - Ekonomi

Suriyeli muhaliflerin devrimle sonuçlanan Şam yürüyüşü bir yıl önce bugün başlamıştı

2025-11-27 13:12 - Dünya

ULAK Haberleşme, EDEX 2025'te Türkiye'nin milli iletişim teknolojilerini dünyaya tanıtacak

2025-11-27 12:32 - Teknoloji

Sosyal medyada 'buluşma tuzağı' kuran dolandırıcılık çetesi çökertildi

2025-11-26 12:28 - Asayiş

Endonezya'da şiddetli yağışların yol açtığı afetlerde ölenlerin sayısı 604'e yükseldi

2025-12-01 22:42 - Dünya

Helal Expo Uluslararası Ticaret Fuarı'nda Yemen ve Afganistan iş forumları gerçekleştirildi

2025-11-29 17:53 - İslam-Hayat - Ramazan 1447

Milliyetçi İş İnsanı İbrahim Murat Gündüz’den Federasyon Başkanı Ercüment Taşdemir’e Övgü Dolu Tebrik Mesajı

2025-12-01 17:09 - İnsan-Hayat

YTB Başkanı Turus, Azerbaycan Diaspora Komitesi Başkanı Muradov'la görüştü

2025-11-28 19:42 - Dünya

İlgili Haberler

Sağlık çalışanlarının nöbet ücretlerine sınırlama getiren hüküm iptal edildi

16:08 - Sağlık

Kök hücre bağışçısı akademisyen, nakil bekleyen hastaya umut oldu

15:17 - Sağlık

Kurtulamayacağını düşündüğü sanal kumar bağımlılığını Yeşilay ile yendi

13:53 - Sağlık

Dilara'nın lösemiye karşı en büyük gücü meme kanserini yenen annesi

13:52 - Sağlık

Zamanla yarışan doktorlar riskli beyin ameliyatıyla genç hastayı hayata bağladı

12:08 - Sağlık

Günün Manşetleri

İsrail ordusunun Lübnan'a düzenlediği saldırılarda 17 kişi hayatını kaybetti

02:48 - Dünya

British Airways, Orta Doğu'da bazı bölgelere bu ayki uçuşlarını iptal etti

02:17 - Dünya

İsrail ordusunun Lübnan'a düzenlediği saldırılarda 10 kişi hayatını kaybetti

02:02 - Dünya

Erbil'deki ABD Başkonsolosluğu yakınlarında patlama sesi duyuldu

01:37 - Dünya

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde son 16 turu heyecanı 4 maçla başladı

01:27 - Spor