?>

Trafik kazasında konuşma ve yürüme yetisini kaybeden marangoz yeniden hayata tutundu

Muğla'nın Bodrum ilçesinde ağır yaralandığı trafik kazasında konuşma ve yürüme yetisini kaybeden marangoz, bir yıldan fazla süren tedavisinin ardından yeniden konuşmaya, yürümeye ve atölyesinde çalışmaya başladı.

Çevre-Hayat - 2 yıl önce

Muğla

İlçenin Ortakent Mahallesi'nde doğup büyüyen ve çocuk yaşlardan bu yana marangozluk işiyle uğraşan 50 yaşındaki Mehmet Deniz, 2022 Eylül'de Yalıçiftlik Mahallesi'nde kullandığı motosikletin bir otomobille çarpışması sonucu ağır yaralandı.

Kazanın ardından beyin kanaması geçiren, sağ kolu ters dönen konuşup yürüyemeyen Deniz, kaldırıldığı hastanenin yoğun bakım ünitesinde tedavi gördü.

Yaşadığı ağır travmaya rağmen yaşama umudunu hiç kaybetmeyen Bodrumlu marangoz, doktorların ve ailesinin de desteğiyle yaklaşık bir yıllık sürecin ardından yeniden konuşmaya ve yürümeye başladı.

Arkadaşlarıyla birlikte çalıştığı marangoz atölyesinde yeniden işinin başına dönen Deniz, hep yaptığı gibi sıradan marangoz işçiliğinin yanı sıra tamamı ahşap olmak üzere kano, zıpkın, gözlük, tren, tekne gibi farklı türde el işçiliği eserlerini üretmeye devam ediyor.

Deniz'in son eserlerinden Taş Devri çizgi filmindeki meşhur araba, atölyeye gelenler tarafından büyük ilgi görüyor.

"Kazada ölmüş olsaydım şu anda bir yıldan fazladır hayatta değildim"

İki çocuk babası Mehmet Deniz, AA muhabirine, 40 yıldan fazla süredir çok sevdiği marangozluğu yaptığını söyledi.

"Kazada ölmüş olsaydım şu anda bir yıldan fazla süredir hayatta değildim." diyen Deniz, şöyle konuştu:

"Kazadan sonra 15 gün yoğun bakımda, komada yattım. Hiç konuşamıyor ve yürüyemiyordum. Sağlığıma bir yıllık süren tedavilerin ardından kavuşabildim. Hatta doktorlar benden ümidi kesmişler, 'Her şeye hazırlıklı olun.' demişler. Eşim bunu duyunca çok üzülmüş. Doktorların sayesinde yeniden ayaktayım. Şu anda kendimi iyi hissediyorum. Bir daha dünyaya gelsem yine marangoz olurdum." dedi.

"Allah'ım bana ikinci bir hayat verdi." ifadesini kullanan Deniz, sıradışı eserler üretmeyi çok sevdiğini dile getirdi. Deniz, insanları trafikte daha yavaş ve dikkatli araç kullanmaya davet etti.

Mehmet Deniz'in aynı atölyede zaman zaman birlikte çalıştığı çocukluk arkadaşı Erdem Gülteş de arkadaşını çok sevdiğini, Allah'ın onu yeniden kendilerine bağışladığını ifade etti.

Deniz'in çok zor günler geçirdiğini anlatan Gülteş, "Çok şükür çocuklarının, işinin başında. Kendisi sevgi dolu bir insandır. Aile, iş ve arkadaş sevgisi onu yeniden hayata bağladı diye düşünüyorum. Kendisi her gün işinin başında. Ben de ustayım ama o çok daha sabırlı bir usta. Mehmet üretmeyi çok seviyor. Bunu yaptığı sürece hayata hep bağlı kalır." diye konuştu.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Trabzonspor, Antalyaspor'a konuk olacak

2024-01-13 10:38 - Spor

Seçmen listeleri bugün askıdan indirilecek

2024-01-17 10:17 - Gündem

Düzce'de kuvvetli rüzgar ve sağanak etkili oldu

2024-01-10 16:09 - Gündem

Eskişehir'de Porsuk Çayı'nın yüzeyinde buz tabakası oluştu

2024-01-14 10:12 - Çevre-Hayat

Trabzonspor, Samsunspor'u mağlup etti

2024-01-11 22:12 - Spor

Hatayspor, yarın Pendikspor'u konuk edecek

2024-01-12 10:18 - Spor

HSK üyeliği için TBMM Başkanlığına başvuru süreci başladı

2024-01-10 14:57 - Gündem

Enerji verimliliği yüksek ürünler Keban Barajı'nın 1 yıllık elektrik üretimine eş tasarruf sağl

2024-01-12 14:22 - Ekonomi

Beşiktaş'ta gözler Türkiye Kupası'na döndü

2024-01-14 13:32 - Spor

AK Parti'nin 14 Ocak'taki aday tanıtım toplantısı ertelendi

2024-01-12 23:48 - Siyaset

İlgili Haberler

Atatürk'ün Düzce'ye gelişinin 91. yıl dönümünde köy çeşmesinden ayran akıtıldı

14:02 - Çevre-Hayat

Coğrafi işaretli Taşköprü sarımsağının hasadı kavurucu sıcakta yapılıyor

13:38 - Çevre-Hayat

Hollanda'daki "ağaç tünelleri" sürücülere doğanın içinde seyretme ayrıcalığı sunuyor

13:32 - Çevre-Hayat

Tokat'ta Yunus Emre Enstitüsünün yaz okullarına katılan yabancı öğrenciler Türkçe öğreniyor

13:22 - Çevre-Hayat

Kırklareli'nde sağanak yağış, hava sıcaklığını düşürdü

13:18 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

İngiltere, kötü niyetli siber faaliyetleri nedeniyle Rus ajanlara yaptırım kararı aldı

01:03 - Dünya

Dışişleri Bakanı Fidan: Suriye’deki çatışmalar bir an önce sona erdirilmeli

00:47 - Siyaset

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar: Egemen eşitliğimiz kabul edilmeden müzakere sürecine geçilmeyecek

00:38 - Dünya

ABD Başkanı Trump, 'GENIUS' tasarısını imzaladı

00:23 - Dünya

Suriye ordusu, terör örgütü PKK/YPG'ye karşı Halep'in doğusuna sevkiyat yaptı

00:12 - Dünya