Trabzonspor'un Belçikalı oyuncusu Meunier, transfer sürecini anlattı

Trabzonspor'un ara transferde kadrosuna kattığı Belçikalı sağ bek oyuncusu Thomas Meunier, bordo-mavili takıma transfer sürecinde teknik direktör Abdullah Avcı ile görüşme yaptıktan sonra karar vermesinin 5 dakikada bile sürmediğini söyledi.

Spor - 2 yıl önce

Trabzon
Meunier, Yukatel Adana Demirspor maçı hazırlıklarını sürdüren bordo-mavili takımın antrenmanı öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
Ziraat Türkiye Kupası'nda Gençlerbirliği, Trendyol Süper Lig'de Atakaş Hatayspor ve Pendikspor maçlarında 3 asist yapan 32 yaşındaki sağ bek, takıma katkı sağladığı için çok mutlu olduğunu belirterek, "Ben her zaman kendimden beklentilerimi yüksek tutup, omzuma bu yükü yüklerim. Direkt olarak gol ya da asist katkısı beklemiyordum ancak her zaman en iyi performansı sergileyip takımıma yardımcı olmayı hayal ediyordum. Bunun gol ve asistlerle sonuçlanması tabii ki ayrıca mutlu ediyor." dedi.
Meunier, bu başarısında takım arkadaşlarının da payının olduğunu anlatarak, şöyle devam etti:
"Takımınıza böyle katkılar sunduğunuzda bunun tek sorumlusu ya da tek başarılısı siz olmuyorsunuz, takım arkadaşlarım da bu performansımda çok büyük pay sahibidir. Çok iyi takım arkadaşlarımın olduğunu ve onlardan katkı aldığımı söylemeliyim. Takım arkadaşlarımın nerede ne yapmaları gerektiğini bilip, uyguladığını görüyorsunuz. Onların hakkını vermem gerekiyor. Örneğin Pendikspor maçında attığımız ikinci golde zaten tüm arkadaşlarımızın bütün hareketlenmelerine baktığınızda koşuları ve diğer tüm detayları bilinçli olarak yaptığını görebiliyorsunuz. Burada övülmesi gereken bir şey varsa o da adanmışlık ve disiplindir. Kendi başarımı da takım arkadaşlarımın başarısı olarak görüyorum."
Futbol hayatında daha önce hücumda görev yaptığını dile getiren Belçikalı oyuncu, "İçten içe içimde bir santrfor oyuncusu var. Ben aslında 24 yaşıma kadar bu şekilde oynamıştım. Hücumda her zaman olan bir oyuncuydum. 24 yaşımda Belçika'da oynarken hocam beni bir anda daha geride kullanmaya karar vermişti. Onlara da teşekkür ediyorum. Bu şekilde daha iyi katkı sağlayabileceğimi düşünmüşlerdi, o süreçlerde çok istemiyordum ama sonradan bu değişiklik sayesinde hem PSG'de hem Dortmund'da hem de Belçika Milli Takımı'nda oynadım. Şu anda da Trabzonspor'dayım. Mevkimi değiştirdikten sonra yeteneklerimi daha iyi kullanmaya başladım." diye konuştu.
- "Neleri iyi yapabildiğimizin farkındayız. Bunu devam ettirmek istiyoruz"
Meunier, transferinden önce teknik direktör Abdullah Avcı ile bir görüşme yaptığını belirterek, şunları kaydetti:
"Buraya gelmeden önce hocamızla görüşme yaptık. O görüşmeden sonra bu kararı almam 5 dakika bile sürmedi. Takımın neleri başardığını ve başarabileceğini gayet öz güvenli şekilde bana aktardıktan sonra çok düşünmeme gerek kalmadı. Hırsı ve hırslı olan insanları seven biriyim. Hocamızla konuşurken Süper Lig üçüncüsü olacağımızı ve Türkiye Kupası'nı kazanacağımızı konuştuk. 'Çabalayacağız' gibi kelimeler kullanmadan hemen 'Kazanacağız' dedi ve bu da beni çok etkiledi. Öz güven ve hırs beni çok etkiler. Neleri iyi yapabildiğimizin farkındayız. Bunu devam ettirmek istiyoruz. Türkiye Ligi'nin gerçekten hak ettiği değeri görmediğini söyleyebilirim. Büyük liglerde de oynadım, o liglerin dışında kalan Türkiye, Yunanistan ve Belçika'nın da ne kadar iyi olduğunu hepimiz görüyoruz. Ne kadar yetenekli oyuncular çıktığını da görebiliyorsunuz."
Belçikalı oyuncu, takıma adaptasyon süreciyle ilgili şu değerlendirmede bulundu:
"Takımda yabancı arkadaşlarımız var. Onlarla Fransızca, Almanca, İngilizce ve Felemenkçe dilleriyle konuşup anlaşabiliyoruz. Türk oyuncularımızla da İngilizce sayesinde her konuda anlaşabiliyoruz. Burada herkes iyi hissetmemize odaklanmış durumda. Türkçe de öğrenerek entegrasyonumu hızlandırıp daha iyi adapte olmak istiyorum. Gittiğim her ülkenin dilini öğrenmeye çalışıp, kendimi oranın bir parçasıymış gibi hissetmek isteyen bir insanım. Türkçe dersleri almamın da bu süreci hızlandırdığını söyleyebilirim. Ayrıca buraya geldikten sonra beklentimden çok daha iyi bir şehir ve kulüp gördüğümü ifade edebilirim. Batı şehirleri gibi. Hem modern hem de herkes yardımcı olmaya çalışıyor. Antrenman tesisleri ve genel tesis yapısı başta olmak üzere her şey çok iyi durumda. Böyle şartları bazen Dortmund'da bile görmüyorsunuz. Buraya geldiğimde her şeyin hazır olduğunu gördüm. Bana birisi bu anlamda soru sorsa aynen bu şekilde söylerdim."
Bayern Münih gibi bir takımın olduğu Bundesliga'da başarılı olmaya çalışan Dortmund kulübünün işinin zor olduğunu ifade eden Meunier, "Dortmund'da başarılı olmak çok kolay değil. Bayern Münih gibi bir takım var. Onların gölgesinde başarılı olmaya çalışıyorsunuz. Bazen istediğiniz gibi gitmiyor. Dortmund ile beraber çok iyi takımlar kursak da işlerin iyi gitmediği zamanlar oldu." dedi.
Meunier, Dortmund'da geçirdiği yılları "Gayet güzel zamanlardı." ifadesiyle anlatarak, "Her zaman hatırımda kalacaklar. Bizim mesleğimizde işler bazen beklediğiniz gibi gitmeyebiliyor. Bütün kararları doğru alsanız bile gitmeyeceği zaman gitmez. Aslında Dortmund'da olan da buydu. Yine de tekrardan söylemem gerekirse o günleri ve taraftarları her zaman hatırlayacağım." diye konuştu.

- Taraftara davet

Meunier, bordo-mavili takımın taraftarlarının tutkulu olduğuna işaret ederek, sözlerine şöyle tamamladı:
"Buraya geldiğim ilk günden itibaren bana bunu hissettirdiler. Taraftarlarımızın ne kadar tutkulu ve destek verdiklerinde neler yapabildiklerini takım arkadaşlarım da bana anlattı. Durağanı çok seven birisi değilim, bizimle beraber taraftarlarımızın da o anları yaşadığını görebilmek benim adıma çok önemli. Ben de tutkulu bir insanım. Taraftarları da öyle görmek beni mutlu eder. Dolu stadyum en büyük beklentimdir. Umarım pazar günü stadyum dolacaktır. Biz de onları hissederek maçı yaşayıp kazanacağız. Benim futbolcu olma sebeplerimden bir tanesi de budur. Sahada o enerjiyi almak istiyorum. Geriye dönük birçok görüntü ve maçları izledim. Kupa maçlarında, şampiyonluk zamanlarında ve önemli maçlarda taraftarlarımızın inanılmaz bir atmosfer oluşturduğunu biliyorum. Umarım pazar günü de bunlardan biri olur."
Kaynak: AA
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Yaban keçileri aç kalmasın diye dağlık alana atla yem taşıdılar

2024-02-20 11:57 - Gündem

Tunuslu avukatlar, İsrailli yetkililer hakkında UCM'ye suç duyurusunda bulundu

2024-02-19 00:43 - Dünya

Sarıyer'de İETT otobüsüne çarpan çöp kamyonundaki 3 kişi yaralandı

2024-02-19 12:43 - Asayiş

Türkiye ile Arnavutluk arasında medya ve iletişim alanlarında işbirliği mutabakatı imzalandı

2024-02-20 21:58 - Medya

Vanlı çift kışın yalnız kaldıkları mahalleyi hayvanları için terk etmiyor

2024-02-19 12:58 - Çevre-Hayat

Savunma Sanayii Başkanı Görgün: KAAN'ın ilk uçuşu çok büyük bir motivasyon

2024-02-22 12:08 - Teknoloji

MHP yerel seçimler için aday listelerini Yüksek Seçim Kuruluna sundu

2024-02-19 16:43 - Siyaset

ABD Savunma Bakanlığı, askeri alanda yapay zeka stratejilerine ilişkin sempozyum düzenledi

2024-02-22 13:58 - Dünya

İsrail ordusu, 7 Ekim'den bu yana 31 binden fazla hava saldırısı düzenlediğini açıkladı

2024-02-19 19:38 - Dünya

Trabzonspor'un Belçikalı oyuncusu Meunier, transfer sürecini anlattı

2024-02-22 16:07 - Spor

İlgili Haberler

THF Mobil Uygulaması tanıtıldı

20:57 - Spor

Lionel Messi'den hayatını kaybeden babası için duygusal veda mesajı

20:38 - Spor

Fenerbahçe, Romelu Lukaku'yu kadrosuna kattı

20:02 - Spor

Dusan Vlahovic, Beşiktaş yolunda

19:13 - Spor

Beşiktaş, Dusan Vlahovic'in transferi için görüşmelere başlandığını açıkladı

19:02 - Spor

Günün Manşetleri

İran ordusu: Füze ve İHA kapasitemizin yüzde 75'ten fazlası henüz kullanılmadı

21:08 - Dünya

ABD Başkanı Trump'a Truth Social paylaşımlarına erişim hizmeti satışı nedeniyle dava açıldı

21:03 - Ekonomi

Adana'da sahipsiz kediyi öldüren köpeği ağızlıksız gezdiren kadına para cezası uygulandı

20:58 - Gündem

Giresun'da debisi yükselen derede akıntıya kapılan ailenin üyelerinden 2'si ölü bulundu

20:53 - Gündem

İsrail Savunma Bakanı, Lübnan, Suriye ve Gazze’de işgal ettikleri bölgelerden çekilmeyeceklerini söy

20:37 - Dünya