Trabzonspor'un yeni forması sosyal medyaya damga vurdu

Forma tanıtımlarını gerçekleştiren Beşiktaş, Fenerbahçe ve Trabzonspor'un lansman filmlerinin sosyal medyada bulduğu yankının analizine göre, en fazla ilgi bordo-mavili takımın formasına gösterildi.

Medya - 7 yıl önce

İstanbul

Trabzonspor'un yeni sezon formalarına sosyal medyada yoğun ilgi gösterildi.
Sosyal CRM ve veri analizi şirketi Adbaint ile The Brand Age Dergisi, 17-21 Temmuz aralığını baz alarak hazırladığı raporda forma tanıtımlarını gerçekleştiren Beşiktaş, Fenerbahçe ve Trabzonspor'un lansman filmlerinin sosyal medyada bulduğu yankıyı analiz etti.
Söz konusu kulüpler hazırladıkları filmler eşliğinde formalarını görücüye çıkarırken, Beşiktaş #bizimyolumuzbaşka diyerek Beşiktaşlılık değerlerini vurguladı, Fenerbahçe tribünlerinin emektar taraftarı İhsan (Güngörenler) Teyze ve kaptan Emre Belözoğlu'nu kamera karşısına geçirdi. Trabzonspor ise çocukluktan gelen takım aşkını yerel değerlerle birleştirirken, hazırlanan tanıtım videosu sadece Türkiye'de değil, yurt dışında da ilgi gördü. İspanyol yıldız Gerard Pique ve Barcelona, Twitter hesaplarından Trabzonspor'un tanıtım filmini paylaşarak beğeni ve övgülerini dile getirdi.
Macron'un sponsor olduğu keşan motifli formanın tanıtım filmine ait potansiyel görüntülenme sayısı, taraftar sayısı daha çok olan Beşiktaş ve Fenerbahçe'nin filmlerini açık ara farkla geride bırakarak 851 milyonun üzerine çıktı.
Trabzonspor'un tanıtım filmi 851 milyondan fazla kez görüntülenirken, Beşiktaş'ın reklamı 37 milyon, Fenerbahçe'nin ise 16 milyonda kaldı. Bordo-mavili takımın filmi yüzde 89 konuşma hacmine ulaşırken, Fenerbahçe'nin yüzde 6, Beşiktaş'ın da yüzde 5 oldu.
Reklam filmi hakkında en çok olumlu yorum alan kulüp yüzde 41 ile Trabzonspor olurken, Fenerbahçe yüzde 32 ile ikinci, Beşiktaş ise yüzde 29 ile üçüncü sırada yer aldı.
Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Tandırlar ve döşemeler Keykubadiye Sarayı'na ışık tutacak

2019-08-06 15:47 - Kültür Sanat

Otomobillerin çarptığı 3 safkan Arap atı telef oldu

2019-08-05 03:17 - Gündem

Salda Gölü ve çevresinde koruma amaçlı ahşap bariyer sistemi kuruldu

2019-08-03 19:47 - Gündem

Milli Muharip Uçağına F-35 füzesi

2019-08-03 16:54 - Ekonomi

Netanyahu’dan Johnson’a 'İran’a karşı sert tavır' çağrısı

2019-08-04 10:27 - Dünya

Doğal navigasyonlu "insansız forklift"in prototipi hazır

2019-08-02 16:47 - Teknoloji

İsrail’in Türkiye’ye F-35 satışını engelleme çabası ortaya çıktı

2019-08-01 23:53 - Genel

'İhracat milli motivasyondur'

2019-08-02 19:29 - Ekonomi

Kutsal topraklarda 17 Türk hacı adayı vefat etti

2019-08-04 14:24 - Genel

İçişleri Bakanı Soylu Sınır Güvenlik Toplantısı'na katıldı

2019-08-04 15:17 - Siyaset

İlgili Haberler

İsrail basını: CENTCOM Komutanı Cooper, Gazze'de ateşkes için 15 maddelik plana bağlı olduklarını söyledi

00:13 - Medya

"11.⁠ ⁠Anadolu Medya Ödülleri" sahiplerini buldu

21:48 - Medya

Spotify, yapay zekayla oluşturulan sanatçı profillerini etiketlemeye başlayacak

19:23 - Medya

Yunan Kathimerini gazetesi: Mekke Anlaşması Yunanistan'ın bölgesel planlarına zarar veriyor

18:02 - Medya

İsrail basını: 'Bölgesel savunma birimleri', ordu içinde bağımsız bir güç gibi hareket ediyor

23:57 - Medya

Günün Manşetleri

İstanbul'da geçen ay 23 bin 97 ton karpuz satıldı

11:58 - Ekonomi

Ulaştırma alanındaki yatırım projelerine 6 ayda 41,5 milyar harcandı

11:53 - Ekonomi

Orman yangınlarıyla mücadelede "mangal kültürü"nün değişmesi gerektiği değerlendirmesi

11:48 - Gündem

CANLI-TBMM Başkanı Kurtulmuş, AA Editör Masası'nın konuğu

11:37 - Gündem

Küresel havacılık ekosisteminin ekonomiye katkısı 4,1 trilyon dolara ulaştı

11:33 - Ekonomi