?>

Trabzon'dan Muş'a gelen fotoğraf tutkunları ters laleleri görüntüledi

Trabzon'dan Muş'a gelen fotoğraf tutkunları, 1800 rakımlı Karaağaç beldesindeki dağlık alanda yetişen ve endemik tür olan ters laleleri görüntüledi.

Çevre-Hayat - 5 ay önce

Trabzon'dan kentte gelen 94 kişilik grup, ters laleleri görüntüleyebilmek için 1800 rakımlı bölgeye tırmandı.

Gruptakiler, 2 saatlik zorlu tırmanışın ardından ulaştıkları bölgede, lalelerin oluşturduğu eşsiz manzarayı fotoğraf karelerine yansıttı.

Trabzon Fotoğraf ve Dağcılık Kulübü Başkanı Abdullah Tosun, ekip olarak dağlarda ve ovalarda fotoğraf çektiklerini belirtti.

Fotoğraf çekmek için dünyanın her yerine gittiklerini ifade eden Tosun, şunları kaydetti:

"Fotoğraf çekmeyi seven yaklaşık 400 kişilik grubumuz var. 2 yıl önce yine ters laleleri görüntülemek için gelmiştik. Bugün de 94 kişilik bir ekiple Muş'a geldik. Buraya ilk defa gelen ekip arkadaşlarımız paylaştığımız fotoğraflardan ve çıkan haberlerden dolayı ters laleleri görmek istedi. Bölgemizde de birçok endemik bitki var ama ters lale gibisi yok. Dağa tırmanışlarımız zorlu geçti ama doğa sevgisi bazı güçlükleri aşmamızı sağlıyor. Her zaman gelmeyi istiyorum. Memleketin toprağını, çiçeklerini ve insanlarını seviyoruz."

Doğayı görüntülemenin eşsiz bir deneyim olduğunu dile getiren Tosun, "Yoğun iş temposundan sonra doğaya çıkan insanlar, psikolojik olarak kendilerine geliyorlar. Muş'ta doğaya, tarihe ve sanata çok büyük değer veriliyor. Biz de bu değerleri fotoğraf karelerine yansıtmaya çalışıyoruz." dedi.

Trabzon Fotoğraf ve Dağcılık Kulübü İkinci Başkanı Murat Albayrak ise "Her hafta gezilerimiz oluyor. Kulübümüz kurulduğundan beri ilk defa bu kadar kalabalık bir gezi yapıyoruz. Ters laleleri, tatil zamanımıza denk geldiği için görüntüleme şansı bulduk. Kentin tarihi yerlerini de gezmeye çalışacağız." diye konuştu.

Muş Fotoğrafçılar Derneği Başkanı Kenan Demir de Trabzon'dan gelen fotoğraf tutkunlarının, Muş'un tarihini, kültürünü ve doğal güzelliklerini görüntülediğini belirtti.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Tuzla Deri Organize Sanayi Bölgesi'ndeki depolama tankında patlama

2025-04-24 19:32 - Asayiş

Online Oynamanın Avantajları ve Riskleri

2025-04-23 18:04 - İnsan&Hayat

Online Sorumlu Oyun: Nasıl Güvende Kalırsınız?

2025-04-23 18:02 - İnsan&Hayat

Süper Lig'e yükselen Trabzonspor Basketbol Takımı'nda hedef Avrupa

2025-04-25 12:53 - Spor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Pakistan ile hemen her konuda tam uyum içinde hareket ettiğimizi görmekten memnuniyet duyuyoruz

2025-04-22 22:36 - Siyaset

Ticaret Bakanı Bolat'ın Japonya ziyareti yeni işbirliği kapıları açacak

2025-04-22 08:57 - Ekonomi

İstanbul'da 6,2 büyüklüğündeki depremin ardından 184 artçı sarsıntı kaydedildi

2025-04-24 00:03 - Gündem

Bakan Bolat: Türkiye-Japonya Ekonomik Ortaklık Anlaşması müzakere aşamasındadır

2025-04-24 10:53 - Ekonomi

İstanbul'un turistik mekanları 7 milyonu aşkın laleyle süslendi

2025-04-20 17:18 - Çevre-Hayat

Trump'la ilişkilendirilen Amerikalı Kardinal Burke'ün ismi, Papalık seçimlerinde yeniden g

2025-04-23 11:33 - Dünya

İlgili Haberler

Afyonkarahisar'da 45 yıllık demirci ustasına "Yılın Ahisi" ödülü verildi

19:43 - Çevre-Hayat

Duhok’taki üzüm yetiştiricileri yüzden fazla çeşit üzümle sofraları tatlandırıyor

16:37 - Çevre-Hayat

Türk simidi ve çayı, "Anadoludakiler" projesiyle Times Meydanı'na taşındı

14:48 - Çevre-Hayat

Kızı için mutfağa giren anne açtığı restoran ve markette glütensiz lezzetler tattırıyor

13:48 - Çevre-Hayat

Yeşilay ile bağımlılıktan kurtularak hayatında yeni sayfa açtı

13:08 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Venezuela'da 6,2 büyüklüğünde deprem

02:53 - Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'nin başkenti Washington'a geldi

02:37 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'nin New York şehrinden ayrıldı

01:42 - Gündem

İsrail Başbakanı Netanyahu, Filistin Devleti'ni tanıyan Batılı ülkeleri hedef aldı

01:07 - Dünya

UEFA Avrupa Ligi'nin ilk haftası 9 maçla başladı

00:23 - Spor