?>

Trabzon'da vatandaşların oylamada tercihi 'Van'da çığ felaketi' oldu

Trabzon'da çeşitli meslek gruplarındaki vatandaşlar, Anadolu Ajansınca düzenlenen "Yılın Fotoğrafları" oylamasına katılarak, oy kullandı.

Gündem - 5 yıl önce

Trabzon

Ortahisar ilçesindeki 15 Temmuz Şehitler ve Hürriyet Parkı'nda, AA foto muhabirlerinin yurt içi ve yurt dışında çektiği fotoğrafları tek tek inceleyen vatandaşlar, "haber", "yaşam" ve "spor" kategorilerindeki fotoğraflara oy verdi.

Üniversite öğrencisi Mehmet Akyol, haber kategorisinde Özkan Bilgin'in "Van'da çığ felaketi" ve Doğukan Keskinkılıç'ın "Koronavirüs yasaklarında polislerin ilk iftarı", spor kategorisinde Hüseyin Yıldız'ın "Buz tutan gölde futbol" ve yaşam kategorisinde de Muhammed Said'in "Ateşkesin gölgesinde uçurtma etkinliği" fotoğraflarına oy verdi.

Akyol, yarışma için emeği geçenleri tebrik ederek, içerisinde asker ve polislerin bulunduğu karelerin kendisini etkilediğini söyledi.

Esnaf Onur Keleş ise yaşam kategorisinde Muhammed Said'in "Muhammed bebeğin mutluluğu", haber kategorisinde "Özkan Bilgin'in "Van'da çığ felaketi" ve spor kategorisinde de Salih Zeki Fazlıoğlu'nun "Hamilton'un zaferi" fotoğraflarını oyladı.

Fotoğrafların birbirinden güzel olduğunu ifade eden Keleş, Van'daki çığ felaketinin ardından şehit olan arkadaşının yeleğini alarak gözyaşlarına hakim olamayan asker ile doğuştan bacak ve kolları olmayan Suriyeli Muhammed bebeğin fotoğraflarından etkilendiğini belirtti.

Doktor Reha Türk ise yaşam kategorisinde Özkan Bilgin'in Van'ın Başkale ilçesinde çektiği "Sofranın sürpriz konuğu", spor kategorisinde de Fecri Barlık'ın "Lastiklerden voleybol sahası" fotoğraflarını oyladı.

Haber kategorisinde ise Abdullah Coşkun'un, Konya'daki koronavirüs hastalarına bakan bir sağlık çalışanının uzun süredir yüzünde takılı bulunan koruyucu gözlüğünün buğulandığı anı gösteren fotoğraf karesini seçen Türk, fotoğrafların hepsinin birbirinden kıymetli olduğunu belirterek, "Hepsinin içinde taşıdığı çok güzel mesajlar vardı hem de görsel anlamda güzeldi. İnşallah güzel kararlar vermişimdir. Ben de sonuçları heyecanla bekleyeceğim." dedi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Filiz Gıda'nın sahibi Barilla, Rusya'da değirmen ve fabrika açıyor

2020-12-02 10:13 - Özel Haber

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından kadına şiddete karşı farkındalık için yeni film serisi

2020-12-05 17:46 - Gündem

Türk tangolarının unutulmaz yorumcusu: Şecaattin Tanyerli

2020-12-01 16:21 - Kültür Sanat

Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Cihan Yavuz'un da aralarında bulunduğu 4 kişi tutuklandı

2020-12-02 20:41 - Gündem

SİBERAY'dan "oltalama" yoluyla aşı dolandırıcılığı uyarısı

2020-12-07 16:41 - Teknoloji

Esed rejimi 9 ayda 4 bin 200 ateşkes ihlali gerçekleştirdi

2020-12-07 18:11 - Dünya

MHP Genel Başkanı Bahçeli, Zillet ittifakının cumhurbaşkanı adayının Kılıçdaroğlu olduğu anlaşıldı

2020-12-07 23:26 - Siyaset

İlk Milli Helikopter Motoru TEİ-TS1400 test edildi

2020-12-06 07:56 - Teknoloji

Trabzon'da vatandaşların oylamada tercihi 'Van'da çığ felaketi' oldu

2020-12-08 13:26 - Gündem

TRT World Forum 2020'de 'Büyük Güçlerin Balkanlar'daki Rekabeti' ele alındı

2020-12-02 20:36 - Dünya

İlgili Haberler

Meclis'ten "Sıfır Atık" Projesi'ne tam destek

11:58 - Gündem

TBMM yeni yasama yılına 5G hızında internetle girecek

11:33 - Gündem

Beykoz'da ormanlık alandaki yangına itfaiye ekipleri müdahale ediyor

00:28 - Gündem

Filistin’e destek için farklı şehirlerde etkinlikler düzenlendi

00:22 - Gündem

Kocaeli'de nefes borusuna hünnap kaçan kişi, Heimlich manevrasıyla kurtarıldı

21:22 - Gündem

Günün Manşetleri

Galatasaray-Liverpool maçını Fransız hakem Turpin yönetecek

13:08 - Spor

İran'a BM yaptırımları yeniden devreye girdi

12:58 - Dünya

Kahvede kendi markasını oluşturan genç girişimci, yurt dışına açılmayı hedefliyor

12:18 - Ekonomi

Vietnam'da yaklaşan Bualoi Tayfunu nedeniyle binlerce kişi tahliye hazırlıkları yapıyor

12:13 - Dünya

İsrail’in Gazze’ye son saldırılarında en az 30 Filistinli öldü

12:08 - Dünya