?>

Trabzon'da vatandaşların oylamada tercihi 'Van'da çığ felaketi' oldu

Trabzon'da çeşitli meslek gruplarındaki vatandaşlar, Anadolu Ajansınca düzenlenen "Yılın Fotoğrafları" oylamasına katılarak, oy kullandı.

Gündem - 5 yıl önce

Trabzon

Ortahisar ilçesindeki 15 Temmuz Şehitler ve Hürriyet Parkı'nda, AA foto muhabirlerinin yurt içi ve yurt dışında çektiği fotoğrafları tek tek inceleyen vatandaşlar, "haber", "yaşam" ve "spor" kategorilerindeki fotoğraflara oy verdi.

Üniversite öğrencisi Mehmet Akyol, haber kategorisinde Özkan Bilgin'in "Van'da çığ felaketi" ve Doğukan Keskinkılıç'ın "Koronavirüs yasaklarında polislerin ilk iftarı", spor kategorisinde Hüseyin Yıldız'ın "Buz tutan gölde futbol" ve yaşam kategorisinde de Muhammed Said'in "Ateşkesin gölgesinde uçurtma etkinliği" fotoğraflarına oy verdi.

Akyol, yarışma için emeği geçenleri tebrik ederek, içerisinde asker ve polislerin bulunduğu karelerin kendisini etkilediğini söyledi.

Esnaf Onur Keleş ise yaşam kategorisinde Muhammed Said'in "Muhammed bebeğin mutluluğu", haber kategorisinde "Özkan Bilgin'in "Van'da çığ felaketi" ve spor kategorisinde de Salih Zeki Fazlıoğlu'nun "Hamilton'un zaferi" fotoğraflarını oyladı.

Fotoğrafların birbirinden güzel olduğunu ifade eden Keleş, Van'daki çığ felaketinin ardından şehit olan arkadaşının yeleğini alarak gözyaşlarına hakim olamayan asker ile doğuştan bacak ve kolları olmayan Suriyeli Muhammed bebeğin fotoğraflarından etkilendiğini belirtti.

Doktor Reha Türk ise yaşam kategorisinde Özkan Bilgin'in Van'ın Başkale ilçesinde çektiği "Sofranın sürpriz konuğu", spor kategorisinde de Fecri Barlık'ın "Lastiklerden voleybol sahası" fotoğraflarını oyladı.

Haber kategorisinde ise Abdullah Coşkun'un, Konya'daki koronavirüs hastalarına bakan bir sağlık çalışanının uzun süredir yüzünde takılı bulunan koruyucu gözlüğünün buğulandığı anı gösteren fotoğraf karesini seçen Türk, fotoğrafların hepsinin birbirinden kıymetli olduğunu belirterek, "Hepsinin içinde taşıdığı çok güzel mesajlar vardı hem de görsel anlamda güzeldi. İnşallah güzel kararlar vermişimdir. Ben de sonuçları heyecanla bekleyeceğim." dedi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Trabzonspor salgın sürecinde ilki hedefliyor

2020-12-03 15:19 - Spor

Medipol Başakşehir PSG deplasmanında

2020-12-07 12:56 - Spor

Marmara Bölgesi'nde çok bulutlu hava bekleniyor

2020-12-02 13:01 - Gündem

Kolluk kuvvetlerinin sıcak yüzü fotoğraf karelerine yansıdı

2020-12-05 16:16 - Gündem

'e-Duruşma' 30 ilde 260 mahkemede uygulamaya geçti

2020-12-08 02:03 - Siyaset

Ambulans uçakla Samsun'a getirilen Afgan doktor Türkiye'ye minnettar

2020-12-04 14:51 - Sağlık

Fenerbahçe deplasmanda kaybetmiyor

2020-12-07 00:41 - Spor

Terör örgütü PKK'da tepeden tırnağa korku ve panik havası hakim

2020-12-06 16:31 - Gündem

ABD Genelkurmay Başkanı Milley'den virüslerin biyolojik silah olarak kullanılabileceği uyarısı

2020-12-03 00:51 - Dünya

Türkiye'nin ilk yerli metro seti Kocaeli Metrosu için Ankara'da üretilecek

2020-12-04 15:53 - Ekonomi

İlgili Haberler

Sıcak hava yurt genelinde etkisini sürdürüyor

17:17 - Gündem

Marmara Denizi'nde Kınalıada açıklarında bir teknede yangın çıktı

16:57 - Gündem

Kapadokya'da sıcak hava balon turlarına rüzgar molası

16:42 - Gündem

Çeşme'de 7 saatlik su kesintileri bu gece başlıyor

16:37 - Gündem

Gaziantep ve çevre illerde sıcak hava etkisini sürdürüyor

15:58 - Gündem

Günün Manşetleri

ABD Başkanı Trump'tan "Gazze'de ateşkes" açıklaması

17:58 - Dünya

ASELSAN'ın AR-GE yatırımları artıyor

17:47 - Ekonomi

Çiftçilere yaklaşık 827 milyon lira tarımsal destekleme ödemesi yapılacak

17:27 - Ekonomi

Sıcak hava yurt genelinde etkisini sürdürüyor

17:17 - Gündem

Bakan Tunç: Türkiye dünyanın en güçlü ülkeleri olma yolunda hızla ilerleyecek

17:03 - Siyaset