TOLUN mühimmat ailesinin yeni üyeleri sahaya çıktı

Bayraktar AKINCI Taarruzi İnsansız Hava Aracı (TİHA), ASELSAN tarafından geliştirilen TOLUN mühimmat ailesinin yeni üyeleriyle hedeflerini tam isabetle vurdu.

Teknoloji - 7 ay önce

Ankara
Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Bayraktar AKINCI'nın TOLUN mühimmatlarıyla yaptığı yeni atış testine ilişkin NSosyal hesabından paylaşımda bulundu.
Bayraktar AKINCI testte, Yaklaşma Sensörlü Parçacık Etkili TOLUN-F ve Sert Hedef Tapalı Sığınak Delici TOLUN mühimmatlarıyla hedefleri başarıyla vurdu.
????
ASELSAN Genel Müdürü Ahmet Akyol da paylaşımında, "İki milli güç, yeni yeteneklerle sahnede. Boşuna saklama, saklanma... Bayraktar AKINCI ve ASELSAN TOLUN. Yeni geliştirdiğimiz milli sert hedef tapalı sığınak delici TOLUN, yaklaşım sensörlü parçacık etkili TOLUN F: Çoklu hedeflerde ve geniş alanda yüksek etki... Hava platformlarımızın gücüne güç katmaya devam edeceğiz." ifadesini kullandı.
Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün de teste ilişkin şunları kaydetti:
"Yeni kabiliyetler sahada kendini gösteriyor. Bayraktar AKINCI TİHA ile gerçekleştirilen atış testlerinde; yaklaşım sensörlü parçacık etkili ASELSAN TOLUN-F, sığınak delici milli sert hedef tapalı ASELSAN TOLUN tek sortide hedeflerini tam isabetle vurdu. Bu başarılı atışlar ASELSAN'ın geliştirdiği mühimmat teknolojilerinin, Baykar platformlarıyla ne kadar uyumlu ve etkin çalıştığını bir kez daha ortaya koydu. Milli çözümlerle hava gücümüzü adım adım daha ileriye taşıyoruz. Emeği geçen ASELSAN ve Baykar ekiplerini gönülden tebrik ediyorum."
TOLUN, F-16'dan uzun menzil test atışında da 100 kilometrenin üzerinde rekor menzile ulaşarak hedefini hassas şekilde vurmuştu.
ASELSAN TOLUN, modern hava harekatlarında uçak başına düşen hedef sayısını artırmak ve stratejik tesisleri yüksek hassasiyetle vurmak için tasarlanmış bir mühimmat ailesi olarak oluşturuldu. Mühimmat ailesi, farklı harp sahası ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde çeşitlendirildi.
Kaynak: AA
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Satrançta hedef "2 milyon" lisanslı sporcu

2025-12-21 12:58 - Spor

İbrahim Murat Gündüz’den İstanbul’dan Dünyaya Mesaj: Army of Fighters 5’te Son Söz Bu Gece

2025-12-26 16:51 - İnsan-Hayat

Birleştirilmiş sınıflı köy okulundan çok sayıda doktor, avukat, öğretmen ve mühendis çıktı

2025-12-22 13:08 - Çevre-Hayat

Göllü Dağ'daki Geç Hitit Antik Kenti, Tabal Krallığı'nın izlerini taşıyor

2025-12-27 13:26 - Kültür Sanat

Yıllarca hafız yetiştiren 75 yaşındaki Osman hoca gençlerle yan yana ezber tazeliyor

2025-12-26 12:32 - İslam-Hayat - Safer 1448

Gençlerbirliği'nin vazgeçilmezi Goutas

2025-12-24 11:47 - Spor

Finansal piyasalarda 2025 böyle geçti

2025-12-27 11:27 - Ekonomi

Avusturya'nın başkenti Viyana'da Gazze için kermes düzenlendi

2025-12-26 00:07 - Dünya

Isparta'da silah sanayi öğrencileri havalı silah mühimmatlarına karşı balistik yelek geliştirdi

2025-12-27 14:48 - Teknoloji

Enerjide 2025 böyle geçti

2025-12-27 11:42 - Ekonomi

İlgili Haberler

Türkiye'nin Arktik seferine katılan yabancı bilim insanları iklimi, kuşları ve mikroplastikleri araştırdı

13:09 - Teknoloji

Nvidia'dan 500 milyar dolarlık yapay zeka sermayesi için finans kuruluşlarıyla işbirliği

08:32 - Teknoloji

Manisa'da geliştirilen yapay zeka destekli makine, ayakkabı üretimini 10 kat artırdı

19:27 - Teknoloji

TEKNOFEST 2026 yarışma takvimi açıklandı

18:02 - Teknoloji

Avustralya'da yapay zeka, kullanıcısını spor dersine kaydetmek için başka birini listeden sildi

17:03 - Teknoloji

Günün Manşetleri

ABD Başkanı Trump, müzakereler konusunda İran'a güvenmediğini söyledi

06:08 - Dünya

Libya Ulusal Birlik Hükümeti Başbakanı Dibeybe: "Petrol tesislerine saldırılar karşılıksız kalm

04:52 - Dünya

Yemen'deki Husiler, Marib ve Muha kentlerindeki askeri noktaları vurduğunu iddia etti

03:32 - Dünya

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev Zengezur Koridoru'nu değerlendirdi

01:08 - Dünya

TBMM'nin tatile girmesine ilişkin karar Resmi Gazete'de

00:27 - Siyaset