TOKİ'nin açık satış kampanyası başladı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "64 şehrimizde 20 bin TOKİ konutunu, uygun ödeme koşulları ile kurasız satışa sunuyoruz. Ev sahibi olacak ailelerimize yeni yuvaları şimdiden hayırlı olsun." açıklamasında bulundu.

Ekonomi - 2 ay önce

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, vatandaşların konuta erişimini kolaylaştırmak için hayata geçirilen yeni kampanya başvurularının bugün başladığını belirterek, "64 şehrimizde 20 bin TOKİ konutunu, uygun ödeme koşulları ile kurasız satışa sunuyoruz. Ev sahibi olacak ailelerimize yeni yuvaları şimdiden hayırlı olsun." ifadelerini kullandı.
Bakan Kurum, sosyal medya hesabından TOKİ'nin açık satış kampanyasına ilişkin paylaşımda bulundu.
Vatandaşların konuta erişimini kolaylaştırmak için hayata geçirilen yeni kampanyaya başvuruların bugün başladığını bildiren Kurum, "64 şehrimizde 20 bin TOKİ konutunu, uygun ödeme koşulları ile kurasız satışa sunuyoruz. Ev sahibi olacak ailelerimize yeni yuvaları şimdiden hayırlı olsun." değerlendirmesini yaptı.
Bakanlıktan konuyla ilgili yapılan açıklamaya göre, TOKİ tarafından 64 ilde yaklaşık 20 bin konutu kapsayan açık satış kampanyası için satış sürecini Ziraat Bankası ve Halkbank şubeleri yürütecek.
Bu bankalara giden vatandaşlar, "başvuru önceliğine göre", yani ilk başvuranın avantajlı olacağı şekilde, beğendikleri bütçelerine uygun konutun satın alma işlemlerini tamamlayacak. Satışlar 17 Temmuz'a kadar devam edecek.
Açık Satış Kampanyası'nda gelir sınırı veya projenin yapıldığı ilde ikamet etme zorunluluğu bulunmuyor.
18 yaşını doldurmuş bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı, kendisi veya eşinin üzerine kayıtlı evi yoksa kampanyadan yararlanabilecek.
Bir hane halkı adına yalnızca bir konut satışı yapılacak. Belirtilen şartlara uyanlar, bütçelerine uygun ödeme planını seçip peşinatlarını bankaya yatırarak doğrudan gayrimenkul satış sözleşmesini imzalayabilecek.
Evlerin fiyatları ve teslim süreçleriyle ilgili tüm bilgilere "https://talep.toki.gov.tr/AcikSatis/" adresinden ulaşılabilecek.
Yapımı halen devam eden projelerin teslimi ise sözleşme tarihinden itibaren en geç 48 ay içinde gerçekleşecek.
Konut fiyatları projenin bulunduğu şehre ve evin büyüklüğüne göre değişiklik gösterecek.
Evlerin fiyatları 2,1 milyon liradan, aylık taksitleri ise 18 bin liradan başlayacak. Kampanya kapsamında banka sürecinde alıcılara üç farklı ödeme planı sunuldu.
Evin bedelini peşin ödeyenlere yüzde 25 indirim uygulanacak. Yüzde 50 peşinat ödeyenler, yüzde 8 indirimle birlikte 72 ay vade imkanından faydalanabilecek.
Peşinatın yüzde 25'ini peşin, kalan yüzde 25'ini bir yıl sonra ödemeyi tercih edenlere ise 60 aya kadar vade imkanı sunulacak.
Kampanya kapsamında en fazla konut sırasıyla Bursa (2190), Ankara (2062), Hatay (1238), Kahramanmaraş (1073) ve Malatya'da (1000) satışa sunulacak.
Satışa sunulan 2+1 ve 3+1 planındaki konutlarla ilgili yüz yüze detaylı bilgi almak isteyenler için Ankara'nın Sincan, Bursa'nın Nilüfer, Kahramanmaraş'ın Elbistan, Tekirdağ'ın Çorlu, Malatya'nın Yeşilyurt ve İzmir'in Bayraklı ilçesinde TOKİ tanıtım ofisleri kuruldu.
Bu illerdeki vatandaşlar konutlarla ilgili bilgi almak, ödeme planlarını incelemek ve örnek daireleri görmek için TOKİ tanıtım ofislerini ziyaret edebilecek.
Kaynak: AA
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Taha Akgül ve Rıza Kayaalp "Mehmed: Fetihler Sultanı" dizisinde rol aldı

2026-06-08 12:22 - Kültür Sanat

Rapor: İsrail'in yasa dışı yerleşimlerinin ürünleri hukuka aykırı şekilde Avrupa pazarlarına giriyor

2026-06-11 18:47 - Analiz/Röportaj/Dizi/Rapor

Rekabet Kurumundan Netflix'in Türk yapımlarına yönelik uygulamalarında yeni düzenleme

2026-06-11 20:02 - Medya

İsrail ordusu: Hizbullah, İsrail’in kuzeyindeki askeri bölgeye İHA saldırısı düzenledi

2026-06-13 00:07 - Dünya

Fas Milli Takımı Teknik Direktörü Mohamed Ouahbi: 2026 Dünya Kupası'nı kazanmak istiyoruz

2026-06-13 07:17 - Spor

Türkiye'de birilerine bir şey olursa 'Ruslar yaptı' demek için zemin hazırlıyorlar! -Ömür Çelikdönmez yazdı-

2026-06-11 11:12 - En Son Yazılar

KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Öztürkler, İçişleri Bakanı Çiftçi'yi kabul etti

2026-06-10 15:18 - Siyaset

Çağın hastalığı kısırlık ve tedavide Cannabis ile yenilenme -Dr. Erdem Ulaş yazdı-

2026-06-11 00:36 - En Son Yazılar

Cepte dayanıklılığı ölçen BTK Piyasa Gözetim Laboratuvarı'nın geliri 2025'te 58,4 milyon liraya ulaştı

2026-06-13 11:17 - Ekonomi

Carlo Ancelotti: Fas çok iyi bir takım, onlara çok saygı duyuyorum ve yarın harika bir maç olacağını

2026-06-13 02:37 - Spor

İlgili Haberler

Borsa günü düşüşle tamamladı

18:23 - Ekonomi

Rusya'nın federal bütçe açığı yaklaşık 79 milyar dolara çıktı

19:53 - Ekonomi

TİGEM, 30 safkan Arap tayının satışından yaklaşık 28 milyon lira gelir elde etti

17:32 - Ekonomi

Sigorta ve emeklilik sektörünün aktif büyüklüğü 4,4 trilyon liraya ulaştı

15:35 - Ekonomi

Küresel gaz türbini siparişleri ikinci çeyrekte rekor kırdı

16:03 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Libya Ulusal Birlik Hükümeti Başbakanı Dibeybe: "Petrol tesislerine saldırılar karşılıksız kalm

04:52 - Dünya

Yemen'deki Husiler, Marib ve Muha kentlerindeki askeri noktaları vurduğunu iddia etti

03:32 - Dünya

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev Zengezur Koridoru'nu değerlendirdi

01:08 - Dünya

TBMM'nin tatile girmesine ilişkin karar Resmi Gazete'de

00:27 - Siyaset

İsrail basını: CENTCOM Komutanı Cooper, Gazze'de ateşkes için 15 maddelik plana bağlı olduklarını söyledi

00:13 - Medya