?>

TOBB özel bankalardan da faiz indirimi bekliyor

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, "Merkez Bankasının faiz indiriminden sonra yaptığımız çağrımıza ilk olarak kamu bankalarımızın destek vermesini büyük bir memnuniyetle karşıladık." dedi.

Ekonomi - 6 yıl önce

Ankara

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Merkez Bankasının faiz indiriminden sonra yaptıkları çağrıya ilk olarak kamu bankalarının destek vermesini büyük memnuniyetle karşıladıklarını belirterek, "Özel bankalarımızın da maliyetlerinin düştüğü bir ortamda, kredi faizlerini düşürmelerini ve piyasaları rahatlatmalarını bekliyoruz." dedi.

Merkez Bankası Para Politikası Kurulunun (PPK) politika faizini 425 baz puan indirmesinin ardından TOBB başta olmak üzere iş dünyasından bankalara kredi faizlerinin indirilmesi konusunda çağrı gelmiş, kamu bankaları tarafından da bu çağrılar karşılık bularak konut faizleri yüzde 1'in altına çekilmişti.

Faiz indirimlerinin piyasaya yansımalarına ilişkin AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Hisarcıklıoğlu, Merkez Bankası’nın faiz indiriminden sonra yaptıkları "Sıra bankalarda, kredi faizlerinin düşürülmesini bekliyoruz" çağrısına ilk olarak kamu bankalarının destek vermesini büyük bir memnuniyetle karşıladıklarını vurguladı.

Hisarcıklıoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın koordinasyonunda yürütülen bu çalışmaların pozitif etkilerini de piyasalarda görmeye başladıklarını ifade ederek, "Kredi faiz indirim sürecinin hızlanmasıyla net etkiyi üretim ve büyüme rakamlarında da göreceğimize eminiz." diye konuştu.

"Özel bankaların da desteğini bekliyoruz"

Faiz indirimi sürecine özel bankaların da destek vermesini istediklerini vurgulayan Hisarcıklıoğlu, "Özel bankalarımızın da maliyetlerinin düştüğü bir ortamda, kredi faizlerini düşürmelerini ve piyasaları rahatlatmalarını bekliyoruz." ifadesini kullandı.

Kamu bankalarınca yapılan faiz indirimlerinin, başta konut sektörü olmak üzere zincirleme bir şekilde istihdamın da artmasıyla diğer sektörleri hareketlendirmesi bekleniyor.

Ziraat Bankası, geçen günlerde tutarı 500 bine kadar konut kredilerine yönelik faiz oranlarını, azami 180 ay vade için aylık yüzde 0,99'a indirdi.

VakıfBank, tutarı 500 bin liraya kadar konut kredilerine yönelik aylık faiz oranlarını, azami 180 ay vade için yüzde 1,49'dan yüzde 0,99'a çekerken Halkbank da konut kredi faiz oranını azami 180 ay vade için yüzde 0,99 olarak belirledi.

Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank'ın bu indirimleri sonrasında, ilk iki günde 13 binden fazla kişi toplam 2,1 milyar liranın üzerinde konut kredisine başvurdu.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Doğu Akdeniz'de Lübnan-İsrail anlaşmazlığı Türkiye'ye yarayabilir

2019-08-02 15:05 - Ekonomi

Türk girişimciden personel maliyetini düşüren yazılım

2019-08-03 14:52 - Teknoloji

Himalayaların anaerkil kabilesi: Mosuolar

2019-08-08 14:37 - Dünya

Emekli maaşını Akbank'tan alanlara fırsat

2019-08-05 18:07 - Genel

Vuslat Derneği 20 ülkede kurban sevinci yaşatacak

2019-08-07 18:37 - Gündem

Bayramda yola çıkacaklara “kontrol“ uyarısı

2019-08-06 18:51 - Genel

22. Ulusal Gökyüzü Gözlem Şenliği başladı

2019-08-01 23:37 - Teknoloji

Japonya'da prototip uçan otomobil deneme uçuşu yaptı

2019-08-05 20:42 - Teknoloji

Hindistan'ın Keşmir kararı Pakistan'da protesto edildi

2019-08-06 21:32 - Dünya

Baykar 'uçan araba' için Ar-Ge çalışmasına başladı

2019-08-06 23:22 - Teknoloji

İlgili Haberler

Nüfusa göre en fazla esnaf Burdur'da

12:08 - Ekonomi

Bakan Bolat, Türkiye-ABD ekonomik ilişkilerinin yeni bir sıçramanın başında olduğunu açıkladı

11:42 - Ekonomi

Altın 1979'dan bu yana en yüksek yıllık artışa hazırlanıyor

11:33 - Ekonomi

Akkuyu NGS'deki Türk mühendislerin hedefi ülkenin nükleer enerji yarışına destek vermek

11:13 - Ekonomi

AB ülkelerinde Tesla satışlarındaki düşüş sürüyor

09:57 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Suriye'nin güneyinde tarım, kuraklık ve savaşın gölgesinde can çekişiyor

12:48 - Dünya

Meteorolojiden denizler için fırtına uyarısı

12:43 - Gündem

Uluslararası Kızılhaç Komitesi, Suriye'de patlamamış mühimmatları temizliyor

12:37 - Dünya

İtalya, Küresel Sumud Filosu'na eşlik etmesi için 2'inci bir askeri gemi gönderdiğini açık

12:32 - Dünya

Somali'den uluslararası camiaya yatırım çağrısı

12:28 - Dünya