?>

Baykar 'uçan araba' için Ar-Ge çalışmasına başladı

Baykar Genel Müdürü Bayraktar, otomotiv sektöründe trendin elektrikli ve sürücüsüz otonom araçlara yöneldiğini söyleyerek, Baykar olarak kendilerinin de bu alanda Ar-Ge çalışmalarına başladıklarını bildirdi.

Teknoloji - 6 yıl önce

İstanbul

Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar, otomotiv sektöründe trendin elektrikli ve sürücüsüz otonom araçlara yöneldiğini, dünyanın bu alandaki yeni hedefinin "uçan arabalar" olduğunu, Baykar olarak kendilerinin de bu alanda Ar-Ge çalışmalarına başladıklarını bildirdi.

Bayraktar, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, geleceğe hazırlanma yarışında, dünyanın yeni hedeflerinden uçan arabalar konusunda, Ar-Ge çalışmalarına başladıklarını duyurdu.

Haluk Bayraktar, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"Otomotiv sektöründe trend, elektrikli araçlar ve sürücüsüz otonom araçlara yöneldi. Artık dünyanın bu alandaki yeni hedefi, 'uçan arabalar.' Bu, geleceğe hazırlanma yarışı... Biz de Baykar olarak bu alanda Ar-Ge çalışmalarına başladık.

Son 10 yılda 130 farklı elektrikli dikey iniş-kalkış konsepti geliştirildi. Dünyada halen bu alanda çalışan 200'e yakın teknoloji girişimi mevcut. Airbus'tan Boeing'e kadar birçok büyük şirket ve teknoloji girişimi geleceği kaçırmamak için şimdiden hazırlanıyor.

Bugüne kadar girişim sermayeleri bu alana 1 milyar dolardan fazla yatırım yaptı. Burada platformdan daha çok yazılım, elektronik, aviyonik sistemler, güç sistemleri ve yapay zeka ön plana çıkıyor.

Türkiye olarak şimdiden Ar-Ge çalışmalarına başlarsak 10 yıl sonra bu alanda dünyada söz sahibi ülkelerden biri olabiliriz. Aksi takdirde montaj ve ithalat kaderimiz olur.

Bayraktar TB2 SİHA'ları üretirken de aynı yolu izledik. 2000'li yılların başında hedef koyarak Ar-Ge ve üretim çalışmalarına başladık. Şimdi kendi sınıfında operasyonel olarak dünyanın en iyi SİHA'sını üretiyor ve birçok ülkeye ihraç ediyoruz.

Aynı gerekçelerle gençlerimizin bu teknoloji yarışında geri kalmamaları ve gelecekte söz sahibi olabilmeleri için Teknofest bünyesinde Uçan Araba Tasarım Yarışması yapıyoruz. Türkiye'nin araştıran, geliştiren ve üreten bir gençlikle zirvede yerini alacağına inanıyoruz."

Bayraktar, Milli Teknoloji Hamlesi ile ülkesi ve insanlık için çalışan, servetini değil katma değeri büyütme odaklı, sermayeyi para olarak görmeyen, en büyük kıymetin insan olduğunu bilen girişimci ve sanayicinin de sahada yerini daha güçlü alacağını vurguladı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Süper Lig'in ilk 3 hafta maç programı açıklandı

2019-08-03 20:22 - Spor

Emekli maaşını Akbank'tan alanlara fırsat

2019-08-05 18:07 - Genel

Testere Vadisi doğaseverleri bekliyor

2019-08-04 17:42 - Gündem

Amanoslar 70 bin fıstık çamı ile yeşillenecek

2019-07-31 21:52 - Gündem

Küresel piyasalar Fed'e odaklandı

2019-07-31 12:29 - Ekonomi

22. Ulusal Gökyüzü Gözlem Şenliği başladı

2019-08-01 23:37 - Teknoloji

Japonya'da prototip uçan otomobil deneme uçuşu yaptı

2019-08-05 20:42 - Teknoloji

Türkiye Hindistan'ın Cammu Keşmir kararından endişe duyuyor

2019-08-06 11:47 - Gündem

Garanti BBVA'dan “Bayram Kredisi“ fırsatı

2019-08-06 14:39 - Genel

Bursa'daki orman yangını tamamen kontrol altına alındı

2019-08-06 15:27 - Gündem

İlgili Haberler

Gençlik merkezleri takımlarından TEKNOFEST 2025'te önemli başarılar

14:33 - Teknoloji

Genç mühendislerin Türkçe dil destekli yazılımı TEKNOFEST ödülü getirdi

14:23 - Teknoloji

Havacılık sektörü için çözüm geliştiren Türk öğrenciler dünya birincisi oldu

17:47 - Teknoloji

İnsansı robotların günlük yaşamın hemen her alanını kolaylaştırması bekleniyor

13:23 - Teknoloji

Geliştirilen cihaz depremde enkazdakilerin yerini tespit edip iletişim kurulmasını sağlıyor

13:18 - Teknoloji

Günün Manşetleri

Kabine üyelerinden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Trump ile görüşmesine ilişkin paylaşım

03:32 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Trump ile görüşmesine ilişkin

02:22 - Gündem

Avrupa Ligi'nde ilk hafta tamamlandı

02:12 - Spor

İletişim Başkanı Duran'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD'deki temaslarına ilişkin payl

02:08 - Gündem

Trump, TikTok'un ABD’deki operasyonlarının satılmasının önünü açan kararnameyi imzaladı

02:02 - Dünya