?>

Thodex'in sahibi Özer'in yurt dışına kaçışının görüntüleri ortaya çıktı

Kripto para borsası Thodex soruşturması kapsamında kırmızı bültenle aranan şirketin kurucusu ve yöneticisi Faruk Fatih Özer'in, İstanbul Havalimanı'ndan yurt dışına kaçışına ilişkin yeni bilgi, fotoğraf ve görüntüler ortaya çıktı.

Asayiş - 4 yıl önce

İSTANBUL

Anadolu Ajansının (AA) ulaştığı güvenlik kamerası görüntülerinde, Özer'in, 20 Nisan Salı günü 17.15 sıralarında 34 DFC 567 plakalı siyah renkli otomobil ile havalimanına geldiği ve 3 numaralı kapı karşısında bulunan otopark girişinde aracını valeye teslim ederek arka koltuktaki sırt çantasını aldığı görülüyor.

Özer'in daha sonra yürüyerek 3 numaralı kapıya geldiği, 17.21'de terminale giriş yaptığı, saat 17.46'da ise M-18 numaralı bilet kontuarında check-in işlemini yaparak ayrıldığı anlar görüntülere yansıyor.

Güvenlik kamerası kayıtlarında, dış hatlar gidiş terminalinde saat 17.57'de 32 numaralı pasaport kontuarından çıkış işlemlerini yaptıran Faruk Fatih Özer'in, arındırılmış alanda bir süre dolaştıktan sonra 19.25 sıralarında C-4 uçuş kapısından işlem yaparak Arnavutluk'un başkenti Tiran'a gidecek olan uçağa bindiği anlar yer alıyor.

Kayıtlarda, Özer'in havalimanı içerisinde bulunduğu süre boyunca herhangi bir kişiyle temasının olmadığı ancak sakin görüntüsüyle, çıkışını sıradan bir seyahat gibi göstermeye çalıştığı da dikkati çekiyor.

Süreç

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından kullanıcıların Thodex adlı kripto para borsasındaki hesaplarına erişemediği ve şirket sahibinin yurt dışına kaçtığı yönündeki ihbar üzerine 22 Nisan'da resen soruşturma başlatılmıştı.

Bu kapsamda şirket sahibi şüpheli Faruk Fatih Özer'in 20 Nisan'da yurt dışına çıktığı resmi belge ve kayıtlarla doğrulanırken, şirketin resmi adreslerinde herhangi bir faaliyet olmadığı belirlenmişti.

Hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılan Özer'in de arasında bulunduğu 82 şüpheli hakkında gözaltı kararı verilmişti.

Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, İstanbul merkezli 8 ilde düzenlenen operasyonda 81 şüpheli yakalanmış, şüphelilerden Faruk Fatih Özer'in ağabeyi Güven Özer ile kardeşi Serap Özer'in de aralarında bulunduğu 6'sı tutuklanmıştı. Ayrıca, şüphelilerden 38'i adli kontrol şartıyla, 37'si ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

Interpol tarafından 23 Nisan'da hakkında kırmızı bülten çıkarılan Thodex'in sahibi Faruk Fatih Özer'in yakalanması için çalışmalar devam ediyor.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Trabzonspor, Gençlerbirliği'ni konuk edecek

2021-05-14 14:31 - Spor

6 dilde idare hukuku sempozyumu

2021-05-20 20:33 - Ekonomi

AB dışişleri bakanları 'Filistin-İsrail gerginliğini' görüşecek

2021-05-16 14:31 - Dünya

'Ağrıdan uyuyamıyordum, sanki sırtıma çivi batıyordu'

2021-05-18 15:51 - Sağlık

Koronavirüsün gölgesinde kalan gizli tehdit “tüberküloz“

2021-05-17 15:00 - Sağlık

İstanbul'da sürücüler en çok 'park yasağı'nı ihlal etti

2021-05-14 14:56 - Çevre-Hayat

Bakan Çavuşoğlu New York'ta yapımı bitmek üzere olan Türkevi binasını gezdi

2021-05-21 06:36 - Dünya

Thodex soruşturmasında şirketin finans uzmanı ile yazılımcısı gözaltına alında

2021-05-18 15:51 - Gündem

Ağırlaşan ekonomik koşullar altında cumhurbaşkanını seçecek İran'da muhafazakarlar öne çıkıyor

2021-05-19 14:21 - Dünya

NATO tatbikatına katılmak üzere yola çıkan Mehmetçik Bulgaristan'a geçiş yaptı

2021-05-19 15:31 - Gündem

İlgili Haberler

FETÖ'ye yönelik 30 ilde düzenlenen operasyonlarda 156 şüpheli yakalandı

09:08 - Asayiş

İstanbul merkezli 7 ildeki 'askeri ve siyasal casusluk' operasyonunda 7 zanlı tutuklandı

20:57 - Asayiş

Kars'ta kuvvetli sağanak ve dolu etkili oldu

17:27 - Asayiş

İstanbul Valiliğinden kuvvetli rüzgar ile rip akıntısı uyarısı

17:22 - Asayiş

Malatya'da şiddetli rüzgar spor salonuna zarar verdi

16:13 - Asayiş

Günün Manşetleri

ABD Başkanı Trump, tarife erteleme süresini uzatmayı düşünmediğini söyledi

23:23 - Dünya

AJet, Suriye uçuşlarına başladı

23:02 - Ekonomi

Yunanistan'daki Serez ve Oreokastro'da orman yangını çıktı

22:48 - Dünya

ABD'nin Gazze'de ateşkes karşılığında İsrail'e siyasi kazanımlar sunacağı iddiası

22:42 - Dünya

Antalyaspor Başkanı Sinan Boztepe görevi bıraktığını açıkladı

22:37 - Spor