?>

THK Üniversitesi, geleceğin pilotlarının adresi oldu

Türk Hava Kurumu (THK) Üniversitesi Hava Ulaştırma Fakültesi ve THK Uçuş Akademisi, havaalanı içeren kampüsü sayesinde havacılık alanında uzmanlaşmak isteyenlere eşsiz bir eğitim-öğretim imkanı sunuyor

Eğitim - 4 yıl önce

Ankara

Ulusal ve uluslararası sivil havacılık otoritelerinin öngördüğü standartlara göre kurgulanmış eğitim müfredatları ile üstün donanımlı pilotlar yetiştirmenin amaçlandığı THK Üniversitesi ve THK Uçuş Akademisi, hayallerinin peşinde koşan, geleceğini gökyüzünde arayan gençlere eğitim fırsatı veriyor.

THK Üniversitesi ve THK Uçuş Akademisi, Dünya Pilotlar Günü için kapılarını Anadolu Ajansına (AA) açtı.

THK Uçuş Akademisi Genel Müdürü Özgür Hayatoğlu, yaptığı açıklamada, THK Üniversitesi kampüsünün, Türk sivil havacılığının başladığı sıfır noktası olduğunu belirtti.

Türk sivil havacılığının bu arazide başladığını anlatan Hayatoğlu, şöyle devam etti:

"Atatürk'ün engin vizyonu ve misyonuyla kurulmuş bir havacılık tesisidir, Türkkuşu ve Türk Hava Kurumu. Arkamda gördüğünüz uçaklarla Türk Hava Kurumu uçuş akademisi, pilotaj eğitimine tüm hızıyla devam etmektedir.

25 uçak filomuz mevcuttur. Profesyonel anlamda mesleğini pilot olarak yapmak isteyen herkese kapımız açıktır. Bu eğitimi en profesyonel şekilde, en emniyetli şekilde vermekteyiz.

Başta Türk sivil havacılığının, duayen pilotlarımızın ve dünya pilotlarının ve ayrıca sektöre kattığımız tüm pilotların Dünya Pilotlar Günü'nü kutluyorum."

"Üniversitenin yabancı kontenjanı da bulunuyor"

THK Uçuş Akademisi Eğitim Müdürü İbrahim Aykut Bali, öğrencilere dünya standartlarında eğitim verdiklerini, bunu da EASA regülasyonlarına göre hazırladıklarını söyledi.

Aynı zamanda hem THK Üniversitesinden gelen öğrencilere hem de dışarıdan havacılığa, pilotluğa gönül verenlere eğitim imkanı sunduklarını belirten Bali, şunları kaydetti:

"Uçuş Akademisi'nde bizim öğrencilerimiz, uçuşlarına başlamadan Türk Hava Kurumu Üniversitesinde önce teorik derslerini görüyorlar. Bu derslerini tamamladıktan sonra 25 tek motor ve çift motor olmak üzere son teknoloji uçaklarla uçuş eğitimlerine kaldıkları yerden devam ediyorlar.

Türk Hava Kurumu Üniversitesinin yabancı kontenjanı da bulunuyor. Yabancı öğrencilerimizi de şu an aktif olarak uçuruyoruz. Aynı zamanda yine yurt dışından harici olarak pilotluk lisansı almak isteyen arkadaşlar, Türk Hava Kurumu Uçuş Akademisi'nde eğitimlerine devam ediyorlar.

Ben de tüm dünyadaki pilotların, aktif olarak uçan uçmayan tüm pilotlarımızın Dünya Pilotlar Günü'nü kutlarım. Tüm meslek hayatlarında emniyetli uçuşlar dilerim."

"Öğrencileri, dünya standartlarında pilotoj eğitimiyle yetiştiriyoruz"

THK Üniversitesi Pilot Öğretim Görevlisi Osman Koç da gelecekte pilot olma hayali kuranları üniversiteye kabul ettiklerini, 4,5-5 yıllık bir eğitimin ardından pilot olarak mezun ettiklerini söyledi.

THK Üniversitesi ve THK Uçuş Akademisi iş birliğinde öğrencileri, dünya standartlarında pilotoj eğitimiyle yetiştirdiklerini aktaran Koç, şu bilgileri verdi:

"Türk Hava Kurumu Üniversitesine giren arkadaşlarımız, öncelikle hazırlık sınıfında bir İngilizce eğitime tabi tutuluyorlar.

Sebebi ise üniversitemizde vermiş olduğumuz pilotaj eğitiminin yüzde 100 İngilizce olması. Yüzde 100 İngilizce eğitim verdiğimiz için öncelikle öğrencilerimiz, hazırlık sınıfını geçiyorlar ve ardından birinci sınıf ve ikinci sınıfta Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünün zorunlu tuttuğu Airline Transport Pilot Licence derslerini verdikten sonra Türk Hava Kurumu Uçuş Akademisi'nde eğitimlerine devam ediyorlar.

Türk Hava Kurumu Uçuş Akademisi'ndeki eğitimlerin ikinci sınıfın ikinci döneminde hususi pilot lisansı eğitimlerine başlayıp ardından çok motorlu uçuş eğitimi sorumlu pilot eğitimi, ticari pilot lisans eğitimi ve aletli uçuş eğitimlerini tamamlayarak Türk Hava Kurumu Uçuş Akademisinden ve Türk Hava Kurumu Üniversitesinden pilot olarak mezun oluyorlar."

THK Üniversitesi Pilot Öğretim Görevlisi Mehmet Tuncay ise Türkiye'nin ilk ve tek havacılık ihtisas üniversitesi olarak kurulan THK Üniversitesinin kendine ait üç farklı havaalanı ve uçuş eğitim kampüsünde dünya standartlarının üzerinde ve yüzde 100 İngilizce eğitim verdiğini belirterek, "Geleceğini gökyüzünde arayan, hayallerini havacılık üzerine kurmuş tüm gençleri üniversitemize bekliyoruz." diye konuştu.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

CSO Ada Ankara'da 23 Nisan şenlik havasında kutlanacak

2022-04-20 12:03 - Kültür Sanat

Alanya'da Rus ve Ukraynalı çocuklar gökyüzünde barış mesajı verdi

2022-04-23 16:35 - Gündem

70 yaşındaki Hanna Celluf, İdlib'de 21 yıldır başrahip olarak görev yapıyor:

2022-04-21 12:07 - Dünya

Basın İlan Kurumu Genel Müdürlüğüne Cavit Erkılınç atandı

2022-04-23 08:25 - Medya

Novak Djokovic bu yılki ilk finaline Sırbistan Açık'ta çıkacak

2022-04-23 22:21 - Spor

Bakan Karaismailoğlu: Aşık Şenlik Tüneli projemizle güzergah 4 kilometre daha kısalacak

2022-04-22 20:18 - Gündem

Lewis Hamilton ve Serena Williams'ın Chelsea'ye ortak olmak istediği iddia edildi

2022-04-21 19:21 - Spor

Fatih Camii'ndeki güneş saati 550 yıldır namaz vaktini gösteriyor

2022-04-24 13:04 - İslam-Hayat - Şaban 1447

Küçük Menderes Nehri'ni kirlilik ve taşkından kurtaracak çalışmalarda sona gelindi

2022-04-26 12:59 - Gündem

Şehit polis memuru Zafer Mat son yolculuğuna uğurlandı

2022-04-25 15:44 - Gündem

İlgili Haberler

'Dijital Öğrenme Köprüsü' platformu erişime açıldı

16:23 - Eğitim

Eğitim-öğretim yılının ilk yarısında 23 bin 227 okul kantini denetlendi

15:22 - Eğitim

MEB, özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilere 'Yarıyıl Tatil Yolculuğum' etkinlik kitabı hazırladı

19:23 - Eğitim

Okullarda karne heyecanı

13:03 - Eğitim

Tunceli'de buzlanma ve don olayları nedeniyle eğitime yarın ara verildi

19:02 - Eğitim

Günün Manşetleri

Rusya: Alaska zirvesinde geliştirilen formüldeki toprak sorununun çözümü bizim için önemli

12:52 - Dünya

İran: Her türlü saldırıya geniş kapsamlı karşılık verilecektir

12:47 - Dünya

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Kazım Karabekir'i andı

12:43 - Gündem

Trakya'daki gümrük kapılarından 15 milyondan fazla yolcu giriş ve çıkış yaptı

12:38 - Ekonomi

Rusya’nın Caracas Büyükelçisi, Venezuela ordusunu Maduro’ya ihanetle suçladı

12:32 - Dünya