Rusya: Alaska zirvesinde geliştirilen formüldeki toprak sorununun çözümü bizim için önemli

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya ile ABD arasında gerçekleştirilen Alaska zirvesinde geliştirilen formüldeki toprak sorununun çözümünün ülkesi için önemli olduğunu belirterek "Bu, bizim tutarlı pozisyonumuz." dedi.

Dünya - 7 ay önce

Moskova
Peskov, başkent Moskova'da gazetecilere gündemdeki konulara dair açıklamalarda bulundu.
Rusya, ABD ve Ukrayna arasında Birleşik Arap Emirlikleri'nin başkenti Abu Dabi'de geçen hafta yapılan üçlü müzakerelere değinen Peskov, "Bu konuda değerlendirme yapamam. İlk temasın son derece verimli olmasını beklemek hata. Bu, çok ağır bir mevzu. Zor konular gündemde var ancak bu temasların yapıcı şekilde başlaması bile olumlu bir işaret. İleride ciddi çalışmalar yapılacak." şeklinde konuştu.
????
Müzakerelerde Rusya ile ABD arasında geçen yıl Alaska'nın Anchorage kentinde yapılan zirvedeki uzlaşıya bağlı kalınması gerektiğini vurgulayan Peskov, "Anchorage'da geliştirilen formülün parçası olan toprak sorununun çözümü, bizim için büyük önem taşıyor. Bu, bizim tutarlı pozisyonumuz." ifadelerini kullandı.
Peskov, Rusya, ABD ve Ukrayna arasında üçlü müzakerelerin gelecek hafta devam edeceği bilgisini paylaştı.
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in ABD Başkanı Donald Trump ile telefonda görüşmeyi planlamadığını dile getiren Peskov, bunun Amerikan tarafıyla iletişim kanalları üzerinden hızlı şekilde organize edilebileceğini söyledi.

"ABD, İran'a saldırırsa bu, bölgedeki durumu istikrarsızlaştırabilir"

Sözcü Peskov, ABD'nin İran'a saldırı düzenleme ihtimaline ilişkin, "Böyle bir adım, bölgedeki durumu istikrarsızlaştırabilir." dedi.
Rusya'nın bölgedeki gerginliğin azaltılması yönünde girişimlerde bulunduğunu dile getiren Peskov, "Tüm ilgili taraflardan itidalli davranmalarını ve güncel sorunların çözümünde yalnızca barışçıl müzakerelere odaklanmalarını bekliyoruz." diye konuştu.
Peskov, Venezuela yönetimiyle sürekli temas halinde olduklarını belirterek "Sürdürülmesinden yana olduğumuz birtakım projelerimiz var. Venezuela'da yatırımlarımız var. Caracas da Rusya ile karşılıklı çıkar sağlayan ilişkilerin geliştirilmesinin öncelikli olduğunu vurguluyor." ifadelerini kullandı.
ABD'nin Küba'yı abluka altına alma yönündeki girişimlerinin endişe verici olduğunu söyleyen Peskov, Küba ile ilişkilere değer verdiklerini vurguladı.
Kaynak: AA
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Doğum Sonrası Vajinal Rahatsızlıklar Nelerdir?

2026-01-21 11:28 - İnsan-Hayat

Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu için çığ uyarısı

2026-01-23 16:28 - Gündem

BAE'den Yemen'in Reyyan Havalimanındaki hapishane ve silahlarla ilgisi olduğu iddialarına

2026-01-20 11:47 - Dünya

Antalya'da yağış hayatı olumsuz etkiliyor

2026-01-24 10:52 - Gündem

THY, Tiran seferlerine yeniden başladı

2026-01-24 14:02 - Çevre - Seyahat

Renault Clio 2. El Fiyatları 2026 Yılında Ne Olacak?

2026-01-23 08:02 - İnsan-Hayat

Süper Lig'in 27. haftasında "milli maç" değişiklikleri

2026-01-21 17:53 - Spor

Balıkesir'de 5,1 büyüklüğünde deprem

2026-01-24 00:52 - Gündem

Avrupa Parlamentosu, MERCOSUR ile ticaret anlaşmasını mahkemeye taşıyor

2026-01-21 16:12 - Ekonomi

İstanbul'da özel halk otobüsünün durakta bekleyenlere çarptığı kazaya ilişkin dava açıldı

2026-01-20 17:06 - Gündem

İlgili Haberler

Sırbistan'da Tuna Nehri'nin su seviyesinin düşmesiyle savaş gemisi enkazı yeniden ortaya ç

13:17 - Dünya

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin: AB ülkelerinin Rus gemilerine el koymasına karşılık vereceğiz

13:13 - Dünya

Rusya: Mütekabiliyet ilkesi kapsamında düşman ülkelerin ticari gemilerini tarafsız sularda hedef ala

13:03 - Dünya

İsrail, Suriye'nin Kuneytra ilinde tarım arazilerini kimyasallarla kullanılamaz hale getiriyor

12:57 - Dünya

Pakistanlı kaynaklar, ABD ve İran'ın ateşkesi uzatmayı kabul ettiğini söyledi

12:52 - Dünya

Günün Manşetleri

Sırbistan'da Tuna Nehri'nin su seviyesinin düşmesiyle savaş gemisi enkazı yeniden ortaya ç

13:17 - Dünya

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin: AB ülkelerinin Rus gemilerine el koymasına karşılık vereceğiz

13:13 - Dünya

Rusya: Mütekabiliyet ilkesi kapsamında düşman ülkelerin ticari gemilerini tarafsız sularda hedef ala

13:03 - Dünya

İsrail, Suriye'nin Kuneytra ilinde tarım arazilerini kimyasallarla kullanılamaz hale getiriyor

12:57 - Dünya

Pakistanlı kaynaklar, ABD ve İran'ın ateşkesi uzatmayı kabul ettiğini söyledi

12:52 - Dünya