?>

TFF Başkanı Büyükekşi: İkinci devre öncesinde bir talimat değişikliği yapacağız

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi, yapacakları talimat değişikliğiyle maç öncesi ve sonrasında hakemlerle ilgili yorumda bulunan yönetici, teknik direktör ve futbolculara ceza uygulayacaklarını söyledi.

Spor - 3 yıl önce

İstanbul

Yayıncı kuruluşta katıldığı programda gündemle ilgili değerlendirmelerde bulunan Büyükekşi, hakemlerin güvenilirliklerine karşı herhangi bir olumsuz algı oluşturulmaması gerektiğini belirterek, "Onları değerli kılmamız lazım. Değerli kılarsak sonuca ulaşılırız. Orta ve yan hakemlerimizden başlarsak, ben başarılı bir sezon olduğunu düşünüyorum. Ancak hata olmadı mı, yüzde 100 mü, tabii ki değil. Hakemler de insan. Dünyanın her yerinde hakem hataları oluyor. Premier Lig'de, La Liga'da, Bundesliga'da oluyor, Türkiye'de de oluyor." diye konuştu.

Mehmet Büyükekşi, hakemlerle ilgili devre arasında talimat değişikliği yapacaklarını vurgulayarak, "Hakemlerimizle ilgili maç öncesi ya da maç sonunda olumlu ya da olumsuz konuşan başkan, teknik direktör ya da futbolcu olursa onlara ceza uygulaması getiriyoruz. Bu hangi ligde olursa olsun. Artık bu kültürü değiştirmemiz lazım. Örneğimiz Premier Lig. Oyun hakem üzerinden değil, taktik üzerinden, futbol üzerinden değerlendirilsin. Yıllardır böyle yaptık hiçbir faydası olmadı." ifadelerini kullandı.

Bu sezon VAR'ın daha iyi bir şekilde uygulandığını anlatan Büyükekşi, hakem atamalarının da algoritmayla yapıldığını belirterek, "Süper Lig kulüplerimizle konuştuk. Ayın 21'inde gelecekler, MHK onların gözleri önünde hakem atamaları yapacak." dedi.

Mehmet Büyükekşi, 2022 FIFA Dünya Kupası'nda uygulanan yeniliklere değinerek, şunları kaydetti:

"Bunlardan biri çipli top. Bir maçta 'Top kale çizgisinden dışarı çıktı mı, çıkmadı mı?' derken çipli top vasıtasıyla verildi. İkincisi yarı otomatik ofsayt sistemi. Bir de oyunun durması ve uzatma süresiyle ilgili tartışmalar vardı. Ligimizde bakıyorduk bir maç 10 dakika uzatılması gerekiyorsa 6 dakika uzatılıyordu. Biz de bu Dünya Kupası'ndaki uygulamayı görünce, 'VAR odasında AVAR'a bir görev verelim kronometreyi tutsun.' dedik. Hakem düdüğü çaldığı anda kronometre işlesin. Futbolcular çeşitli şekilde zaman geçiriyor. Ne kadar zaman geçirilirse geçilsin, 10 dakikaysa 10 dakika, 15 dakikaysa 15 dakika... Biliyorsunuz Dünya Kupası'nda 15 dakika uzatıldı. Bunu hemen ligin ikinci devresinde uygulamaya geçiriyoruz. Yarı otomatik ofsayt sisteminin de belli bir maliyeti var. Kulüplerle mutabık kalırsak, bir sonraki yıl uygulamaya sokulabilir. Birçok ülke adım atarsa, bu teknolojinin maliyeti de düşecektir. Hem çipli top, hem de yarı otomatik ofsayt sistemi için araştırmaları sürdüreceğiz."

1. Lig'de Göztepe ile Altay arasında oynanan maçtaki olaylara sebep olanların gereken cezaları almaları gerektiğini dile getiren Büyükekşi, "İşaret fişeği oradaki cankurtaranlar tarafından stadyuma sokulmuş. Bundan sonra itfaiye ve cankurtaran araçları da aranacak. Bu durum inşallah diğer kulüplere de ders olur. Bundan sonra bu tür olaylar yaşanmaz diye umut ediyoruz." diye konuştu.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Hull Cityli taraftarlar Antalya'da olmaktan mutlu

2022-12-01 16:52 - Spor

Spor tutkusuyla iki üniversite diploması daha aldı

2022-12-07 14:39 - Çevre-Hayat

Erzurum'da 112 komuta ve istasyonunda görevli çift, hastaların imdadına yetişiyor

2022-12-05 12:02 - Çevre-Hayat

Rusya’da "Dünya Türk Kahvesi Günü" etkinliği yapıldı

2022-12-05 18:08 - Çevre-Hayat

CENTCOM'un taziye yayımladığı teröristin kimliği doğrulandı

2022-12-07 14:06 - Gündem

Ankara Üniversitesinde Dünya Kupası heyecanı yaşandı

2022-12-07 14:22 - Spor

İmam hutbesini müezzin işaret diliyle anlatıyor

2022-12-03 11:33 - Çevre-Hayat

Tarım ve Orman Bakanlığınca 629 binden fazla ev hayvanı kimliklendirildi

2022-12-04 16:23 - Gündem

Üniversitede akademisyen atölyede enstrüman ustası

2022-12-07 14:01 - Çevre-Hayat

'Huzur İstanbul' asayiş uygulamasında 740 şüpheli gözaltına alındı

2022-12-04 03:09 - Asayiş

İlgili Haberler

Türkiye 16 Yaş Altı Erkek Tenis Takımı, Gençler Davis Kupası'nda yarı finalist oldu

01:02 - Spor

6. İslami Dayanışma Oyunları'nın resmi açılışı Riyad'da yapıldı

00:07 - Spor

Gençlerbirliği sahasında kazandı

22:17 - Spor

NBA Avrupa'da bir İstanbul takımı da mücadele edecek

20:46 - Spor

FIBA, Britanya Basketbol Federasyonu'na ilişkin 'askıya alma' kararını kaldırdı

17:22 - Spor

Günün Manşetleri

Afrika Birliği, ABD'nin Nijerya'ya yönelik son açıklamalarından endişeli

02:38 - Dünya

Bakan Bayraktar: Yaklaşık 97 bin ruhsatın iptalini sağladık, sadece 8 bin ruhsat var

02:07 - Ekonomi

İsrail’in Mısır sınırında "kapalı askeri bölge" kararı yeni bir krizi tetikledi

01:07 - Dünya

Kocaeli'de kolonlarında çatlak oluşan bina boşaltıldı

00:42 - Gündem

Hamas, Netanyahu da dahil 37 İsrailli hakkında Türkiye’den yakalama emri çıkarılmasını memnuniyetle karşıladı

00:38 - Dünya