'Terörün verdiği zararları yok etmeye gayret ediyoruz'

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya, "Bir taraftan terörle mücadele ederken diğer taraftan da terörün bugüne kadar bölgenin insanına verdiği zararları yok etmeye, gidermeye gayret ediyoruz." dedi.

Siyaset - 9 yıl önce

VAN

Çeşitli açılış ve incelemelerde bulunmak üzere eşi İlyas Kaya ile Van'a gelen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle Edremit ilçesindeki kahvaltı salonunda bir araya geldi.
Daha sonra Edremit Belediyesinin Şabaniye Mahallesi'nde düzenlediği toplu açılış törenine katılan Kaya, burada yaptığı konuşmada, tüm çocukların iyi eğitim almasını, bölgede özellikle kız çocukların çok güçlü eğitim iyi alarak hayata en iyi şekilde hazırlanmalarını istediğini belirtti.
"Ablanız olarak hep çok çalıştım hayatımda. Bilkent Üniversitesi Elektrik Elektronik Fakültesini okudum. Üstüne bir de Tıp Fakültesini bitirdim. Gözlerinizdeki ışıltıyla her biriniz birer doktor, mühendis, öğretmen olabileceksiniz." diyen Kaya, aile, kültür ve sosyal yardım gibi maddi ve manevi değeri yüksek konularda önemli hizmetlere vesile olmanın büyük bir gurur kaynağı olduğunu ifade etti.
"Aile değerlerini kaybeden toplum yok olmaya mahkumdur"
Hükümet olarak açılışını gerçekleştirdikleri sosyal hizmet kuruluşlarıyla maddi kalkınmanın yanı sıra manevi kalkınmaya da büyük önem verdiklerini anlatan Bakan Kaya, şöyle konuştu:
"Bu tür faaliyetlerle aile yapılarını güçlendirmeyi hedefliyoruz. Sahip olduğumuz inanç ve değerlerimizi gelecek nesillere aktarmak için bu kuruluşlarımızın önemli faaliyet göstereceğine inanıyorum. Aile, geçmişten geleceğe inşa ettiğimiz en sağlam köprülerdir. Zaman ne kadar değişirse değişsin, teknolojide ne kadar yenilik yaşanırsa yaşansın, kendi değerlerimizle, kendi kimliğimizle var olmaya devam edeceğiz. Kültürel kimliğini, aile değerlerini, yardımlaşma duygusunu kaybeden her toplum yok olmaya mahkumdur. O nedenle bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz her kuruluş milletimizin geleceğinin de güvencesidir."
"Proje ve hizmetlerimizden 120 bin kadınımız yararlandı"
Bakan Kaya, geleceği inşa ederken aile kurumunun önemini, sosyal dayanışmanın toplum için ne denli hayati bir öneme sahip olduğunu gelecek nesillere anlatmaları, öğretmeleri gerektiğini vurguladı.
Kaya, kadın ve kızların aile içindeki konumlarını güçlendirmek amacıyla Aile Destek Merkezleri'nde mesleki eğitim programları uyguladıklarını anlattı.
Bu projelerin amacının mesleki gelişim değil aynı zamanda kadınların sosyal hayata entegrasyonunun sağlanması olduğunu ifade eden, "Bu amaçla ADEM ve SODEM projeleri kapsamında toplam 52 milyon 220 bin lira kaynak kullandık. Proje ve hizmetlerimizden ise bugüne kadar 120 bin kadınımız yararlandı." diye konuştu.
"Terörün bölge insanına verdiği zararı gidermeye çalışıyoruz"
Kaya, Aile Destek Merkezleri'nde kuaförlük, biçki dikiş, çini, takı tasarımı, nakış, ahşap boyama, mum işi, dantel, okuma yazma, İngilizce ve bilgisayar kursları verdiklerini anımsatarak, kadınların, kızların buralarda mesleki olarak eğitim almalarını istediklerini bildirdi.
"Bizi bir ve beraber kılan sahip olduğumuz inanç ve değerlerimizdir" diyen Bakan Kaya, sözlerini şöyle tamamladı:
"Ecdadımızın bizlere emanet ettiği bu topraklarda eşit ve adil hizmet anlayışımızı artırarak devam ettireceğiz. Bizim için sizlere hizmet etmek büyük bir gurur. Bizim esas olan, ülkemizin ve milletimizin huzur ve refahıdır. Bunun için gece gündüz çalışıyoruz, çalışmaya da devam edeceğiz. Bir taraftan terörle mücadele ederken diğer taraftan da terörün bugüne kadar bölgenin insanına verdiği zararları yok etmeye, gidermeye gayret ediyoruz. Tüm çocuklarımızın en iyi eğimi almaları için eğitimden kopmamaları için çocuklarımızı ailelerimizi destekliyoruz. Çocuklarımız en iyi şekilde yer almasını istiyoruz."
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Kanser hastası Ayşe'nin Güney Kore hayali gerçek oluyor

2017-11-15 15:56 - Genel

Kadıköy’de silahlı kavga: 2 ölü

2017-11-11 01:33 - Asayiş

'Yemen'deki mültecilere yardım malzemeleri ulaştırılamıyor'

2017-11-15 03:02 - Dünya

Messi 'dalya'ya doymuyor

2017-11-08 20:57 - Spor

CANLI İZLE TV8: Romanya Türkiye maçı canlı skor maç kaç kaç ?

2017-11-10 01:32 - Spor

Azerbaycan'da üretilen petrol 2 milyar tona ulaştı

2017-11-08 21:01 - Dünya

Başbakan Yıldırım, ABD Başkan Yardımcısı Pence ile görüştü

2017-11-10 01:59 - Genel

Açığa alınan polis 40 kilogram eroinle yakalandı

2017-11-10 02:27 - Asayiş

AK Parti Grubunda seçimler yapılacak

2017-11-14 03:02 - Siyaset

Havalimanları karla mücadeleye hazır

2017-11-11 13:45 - Genel

İlgili Haberler

Bakan Işıkhan: Son 2 yılda 15 farklı sigorta prim teşviki uyguladık

10:47 - Siyaset

TBMM'nin tatile girmesine ilişkin karar Resmi Gazete'de

00:27 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Türkiye, terör meselesini çözme yolunda çok önemli bir fırsat yakalamıştır

21:43 - Siyaset

Dışişleri Bakanı Fidan, Libya ziyareti kapsamında Trablus'ta temaslarda bulundu

21:23 - Siyaset

AK Parti Diyarbakır Gençlik Kollarından Cumhurbaşkanı Erdoğan'a pankartla teşekkür

19:57 - Siyaset

Günün Manşetleri

Irak Başbakanı Zeydi: "Uluslararası Koalisyonun Irak'taki görevinin sona ermesi için 30 Ey

19:03 - Dünya

Fransa'da 40 binden fazla kişi içme suyu kesintileriyle karşı karşıya

18:57 - Dünya

Ahbap Derneğinin banka kasasından 44 milyon lirayla alınan altın yerine ilaç ve kitap çıktı

18:53 - Gündem

Aydın'da çıkan orman yangınına müdahale ediliyor

18:48 - Gündem

Afrika'nın genç nüfusu kıtanın geleceği için hem fırsat hem sınama

18:43 - Dünya