?>

Havalimanları karla mücadeleye hazır

DHMİ Genel Müdürü Ocak, "Atatürk Havalimanında bu sezon kar mücadelesi 31 adet ileri teknoloji ürünü özel maksatlı araç ve 104 personelle gerçekleştirilecek." dedi.

Genel - 8 yıl önce

İSTANBUL

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Funda Ocak, twitter hesabından Türkiye'deki havalimanlarında yaklaşan kış öncesinde alınan önlemler ve yapılan çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

Vatandaşların kış aylarında rahat ve güvenli yolculuklarını sağlamak için hazırlıklarının yoğun bir şekilde devam ettiğini ifade eden Ocak, havalimanlarındaki kar mücadele hizmetlerinin 259 ileri teknoloji donanımlı özel maksatlı araçla gerçekleştirildiğini belirtti.

Ekim ayında alınan 10, uçak ve köprü altı kar mücadele aracı ile 15 kompakt tip kombine kar mücadele aracı ile araç parkının zenginleştirildiğini kaydeden Ocak, "Böylece kar mücadele hizmetlerinde kullanılan araç sayısı 284’e ulaştı. Bu kış, havalimanlarımızda kar mücadele hizmetleri bu konuda eğitimli ve deneyimli toplam 500 personel tarafından yürütülecek." ifadelerini kullandı.

Funda Ocak, havalimanlarında bin 33 ton buz önleyici ile çözücü (de-icing) sıvı malzemesini karla mücadele hizmetlerinde kullanılmak üzere hazır durumda olduğunu, ihale edilen bin 500 ton de-icing sıvı malzemenin Aralık ayı içinde teslim alındıktan sonra havalimanlarına gönderileceğini aktararak, şunları kaydetti:

"Avrupa’nın en yoğun havalimanları arasında yer alan Atatürk Havalimanında etkili bir karla mücadele için şimdiden her türlü önlemi alıyoruz. Ekip ve ekipmanlar sayı olarak yeterli hale getirildi. Personelimiz, sürekli eğitim ve tatbikatlarla 7/24 göreve hazır durumda. Atatürk Havalimanında bu sezon kar mücadelesi 31 adet ileri teknoloji ürünü özel maksatlı araç ve 104 personelle gerçekleştirilecek. Ayrıca, bu sezon kullanılmak üzere 175 ton de-icing sıvı malzeme hazır durumda. Kış koşullarında seyahat edecek yolcularımızın can güvenliği bizim için çok önemli. Bu nedenle her türlü önlemi titizlikle alıp, uyguluyoruz. Karla mücadeleyi, uluslararası emniyet kurallarına göre yürütüyoruz, bunun için tüm paydaş kuruluşlarla ortak hareket ediyoruz. Bu amaçla kurulmuş bulunan Meteorolojik Acil Durum Komitesi (MADKOM) karla mücadelenin koordinasyon içinde yürütülmesine büyük katkıda bulunuyor. DHMİ’nin başkanlık ettiği MADKOM, bildiğiniz gibi havayolu kuruluşları, yer hizmet kuruluşları ve meteoroloji müdürlüğü temsilcilerinden oluşuyor."

Muhabir: İzzet Taskiran

Haftanın Öne Çıkanları

Cenk Tosun yükselişini sürdürüyor

2017-11-06 17:26 - Spor

Fenerbahçe revire döndü

2017-11-06 17:27 - Spor

Yargıtay'dan emsal karar: 'Terbiyesizlik yapma' sözü hakaret sayılmadı

2017-11-07 13:02 - Asayiş

Motorinin litre fiyatı 5 lirayı geçti

2017-11-10 19:32 - Ekonomi

DEAŞ'ın 17 yaşındaki infazcısı yakalandı, itiraf etti

2017-11-10 20:47 - Asayiş

Gök bilimciler 'ölmeyen' yıldız keşfetti

2017-11-09 20:07 - Genel

AA Katar Temsilcisine plaket

2017-11-09 21:21 - Genel

Galatasaray taraftarda da lider

2017-11-07 19:47 - Spor

'Nitelikli okullar sınavla öğrenci alan okullar'

2017-11-07 19:47 - Siyaset

Kar üstünde geleceğe koşuyorlar

2017-11-06 18:02 - Spor

İlgili Haberler

Lahey'deki zirvede Trump engeli sebebiyle Ukrayna'nın üyelik yolunda ilerlemesi beklenmiyor

11:21 - Genel

MEB, 15 bin sözleşmeli öğretmen alımına ilişkin sözlü sınav duyurusu yayımladı

10:41 - Genel

İsrail Başbakanı Netanyahu, UCM'nin tutuklama kararına rağmen Macaristan'ı ziyaret edecek

22:37 - Genel

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı 'Yarısı Bizden' kampanyasıyla ilgili soruları cevapladı

20:30 - Genel

Günün Manşetleri

Sıcaklık bu hafta da mevsim normallerinin üzerinde seyredecek

14:47 - Gündem

Beşiktaş'ta Semih Kılıçsoy, satın alma opsiyonuyla İtalya ekibi Cagliari'ye kiralandı

14:43 - Spor

Başarı Global, silah üstü nişangah sistemlerini Türkiye'ye taşıma yolunda

14:37 - Ekonomi

Avrupa kupalarında play-off turu kura çekimleri yarın yapılacak

13:57 - Spor

İzmir'de barajda su seviyesi düşünce eski İzmir-Çeşme kara yolu ortaya çıktı

13:43 - Gündem